Dyskusja o balancing patchu

Rozwój i dyskusje na temat rozwiązań przywracających grze balans.

Moderator: Barbarossa

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Akuma pisze:
Khaeleth jest przegięty (co, jak zaznaczałem ja i Jankiel - nie interesuje nas totalnie, drzewo, kowadło i dragon armour też są przegięte, nas interesuje skuteczność całych armii - każda z nich ma prawo do swoich przegięć)
Wyniki Heat 1 UK GT -> Sprawdź ile tam było WE , Karłów i HE ...
Nie porównuj tego co się dzieje w UK do tego co jest w Polsce. Inni ludzie, inne style grania, inne problemy.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Wyniki Heat 1 UK GT -> Sprawdź ile tam było WE , Karłów i HE ...
wiesz, ze to tak jakby podawac kik ass jako przyklad tego, ze demony nie zajmuja pierwszych miejsc na turniejach?
. Mozecie tez wykopać wyniki ligi z zeszlego roku - jak tam sie przedstawia Imperium w porownaniu z reszta armii ?
jak? pierwsze i drugie miejsce w lidze... plus sporo miejsc dalej
FAIL
fail, ze demony nadal sa grywalne? przeciez chyba nie chodzilo o to zeby ich posiadacze odlozyli ta armie na polke tlyko, zeby mozna bylo z ta armia porac... zawsze byly w wfb armie silniejsze i slabsze... zawszer w 6 edtycji narzekalo sie na ratlingi, gorke imperialna, brete a pod koniec edycji welfy... zawsze sa tez armie slabsze jak stare de, ogry, nowe orki

ale to nie znacyz, ze wszystko nalezy zmienic... po prostu wystarczy niektore rzeczy przyciac a niektore polepszyc. Cze,mu diametrialnie zmienic orki skoro radza sobie z armiami nie wzbudzajacymi globalnie feara? one nawet z 6 edycyjnymi demonami i vc mialy problem wiec nic dziwnego, ze z nowymi tymi armiami sobie nie radza

Akuma
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Akuma »

Jaki wpływ na przebieg bitwy ma to, że za czołg dostanie się 150 VP?
Przebieg ? - Żaden - na wynik ma - 150 ptk wpływu. Na turniejach ( nie wiem bo nie gram ) ocenia się wynik czy przebieg ?
O&G praktycznie z auomatu przegrywali
Teraz będą przegrywać po ciężkim i satysfakcjonującym boju ;)
( Imho + )
Tak, tak... Ale jest subtelna różnica pomiędzy modyfikacją, a pisaniem nowych.
Wyłączyliście praktycznie FAQ GW ( Imho + ) , trzeba było iść dalej i modyfikować głębiej ( do kosztów ptk włącznie )
Ach tak. Z tym, że różnimy się w podejściu co trzeba ciąć, a co nie.
Dokładnie - mnie osobiście bardziej niż CS Furiona odpowiada BP LS. Ale Furion ma prawo twierdzić inaczej.
Teraz w większości wypadków koleś z pendantem ma jedynie heavy armour i SDC
Bo utarł się schemat pok mot i sr - kiedyś jakaś niewiasta promowała pok + bsb na cold onie - w wersji full body armour. Poza tym jeśli "i tak się go tak wystawia" to czemu tego oficjalnie nie wprowadzić ?

Problem z pok jest taki że darki nie mają innego warda do 50 ptk a meta wnosi nowe rozwiązania ( chociażby 1 czar z lora WoC nurgle ) który pok omija. Wprowadzając małe ograniczenie uciszylibyście głosy wołające o przegiętości tego przedmiotu. A tych głosów jak pokazuje temat jest sporo.
Braliśmy. Choćby z opinii o Furionowym CS.
Porównując wasz poziom dyskusji ( albo nie wasz tylko poziom dyskusji w obu tematach ) takie rozwiązanie uważam za błędne - nie prowokujecie do flama więc komentarze też są bardziej stonowane i merytoryczne. U Furiona było troszkę inaczej.
Dobrze kombinujesz.
Wy też dobrze pokombinowaliście :lol2: :wink:

