Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
To mam jeszcze inne pytanie. Często wystawiam małych inżynierów z dwoma spluwami. Niedawno ktoś mi powiedział, że jak strzelam z dwóch pistoletów to mam -1 do trafienia za wielokrotny strzał. Przejrzałem zasady i nic takiego nie znalazłem. Czy faktycznie jest to -1, a jeżeli tak, to gdzie jest to zapisane?
poprostu masz 2 pistolety:D a ja sie zapytam czy z pistoletow moge zawsze robic stand and shoot? nawet jak przeciwnik jest cal ode mnie?
chetnie kupie katapulte dwarficką z 6 albo i jeszcze starszej edycji w rozsądnej cenie
Sam wciskasz kit koledze - może najpierw lepiej zajrzeć do Rulebooka? Str. 57 - zasady broniArqueek pisze:Ktos Ci kit wciskal Nie ma zadnego -1, bo to nie jest multiple.
2x multiple => -1 do hita (jeśli chcesz dwa strzały)Rules (brace of pistols): Armour piercing, always stand & shoot, 2x multiple shots
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
mam pytanie do wielkiej runy lotu (master run of flight) moge strzelac z tego po marszowaniu? i czy mode wybierac np. bohatera który jest w oddziale? i jak to jest trafim atomatycznie i ranie z taka sila jaka mam na broni?
chetnie kupie katapulte dwarficką z 6 albo i jeszcze starszej edycji w rozsądnej cenie
To przepraszam, widocznie to ja zawsze walkowalem przeciwnika ^^Kris pisze:Sam wciskasz kit koledze - może najpierw lepiej zajrzeć do Rulebooka? Str. 57 - zasady broniArqueek pisze:Ktos Ci kit wciskal Nie ma zadnego -1, bo to nie jest multiple.
To teraz ja zadam pytanie - czy mountain rangers sa oficjalni i mozna ich wystawiac w normalnych grach i na tuniejach?
Broń z tą runą staje się bronią miotaną o zasięgu bodajże 12", więc nie może być rzucona po marszu.mam pytanie do wielkiej runy lotu (master run of flight) moge strzelac z tego po marszowaniu? i czy mode wybierac np. bohatera który jest w oddziale? i jak to jest trafim atomatycznie i ranie z taka sila jaka mam na broni?
Celem może być dowolny model w polu widzenia, a więc i bohater w oddziale (o ile go widzisz). Obrywa automatycznie z taką siłą, jaką byś walił w walce wręcz.
a moge po ruchu zwyklym? naszym 3 cale;d to jezeli tak to daje soie jeszcze rune +1s i to jest fajna sprawa do ubijania magow przeciwnika albo bohaterow jakichkolwiek. i od tego nie ma look out sir?
po ruchu możesz. Możesz dać też +1 do siły i faktycznie, można tym wrogich magów kasować, ale kto ci podejdzie takim magiem na 12", no i trzeba dwa razy przywalić.
Automatyczne trafienie w model który widzisz, a więc zasada look out sir nie działa.
Automatyczne trafienie w model który widzisz, a więc zasada look out sir nie działa.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
kiepska sprawa z tym runem, nawet gdy dodamy S+1, broń taka kosztuje 60pkt. ,rzadko się sprawdzi a jak dojdzie do CC to zostajesz jedynie z S+1. myśle że lepiej w inne runy te punkty przeznaczyć.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
acha normalnie tego nie uzywam ale chce teraz poprstu bo bede garl ze skavenami a ratlingi to jest cos co nas boli.... i biore lorda na terczy z muszkietem w razie czego drugiego tana tez i ta bron chcailem dac bsb. to skaveny nie maja raczej nic co jest w stanie go ubic w kombacie. a jak sie uda z tego ratling sciahnac to bylo by dobrze albo jakiegos maga.
krótko mówiąc - nieArqueek pisze: To teraz ja zadam pytanie - czy mountain rangers sa oficjalni i mozna ich wystawiac w normalnych grach i na tuniejach?
długo mówiąc, to zależy gdzie, W Polsce generalnie nie można nimi grać nigdzie i nigdy, chyba że orgowie turu napiszą że można, co się nie zdarza...
a jeszcze jedno mam pytanie:D dzieki za odpowiedzi:D czy jak dam bohaterowi muszkiet to moze strzelac z niego jak sie ruszy wewnatrz oddzialu? bo to jest darmowe. ale nie wiem przepraszam za tak proste pytania ale wole sie upewmic niz kogos walowac.
ech szkoda... ale sie jeszcze zapytam na głownym forum moze sie okaze ze akurat tak bedzie ale mozna spróbowac.
EDIT: okazało sie ze nie moge mialeś racje!
EDIT: okazało sie ze nie moge mialeś racje!