Bestie na PGA
Bestie na PGA
Ponieważ demony mi strasznie pocięli(ście), pomijam ban syreny, ale na 4 heraldach i 12 kostkach magii granie mogło by być dozwolone. W związku z powyższym zastanawiam się nad zagraniem bestiami, mniej więcej czymś takim:
1 Wargor @ 76 Pts
Mark of Chaos Undivided; General; Great Weapon; Shield
Chaos Armour [10]
1 Bray Shaman @ 141 Pts
Mark of Chaos Undivided; Magic Level 2; Braystaff
Dispel Scroll [25]
1 Bray Shaman @ 161 Pts
Mark of Slaanesh; Magic Level 2; Lore of Slaanesh; Braystaff
Dispel Scroll [25]
1 Great Bray-Shaman @ 298 Pts
Mark of Slaanesh; Magic Level 4; Lore of Slaanesh; Braystaff
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
4 Beast Herd (Gors) @ 80 Pts
2ndWeapon; Musician
1 Foe-Render @ [20] Pts
5 Ungors @ [20] Pts
2ndWeapon; Musician
1 Foe-Render @ [20] Pts
5 Ungors @ [20] Pts
4 Beast Herd (Gors) @ 88 Pts
2ndWeapon; Musician
1 Foe-Render @ [20] Pts
7 Ungors @ [28] Pts
10 Slaangors @ 146 Pts
Mark of Slaanesh; Great Weapon; Heavy Armour; Musician
5 Chaos Warhounds @ 30 Pts
1 Tzeentch Chariot @ 105 Pts
Mark of Tzeentch
Mark of Tzeentch
1 Tuskgor Chariot @ 85 Pts
Mark of Chaos Undivided
3 Minotaurs @ 138 Pts
Mark of Chaos Undivided; Great Weapon
3 Minotaurs @ 138 Pts
3 Minotaurs @ 138 Pts
3 Dragon Ogres @ 237 Pts
Great Weapon; Light Armour
3 Dragon Ogres @ 237 Pts
Casting Pool: 12
Dispel Pool: 6
Models in Army: 74
Total Army Cost: 2313
Czekam na opinie.
Pozdro
Malin
1 Wargor @ 76 Pts
Mark of Chaos Undivided; General; Great Weapon; Shield
Chaos Armour [10]
1 Bray Shaman @ 141 Pts
Mark of Chaos Undivided; Magic Level 2; Braystaff
Dispel Scroll [25]
1 Bray Shaman @ 161 Pts
Mark of Slaanesh; Magic Level 2; Lore of Slaanesh; Braystaff
Dispel Scroll [25]
1 Great Bray-Shaman @ 298 Pts
Mark of Slaanesh; Magic Level 4; Lore of Slaanesh; Braystaff
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
2ndWeapon; Musician
1 Foe-Render @ [20] Pts
5 Ungors @ [20] Pts
2ndWeapon; Musician
1 Foe-Render @ [20] Pts
5 Ungors @ [20] Pts
4 Beast Herd (Gors) @ 88 Pts
2ndWeapon; Musician
1 Foe-Render @ [20] Pts
7 Ungors @ [28] Pts
10 Slaangors @ 146 Pts
Mark of Slaanesh; Great Weapon; Heavy Armour; Musician
Mark of Tzeentch
Mark of Tzeentch
1 Tuskgor Chariot @ 85 Pts
Mark of Chaos Undivided
3 Minotaurs @ 138 Pts
3 Minotaurs @ 138 Pts
3 Minotaurs @ 138 Pts
3 Dragon Ogres @ 237 Pts
3 Dragon Ogres @ 237 Pts
Casting Pool: 12
Dispel Pool: 6
Models in Army: 74
Total Army Cost: 2313
Czekam na opinie.
Pozdro
Malin
![Obrazek](http://img259.imageshack.us/img259/8905/baddice.gif)
Ale bardzo fajna rozpa dla taktycznego łba mimo wszystko, bo te trojki same w sobie nie mloca i trzeba kombinowane wpady robic ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Skoro masz duzo dice'ów w poolu to bym dał lordowi spellfamiliara co mial mozliwosc rzucenia 3 mocnych czarow na ture, a stary slaanesh jest mega mistrz pod tym wzgledem. Jeden mały to rozumiem latanie na wargora, chociaz biedaczek nie raz zginie od obsługi machiny tak jak mojemu sauruskiemu biegaczowi sie zdarza![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
3 ambushe co by flee nie robili za czesto
mysle ze mozna tym spokojnie wygrywać bitwy![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
pozdro
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Skoro masz duzo dice'ów w poolu to bym dał lordowi spellfamiliara co mial mozliwosc rzucenia 3 mocnych czarow na ture, a stary slaanesh jest mega mistrz pod tym wzgledem. Jeden mały to rozumiem latanie na wargora, chociaz biedaczek nie raz zginie od obsługi machiny tak jak mojemu sauruskiemu biegaczowi sie zdarza
3 ambushe co by flee nie robili za czesto
mysle ze mozna tym spokojnie wygrywać bitwy
pozdro
ciekawa rozpiska i fajniebedzie mozna nia mlocic...