Edit ( speed topic )
Nie porównuj tego co się dzieje w UK do tego co jest w Polsce. Inni ludzie, inne style grania, inne problemy.
Gwarantuję Ci że u nas za chwilę DE będą tak samo wysoko ;)
fail, ze demony nadal sa grywalne?
Nie FAIL że redaktor naczelny BP pisze że pewnie będą dalej najsilniejszą armią w battlu.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2008, o 14:17 przez Akuma, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

W obecnej lidze w TOP50 mamy przeciez taki zasyp graczy imperialnych. Normalnie dominuja na pierwszych stolach! Jak myslicie, ilu jest graczy imperialnych w TOP20 ? JEDEN. A w TOP 50? łącznie DWÓCH
Bo zaczęli grać demonami i wampirami.
Skoro zaczeli grac demonami lub wampirami to znaczy ze w poprzedniej lidze Imperium bylo na poziomie VC i DL i na masterach w TOP10 bylo ponad polowe Imperialistow ?

Thurion: nie twierdze ze imperium nie da sie grać, lecz że patch nie potrzenie je tnie, bo najpierw chlopaki pisza ze przycinaja tylko to co wypacza wyniki masterow, a potem przycinaja imperium ktore bylo MOCNĄ armia, ale wynikow nie wypaczało.

Michau5300: tak gralem na smoku, i teraz gram DE i wlasnie gram na smoku, i wiem ze jak wyjedziesz smokiem nawet pod baterie 4 bolcow, to trafia ze trzy, zrani jeden albo dwa, z czego jest szansa ze pojdzie w jezdzca ktory to wywarduje, a na smoka srednio wpada 2 rany. Z szesciu. Smok potem przejezdza reszte armii. STank dostaje srednio 2-3 rany, potem jezdzi juz tylko 6-9cali, nie moze gonic ani overrunowac ani latać. potem blokuje sie go jakims fastem i kolejna tura strzelania i po tanku.

shino pisze:jak? pierwsze i drugie miejsce w lidze... plus sporo miejsc dalej
1 miejsce zajal robson, ktory to gral na kazdym masterze na jakim bylem chyba zawsze inna armia niz na poprzednim - zaden miernik. Polit to WE. Chyba ze o czyms nie wiem i chlopaki potajemnie grali imperium a tylko jak ja sie pokazywalem na turniejach to chowali je do walizki i wyciagali zupelnie inne armie :wink:

Chodzi mi o to aby byly 2 tanki, ale po 150pkt za 50% ran. Jak bywalo przed FAQ. Cięcie imperium jest niczym nie poparte (bo przeciez LS opierala sie na wynikach wypaczonych turniejow) poza narzekaniem "jakie to dwarfy przegiete" (cytat z patcha). A jesli ktos napisze znow o 29 tankach na Masterze Blasterze, to niech zobaczy gdzie te tanki sie ulokowaly. Pierwszy imperialista jest na 21 miejscu.

Tak, wiem ze nieprzyjemnie sie czyta krytyke, ale skoro przyjeliscie kryterium do uznania za armie warta patchowania - wyniki masterow, to z wynikow wyglada na to ze to imperium nie wymaga przyciecia - ot co!

I prosze o argumenty turniejowe, a nie "moja armia nie ma co zrobic z dwoma tankami, jestem biedny". Albo "nie marudz, bez tankow tez da sie grac".
Ostatnio zmieniony 16 lis 2008, o 15:22 przez Karli, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Jankiel - Twoje argumentacja, idzie w takim kierunku: zmieniamy wyłącznie to, co wpływa na rozgrywkę jako całość i może być zdecydowanie zbyt mocne. I to jest punkt pierwszy. Uzupełnieniem tego, jest punkt drugi: tylko przedmioty w tych armiach, które dominują na stołach. Dlatego uderzamy w drakenhoff a nie w storm banner, dlatego uderzamy w koronę a nie w pendant. Pomijam już Twoją heroiczną obronę pendanta, z którą do końca się nie zgadzam. Jak więc do tego toku rozumowania ma się ograniczenie 0-1 na treemanie? Albo overkill na imperium (podwójne cięcie tanka)? Brak konsekwencji IMHO.
Co więcej bronicie się przed nadmierną ingerencją w zasady - panowie nie można mieć ciastko i zjeść ciastko. Słusznie pisze Akuma - zmieniacie zasady cały czas.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

