maj first figuren
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Vilgefortz
- "Nie jestem powergamerem"
wlasnie nie mam absolutnie pomyslu na podstawkeGrzelak pisze:Nieżle jak na pierwysz raz to jest super. Dorób jeszcze jakś fajna podstawke i będzie Gucio
chcialem jakas lawe czy cos w tym stylu ale wyszla tragedia wiec poleciala za okno i przymierzam sie do nowej :d
- Krajkowski
- Chuck Norris
No i popadłem w kompleksy
(serio)
(serio)
Do malowania też potrzeba talentu... Mimo, że umiejętności się o wiele bardziej liczą...
- Vilgefortz
ok no to mam jeszcze fotki wlasnie konczonego Chaos Warrior Regiment'u
potraktowalem to troche luzno wiec kazdy jest inny
tyle ze jakos nie chcialo mi sie przykladac do nich nadto a staralem sie je zrobic w miare starannie ale jak najszybciej
sztandarowy:
do tego sie najsolidniej przylozylem:
champion:
i ten tez mi sie jakos bardziej podoba:
a calosc prez\entuje sie mniej wiecej tak:
http://img401.imageshack.us/img401/41/s4031906xg1.jpg
zreszta zdjecie calosci juz chyba gdzies tutaj pare dni temu zmieszczalem
nastepny regiment postaram sie zrobic solidniej tak zeby wszyscy trzymali poziom tego czerwonego kolesia
potraktowalem to troche luzno wiec kazdy jest inny
tyle ze jakos nie chcialo mi sie przykladac do nich nadto a staralem sie je zrobic w miare starannie ale jak najszybciej
sztandarowy:
do tego sie najsolidniej przylozylem:
champion:
i ten tez mi sie jakos bardziej podoba:
a calosc prez\entuje sie mniej wiecej tak:
http://img401.imageshack.us/img401/41/s4031906xg1.jpg
zreszta zdjecie calosci juz chyba gdzies tutaj pare dni temu zmieszczalem
nastepny regiment postaram sie zrobic solidniej tak zeby wszyscy trzymali poziom tego czerwonego kolesia
Błyszczącego lakieru NALEŻY używać - o wiele lepiej chroni od matowego. Natomiast wizualnie jest do żopy, więc warstwę błyszczącego po wyschnięciu należy potraktować matowym
Bardzo ładna figurka, nie tylko na pierwszy raz. Tak trzymaj!
Vilge, skąd wziąłeś takie łańcuszki?
Bardzo ładna figurka, nie tylko na pierwszy raz. Tak trzymaj!
Vilge, skąd wziąłeś takie łańcuszki?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Vilgefortz
znalazlem podczas przeprowadzki jakis stary zerwany zloty lancuszekVilge, skąd wziąłeś takie łańcuszki?
jak na moj gust w sam raz bo nie trzeba go juz malowac i tak na oko mial dobra grubosc oczek
Dokladnie tak, czachy kosci i rogi do wycieniowania a poza tym jest super. Nawet to ze sie blyszcza akurat do tych modeli pasuje, o ile to khorne albo nurgle ma byc. Ja bym jeszcze dodal jakis freehand na sztandarze, ewentualnie kalkomanie, ktora mozna potem delikatnie pomalowac w razie potrzeby.
- Vilgefortz
po bitwie czyli
ten sam koles kilka dni puzniej
nienawidze malowac juz sklejonych figurek
Czemu w jednym kolorze? Jak Bretka może być taka ciapiasta, to czemu Chaos nie? Mnie to nawet nie razi jakoś szczególnie, niech sobie chłopaki będą kolorowe... I zgadzam się z przedmówcami, figurki są dobre, trochę rzeczy do poprawki, ale jak na początek, to pogratulować.
Kolorowy chaos to zuo! ;P
Nie wiem, imo regiment wojowników chaosu to regiment wojowników chaosu a nie kółko wielbicieli koloru i mody.
Bretka może być ciapiasta bo wywodzi się z klimatu cokolwiek feudalnego, gdzie jak wiadomo każdy rycerz miał takie herby, jak mu się żywnie podobało. Stąd jarmarczany styl. A chaos... No nie wiem, imo kolorowość w obrębie jednego regimentu to zou.
Nie wiem, imo regiment wojowników chaosu to regiment wojowników chaosu a nie kółko wielbicieli koloru i mody.
Bretka może być ciapiasta bo wywodzi się z klimatu cokolwiek feudalnego, gdzie jak wiadomo każdy rycerz miał takie herby, jak mu się żywnie podobało. Stąd jarmarczany styl. A chaos... No nie wiem, imo kolorowość w obrębie jednego regimentu to zou.
Uerph.
- Vilgefortz
mnie sie tam wydawalo ze chaos to chaos i bardzije pasuje taka pstrokata zbieranina zabijakow niz jakis ujednolicony a wiec uporzadkowany regiment co kluci sie sama idea chaosu
ale przyznaje racje iz jednobarwny reg wyglada duzo ladniej
ogolnie chyba zaczne zbierac cala armie nie moge sie tylko zdecydowac czy khorne czy slanesh oba mi sie podobaja
undivided to juz tak ew natomiast nurgle i tzeenth odpadaja absolutnie
maja byc duzi zli i wygladac jak ludzie skoro chce miec armie mortali :] (z calego wfb akurat chaos smiertelnikow podoba mi sie najbardziej a chyba jednak fajniej jest grac armia ktora sie podoba bez wzgledu na to czy sie zbiera ciegi czesciej czy zadziej nikt w koncu nie zaczynal od mistrzostwa)
chyba jednak slanesha wybiore bo wydaje mi sie wiekszym wyzwaniem co do samego malowania ale zas khorna nie wykluczam bo pasuje mi ten zloto-czerwony schemat + rzadza krwi...
ech moze mi ktos podpowie troche?
ale przyznaje racje iz jednobarwny reg wyglada duzo ladniej
ogolnie chyba zaczne zbierac cala armie nie moge sie tylko zdecydowac czy khorne czy slanesh oba mi sie podobaja
undivided to juz tak ew natomiast nurgle i tzeenth odpadaja absolutnie
maja byc duzi zli i wygladac jak ludzie skoro chce miec armie mortali :] (z calego wfb akurat chaos smiertelnikow podoba mi sie najbardziej a chyba jednak fajniej jest grac armia ktora sie podoba bez wzgledu na to czy sie zbiera ciegi czesciej czy zadziej nikt w koncu nie zaczynal od mistrzostwa)
chyba jednak slanesha wybiore bo wydaje mi sie wiekszym wyzwaniem co do samego malowania ale zas khorna nie wykluczam bo pasuje mi ten zloto-czerwony schemat + rzadza krwi...
ech moze mi ktos podpowie troche?