jedno ale... czy aby te herdy nie za sllabe sa? wiem ze minimaxy ale 10 to chyba malo?
jedno ale... czy aby te herdy nie za sllabe sa? wiem ze minimaxy ale 10 to chyba malo?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
wargor nie jest bsbkiem, aby byc generałem undivided dzieki czemu minosy maja ten mark (za slaanesha doplacic by trzeba było w sumie duzo). no i taki wargor tani jest
jezeli jednak bsb by si skusił to w takiej rozpie idealny jest banner of the gods
Herdy małe są najlepsze, bo duze i tak sie nie przepychaja przez prawie nic tak na dobra sprawe, a taki mały tani herd to i zmiesci sie gdzie trzeba i jest glownie na maszyny i zeby flee nie mozna robic bo sie na nich zginie
pozdro
jezeli jednak bsb by si skusił to w takiej rozpie idealny jest banner of the gods
Herdy małe są najlepsze, bo duze i tak sie nie przepychaja przez prawie nic tak na dobra sprawe, a taki mały tani herd to i zmiesci sie gdzie trzeba i jest glownie na maszyny i zeby flee nie mozna robic bo sie na nich zginie
pozdro
BSB nie wejdzie, Spell familiar jest w starym podręczniku do Hord a nowy FAQ do bestii nie pozwala mi brać z tamtej książki żadnych magic itemów.
Herdy małe, bo takie najlepsze, gdyby mogły się ustawiać w 5 w ranku a nie w 4 to by brały na klatę biegaczy i inne gówna, a tak to ni hu hu... więc lepszy wariant: łapie ćwiartki, walczę z maszynami i kosztuje grosze.
Musze tym zagrać, bo dawno nie grałem bestiami![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Herdy małe, bo takie najlepsze, gdyby mogły się ustawiać w 5 w ranku a nie w 4 to by brały na klatę biegaczy i inne gówna, a tak to ni hu hu... więc lepszy wariant: łapie ćwiartki, walczę z maszynami i kosztuje grosze.
Musze tym zagrać, bo dawno nie grałem bestiami
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
![Obrazek](http://img259.imageshack.us/img259/8905/baddice.gif)
Bardzo fajna rozpiska, kiedyś sam kombinowałem podobnie tym bardziej, że magia aż sama sie prosi do kombinowania kanapek.
Tym bardziej, że jest czym konrować.
banner of gods nie pasuje do takich mikroherdów IMO jest odpowiedniejszy przy wszechobecnym khornie.
Tym bardziej, że jest czym konrować.
banner of gods nie pasuje do takich mikroherdów IMO jest odpowiedniejszy przy wszechobecnym khornie.
<jupi> Widze że w poznaniu bedzie wiećje Beastmenów niż ja jeden ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Co do przedmiotów Szafa napisał mi coś takiego (po pytaniu o jednostki i przedmioty hord)
No Malin Rozpiska ciekawa nie powiem
. JA będe grał na rydwanach undivided i full shamnaów slanesha razem z lordem .
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Co do przedmiotów Szafa napisał mi coś takiego (po pytaniu o jednostki i przedmioty hord)
Czyli przedmioty tak - jednostki nie .niestety nie - oficjalne stanowisko W jest takie i na tym turnieju gramy tylko przedmiotami z booka hord.
No Malin Rozpiska ciekawa nie powiem
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ostatnio zmieniony 14 lis 2008, o 01:20 przez Dibo, łącznie zmieniany 1 raz.
Mobilne ld 8 trzeba dodac. Chyba że na Doombulla.
Rozpa malina jest spoko - jest hitting power, jest magia, normalne ilości czariotów, psów i hard hitterów [znaczy jest ich dużo, ale w rozsądnych ilościach, i to w sumie tak lepiej jest], jeżeli herdy nie do jakiejś poważniejszej walki to też spoko. Podoba mi się. Jedyny problem to odwieczny problem z LD na ograch![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Rozpa malina jest spoko - jest hitting power, jest magia, normalne ilości czariotów, psów i hard hitterów [znaczy jest ich dużo, ale w rozsądnych ilościach, i to w sumie tak lepiej jest], jeżeli herdy nie do jakiejś poważniejszej walki to też spoko. Podoba mi się. Jedyny problem to odwieczny problem z LD na ograch
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Uerph.