W obecnej lidze w TOP50 mamy przeciez taki zasyp graczy imperialnych. Normalnie dominuja na pierwszych stolach! Jak myslicie, ilu jest graczy imperialnych w TOP20 ? JEDEN. A w TOP 50? łącznie DWÓCH

Bo zaczęli grać demonami i wampirami.
ta ripsota najbardziej podoba

jesli chodzi o raport to po wczorajszej bitwe z vc jestem bardzo zadowolny z tego BP gra sie wydawala taka sama przez pierwsze 2 tury ale potem jak zaczely sie walki to vampiry nic nie mogly zrobic malo leczeni jeszcze mniej popychaczek wiec nie spodziewalem zadych kontr

oglonie bylo jakies 2500 dla mnie a dla przeciwnika 170 pkt zeby pokazac ze przeciwnik nie byl slaby to na ostatnim kultowo druzynowo zdobyl w naszym teamie najwiecej pkt
a zajelismy 5 miesce

mam nadzieje ze teraz rozpiski sie troche po zmieniaja jesli chodzi o vc i pojawia sie jacys lordowie do close combata

a wlasnie czy macie zamiar zostawic 1 woundowe monstery dla chaosu i demonow moim zdaniem troche niesprawiedliwe

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Barbarossa pisze: @Furion, mam dla Ciebie radę: pracuj nad swoim compscorem. Jest tak dobry i tak skutecznie eliminuje wszystkie przegięcia, że na PGA nie chcieli go widzieć. Być może popełnili błąd, a być może błąd popełniasz Ty.
Jeżeli chodzi o CS na PGA, to wszystko rozegrało się o frekwencję - ważniejsza część klubu stwierdziła, że CS wpłynie na frekwencję bardzo negatywnie.

Takie trochę wróżenie z fusów.

Nikt nie odbierał jednak CSowi, że w jakiśtam sposób ugrywalnia warhammera. Pod tym względem opinie były raczej korzystne :)
Weź z łaski swojej to drugie pod uwagę jako możliwość i przyjmij do wiadomości, że w battlu panuje demokracja - a rozwiązania totalne i radykalne, w odróżnieniu od rozwiązań umiarkowanych i ewolucyjnych, mają małe szanse na sukces w demokracji.
Zgadzam się. Dlatego nie ubolewam nad moim CSem - jakis lokal sobie zrobię, a co mi tam :)

Wróćmy teraz jednak na właściwy tor dyskusji, bez zbędnych zgryźliwości i złośliwości. Postaram się przekazać, co uważam w tym CSie za słabe / nietrafione. Liczę na odpowiedź w czym przedstawione rozwiązanie jest gorsze od zaproponowanego w Balancing Patchu.

- Helm of Commandment. Uważam, że strata Rare'a jest bardziej dotkliwa niż strata Herosa, przez co hełm został pocięty zbyt słabo. Uważam, że obcięcie Hero+Rare nie byłoby overkillem - ale cięcie powinno priorytetowo dotyczyć slota Rare.
- Recast popychaczki. 2 popychaczki w 12" to żadne przegięcie. IMHO.
- IoN. Myślę, że ograniczenie jest źle sformułowane. Postaram się poprzeć moją tezę przykładem. To ograniczenie eliminuje taktykę "na głupiego jasia" czyli podejdę tą 10tką ghouli i powiększę do 40tu. Taktyka mało ambitna, mało skuteczna, acz często stosowana. Z drugiej strony, zapis nie neguję troszkę subtelniejszej, bardziej przemyślanej i wyrafinowanej metody: podejdę tymi GG, wystawię się na szarżę, a potem sobie tych 7miu wskrzeszę. Ponieważ mam skull stuff, i liczone są tylko te czary które wejdą, jestem pewien że ożywie potrzebne 7 GG - ot tyle co oczekuję od 2d6.
Uważam, że ograniczane powinno być ilość ożywień w ogóle, bo obecny zapis niweluje tylko taktykę "na głupiego jasia"

- Flesh Hounds. Twierdzę, żę 2 powiększone oddziały flesh houndów i 2 demontek zamiast 3 oddziałów flesh houndów i 1 demonetek to żadna strata.

Pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Furion pisze:
- Flesh Hounds. Twierdzę, żę 2 powiększone oddziały flesh houndów i 2 demontek zamiast 3 oddziałów flesh houndów i 1 demonetek to żadna strata.
to zbanuj psy albo zmien ich zasady, wagon 20 flesh houndow przy ograniczeniu ich do 0-1 to tez zapewne przegiecie...

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

@ Akuma- proszę, podaj mi rozpiski Demonów na 2250 BPR, które Twoim zdaniem są totalnie przegięte i żadna armia nie ma z nimi szans. Wskaż, co dokładnie pozostało przegięte, a może nawet zasugeruj, jak to przyciąć. Do momentu, kiedy to zrobisz, nie sądzę, żeby twoje marudzenie miało jakikolwiek wpływ na cokolwiek.

@Furion - dziękuje za merytorykę. Jeśli chodzi o VC to naprawdę sądzę, że ich przycięcie jest wystarczające.

Hełm - chodzi z jednej strony o to, że WS 7 a WS 6 to gigantyczna różnica. Z drugiej - ma zachęcać do brania lordów do walki wręcz, którzy moim zdaniem staną się teraz dużo częstsi. Slot rare za hełm - dla mnie - nie osiąga niczego i nie miałbym żadnego problemu, żeby w wyżyłowanej rozpisce brać 1 x wraithy i hełm, skoro i tak 2xwraithy są niemożliwe. Po co mi ten Warghulf? Mogę zamiast niego mieć 6 BK z płonącymi atakami.

2) Możliwość wskrzeszenia 7 modeli co dwie rundy walki jest niewystarczająca, żeby zregenerować oddział, jeśli wrzuciło się go w walkę wręcz nie do wygrania. Jest wystarczająca, owszem, żeby oddział grave guardu mógł wstać po jakiejś niezbyt niszczącej szarży (co w zasadzie jako jedyne odróżnia obecny grave guard od niewystawialnej gwardii z 6ed.) ... To właśnie powinno oznaczać, że ktoś grający taktycznie będzie go w stanie wykorzystać, a ktoś grający słabo wpakuje go w kłopoty i straci.

3) Recast popychaczki - znów, jest to czar, który wygrywa bitwy dla głupola. Źle ustawiłem jednostki? Zaraz będę miał wjazd z 3 stron? Nie szkodzi, popychaczka, popychaczka, popychaczka, wygrałem. Dlatego 1x recast to rozsądne ograniczenie - jeśli umiesz wcześniej wyciągnąć scrolle, to masz szanse potem się odkuć na popychaczce, ale też jeśli przeciwnik zachowa scrolle na później,

4) Psy - to bardzo silna jednostka, ale bez heralda khorna (albo z osłabionym heraldem) robią się dużo bardziej miękkie i do zabicia dla takich jednostek jak driady czy cold one knights. Natomiast, jeśli będzie potrzebna druga fala przycięć demonów, to typowałbym, że właśnie psy, do tego jeszcze syrenka i immortal fury będą na samym szycie listy rzeczy do okrojenia. Podkreślam - jeśli.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2008, o 16:07 przez Barbarossa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Teraz będą przegrywać po ciężkim i satysfakcjonującym boju
sorry, taki lajf. Nie bulwersuje mnie jak przegrywam po cięzkim i satysfakcjonującym boju, odechciewa mi sie grąc jak przegrywam bez bitwy.
darki nie mają innego warda do 50 ptk a meta wnosi nowe rozwiązania ( chociażby 1 czar z lora WoC nurgle )
Chaos nie ma żadnego grywalnego warda - i jakos nie protestują. Aha - jakie są jeszcze inne nowe rozwiązania (poza jedynką z nurgla) na pampra z sv1+, pedałkiem (i ew. regenką)?
imperium ktore bylo MOCNĄ armia, ale wynikow nie wypaczało.

Gdybyś zagrał armiami nie-artyleryjskimi z imperium na dawnym standardzie, to uważałbys inaczej.
Chodzi mi o to aby byly 2 tanki, ale po 150pkt za 50% ran
Czyli żeby Ci co moga nadal sobie jako-tako z tym radzili (krasie, orki, szczurki), a Ci co nie mieli go jak rozkręcić nadal rzezali jak debile by nabic m po 2-3 rany jakimis samobójami ale na pocieszenie usłyszeli "oooo, ale tu nabiłeś 5 ran wiec masz swoje 150p. Walić że poświęciłeś na to 550 stoich punktów, ale za to na drugim nabiłeś 4 - to już prawie połówka"?

Średnio.

I może gdyby to była 1 czy dwie armie który nic z tym nie zrobi to ok, ale jest tego sporo więcej...
Nikt nie odbierał jednak CSowi, że w jakiśtam sposób ugrywalnia warhammera. Pod tym względem opinie były raczej korzystne
Dokładnie - żeby nie było - Furion CS jest dobry, ale duża rzesza ludzi po prostu jeszcze nie ma na niego figurek.
Flesh Hounds. Twierdzę, żę 2 powiększone oddziały flesh houndów i 2 demontek zamiast 3 oddziałów flesh houndów i 1 demonetek to żadna strata.
Jako gracz praktyk demonów - twierdzę że się mylisz i jest to strata wydatnie osłabiająca aczkolwiek absolutnie nieplewiąca.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

karlee pisze:
shino pisze:jak? pierwsze i drugie miejsce w lidze... plus sporo miejsc dalej
1 miejsce zajal robson, ktory to gral na kazdym masterze na jakim bylem chyba zawsze inna armia niz na poprzednim - zaden miernik. Polit to WE. Chyba ze o czyms nie wiem i chlopaki potajemnie grali imperium a tylko jak ja sie pokazywalem na turniejach to chowali je do walizki i wyciagali zupelnie inne armie :wink:

Chodzi mi o to aby byly 2 tanki, ale po 150pkt za 50% ran. Jak bywalo przed FAQ. Cięcie imperium jest niczym nie poparte (bo przeciez LS opierala sie na wynikach wypaczonych turniejow) poza narzekaniem "jakie to dwarfy przegiete" (cytat z patcha). A jesli ktos napisze znow o 29 tankach na Masterze Blasterze, to niech zobaczy gdzie te tanki sie ulokowaly. Pierwszy imperialista jest na 21 miejscu.
Karlee służę pomocą
Wyniki masterów z zaznaczonymi miejscami przegiętego Imperium.
WIELKI DRACON pisze:Robert Robson Mrozek Daemons of Chaos Rogaty Szczur Warszawa 300
Karol Malin Malinowski Daemons of Chaos XIII Kohorta Gdynia 294
Łukasz Thurion Łuczyński Warriors of Chaos Snot Gdańsk 288
Piotr Green Knight Panufnik . Bastion Warszawa 283
Michał Servitor Wojtkowiak Lizardmen Snot Gdańsk 277
Maciej Dziop Dziopak Warriors of Chaos Moria Warszawa 273
Karol Młody Pietrowicz Skaven Snot Gdańsk 268
Paweł Paffeu Koszowski Lizardmen Skaven Blade Wrocław 264
Łukasz Jagal Jagalski Bretonnia Snot Gdańsk 259
Jacek Xet Grotha High Elves Draconis Rumia 255
Tomasz Hudy Chudziński Dwarfs Ad Astra Zielona Góra 251
Sebastian Wrubel Wróblewski Empire Zad Trolla Koszalin 247
Tomek Assur Szwedow Vampire Counts Moria Warszawa 244
Wojciech Gogol Gogola Dwarfs Snot Gdańsk 240
Maciej . Paraszczak Ogre Kingdoms Legion Kraków 237
Michał Kokos Moczulski Dwarfs Rogaty Szczur Szczecin 234
Michał Shino Rusinek Tomb Kings Moria Warszawa 230
Paweł Pierun Pierucki Daemons of Chaos TKF GRYF Tczew 227
Adam Duke Lewański Errantry War Bastion Warszawa 224
Ziemowit Ziemko Żywiołowski Lizardmen XIII Kohorta Bydgoszcz 221
Darek Dalmar Polit Wood Elves Inkwizytor Warszawa 219
Adam Rzymek Rzymowski Empire Snot Gdańsk 216

Konrad Dastor Jabłoński Dark Elves Kult Warszawa 213
Filip Klapcioo Serba Bretonnia Ad Astra Zielona Góra 210
Waldemar Kozioł Kozłowski Slayers XIII Kohorta Gdańsk 208
Daniel Siimson Wysocki Daemons of Chaos Animosity Szczecin Szczecin 205
Michał . Salamon High Elves BWT Rumia 202
Bartłomiej Fedek Fedyczak Vampire Counts Ad Astra Zielona Góra 200
Tomasz . Koszowski Orcs & Goblins . Wrocław 197
Mariusz Megi Megger Wood Elves XIII Kohorta Bydgoszcz 195
Karol Broda Brudkiewicz Wood Elves Snot Gdańsk 193
Filip Cosmo Górecki Skaven Zabrze 190
Patryk Niedbal Niedbalski Errantry War Bastion Warszawa 188
Andrzej . Dzedzej High Elves Snot Gdańsk 186
Dariusz Butan Butanowicz Vampire Counts Vendetta Jastrzębie Zdrój 183
Wojtek Eustis Michalski Warriors of Chaos Draconis Wejherowo 181
Marek Solo Kiełbasa Skaven Szybki Szpil Tychy 179
Paweł Zulus Zdanowicz Vampire Counts Front Wschodni Białystok 176
Michał Kołata Kołakowski Orcs & Goblins Jeźdźcy Hardkoru Piastów 174
Krzysiek Skaven Żelazko Skaven Legion Kraków 172
Błażej Bless Misztal Wood Elves Jeźdźcy Hardkoru Warszawa 170
Bartłomiej Nijlor Grzanka Chaos Dwarfs Oko Terroru Toruń 168
Michał Slanesh Żywczyk Lizardmen Kult Warszawa 165
Kuba Kowal Kowalczuk High Elves Spidergames Gdańsk 163
Paweł Big Pasiak Paszek Wood Elves XIII Kohorta Bydgoszcz 161
Michał Kubi Kubacki Daemons of Chaos Inkwizytor Legionowo 159
Błażej . Rajkowski Bretonnia . Gdynia 157
Karol Karlee Wyszkowski Empire Front Wschodni Białystok 155

Jakub . Michalec Vampire Counts . Gdańsk 153
Oskar . Górka High Elves Legion Kraków 150
Krzysztof Guzka Kawczyński Orcs & Goblins SpiderGames Gdańsk 148
Karol Drwal Juralewicz Vampire Counts Snot Gdańsk 146
Artur Gajowy Dreslerski Warriors of Chaos XIII Kohorta Bydgoszcz 144
Gabriel Muniek Białecki Wood Elves Jeźdźcy Hardkoru Piastów 142
Karol Kreol Kurzawa Dark Elves BWT Gdynia 140
Andrzej Andrew Orliński Dwarfs XIII Kohorta Bydgoszcz 138
Mateusz Mati Wanta Dwarfs BWT Gdynia 136
Krzysztof Dimmu Gotowicz Vampire Counts XIII Kohorta Bydgoszcz 134
Grzegorz Lindal Laskowski Wood Elves Animosity Szczecin Szczecin 132
Michał Hrabia Trojanowski Vampire Counts Ad Astra Zielona Góra 129
Marcin . Szelewicki Orcs & Goblins . Gdynia 127
Marcin Raptor Czaja Lizardmen Legion Kraków 125
Daniel Manfred Gronowski Wood Elves Kult Marki 123
Piotr Marian Fąfara Wood Elves Kult Warszawa 121
Bartek Loki Tetzlaff Wood Elves BWT Gdynia 119
Marcin . Dorobek Wood Elves . Malbork 117
Krzysztof Kołek Kołtan Empire Snot Gdańsk 115
Radek . Tarasiewicz Orcs & Goblins Miscast Olsztyn 113
Sławek Blasz Jaworski Dark Elves XIII Kohorta Bydgoszcz 111
Błażej Anglachel Mykowski Wood Elves TKF GRYF Tczew 109
Michał Mike Kawczyński Vampire Counts Spiders Games Gdańsk 107
Adrian Chory Choromański Skaven Snot Gdynia 105
Piotr Dębek Dębkowski Bretonnia Jeźdźcy Hardkoru Piastów 103
Krzystof Fisch Fischer Skaven Jeźdźcy Hardkoru Warszawa 101
Tomasz Esgaroth Stanik Daemons of Chaos Draconis Gdańsk 100
Łukasz Bladeweaver Schutzmann Wood Elves Draconis Gdańsk 100
Jakub Dead Łubkowski Vampire Counts Draconis Wejherowo 100
Wojciech Scimitar Łubkowski Dark Elves Draconis Wejherowo 100
Basia Laurelin Stark Bretonnia Draconis Rumia 100
Wojciech Jaszczur Gładysiak Lizardmen Strefa Zero Poznań 99
Rafał Raf Stokrocki Empire FKCC Gdańsk 97

Marek Golus Golan Bretonnia Earthshaker Legionowo 94
Jakub Kroolik Królikowski Bretonnia Snot Gdańsk 92
Tomasz Jason Jarosz Lizardmen Draconis Gdańsk 90
Łukasz Haldir Halman Wood Elves Draconis Wejherowo 88
Jan Jasiuuu Leszczyński Beasts of Chaos Kult Warszawa 86
Sebastian . Kozak Empire . Szczecin 84

Łukasz . Dudzic Wood Elves Szybki Szpil Tychy 82
Paweł LinuX Linek Vampire Counts Powergamers Warszawa 80
Dominik . Kozłowski Empire Animosity Szczecin Szczecin 78
Mateusz Kurka Kurowski Empire Ad Astra Zielona Góra 76

Krystian Piszczałka Krych Dark Elves Rogaty Szczur Gorzów Wlkp. 74
Jacek Severian Kaczmarski High Elves . Warszawa 72
Robert Szczur Sońta Wood Elves Zad Trolla Szczecin 70
Maciej Snajper Dobrowolski Beasts of Chaos Ad Astra Zielona Góra 68
Jakub Ruchacz Falkowski Dwarfs Earthshaker Legionowo 66
Kamil Inferno Pocałujko Orcs & Goblins Front Wschodni Białystok 64
Krzysztof Mapet Adamczyk Lizardmen Snot Lidzbark Warm. 62
Łukasz Młody Majchrowicz Dark Elves XIII Kohorta Bydgoszcz 60
Michał Stig Hutek Daemons of Chaos Animosity Szczecin 58
Maciej Rogal Rogiński Skaven Zad Trolla Koszalin 56
Grzegorz Heinrich Pawlikowski Vampire Counts TKF GRYF Tczew 54
Jakub Thain Skibicki Orcs & Goblins Front Wschodni Białystok 52
Łukasz Pająk Frankiewicz Lizardmen BWT Gdynia 50
Piotr Ksin Dzwonkowski Dwarfs TKF GRYF Starogard Gd. 47
Kuba Kotlet Kotela Wood Elves Bastion Warszawa 45
Tomek Zaleś Zalewski Lizardmen Zad Trolla Koszalin 43
Dariusz . Mastrowski Skaven . Tychy 41
Tomek . Piotrowski High Elves Animosity Szczecin 39
Damian Dydu Drzystek Wood Elves Legion Dankowice 37
Grzegorz Tars Lorenc Dwarfs Animosity Szczecin Szczecin 35
Michał Młody Pająk Frankiewicz High Elves . Gdynia 33
Wojtek Kędziorson Dubaniewicz Ogre Kingdoms Rogaty Szczur Gorzów Wlkp. 31
Mariusz Kielon Kiliszek Vampire Counts Earthshaker Kąty Węgierskie 29
Łukasz . Żyłka Empire Ad Astra Zielona Góra 27
Karol . Ruprecht Vampire Counts Ad Astra Zielona Góra 25
Filip Da Boss Szokalski Orcs & Goblins Zad Trolla Koszalin 23
Andrzej Viatroof Wiatrow Dark Elves . Szczecin 21
Paweł Pamela Kurpiel Dwarfs Rogaty Szczur Dębno 19
Michał Misiek Tarka Warriors of Chaos . Szczecin 17
Jacek . Pedrycz Ogre Kingdoms Zad Trolla Koszalin 15
Tomasz . Dorszyński Orcs & Goblins . Gdańsk 13
Piotrek . Pabis Empire Snot Gdańsk 11
Bogdan . Kotarski Dwarfs Snot Gdańsk 9
Łukasz Avender Spólnik Tomb Kings TKF GRYF Tczew 7
Michał Niewiadom Niewiadomski Orcs & Goblins Rogaty Szczur Międzyrzecz 5
Kamil Necromanter Matczak Bretonnia Miscast Olsztyn 3
Krzysztof Christos Stokrocki Wood Elves FKCC Gdańsk 1
Master Blaster 2008 pisze: Mariusz Kielon Kiliszek Vampire Counts Earthshaker Kąty Węgierskie 300
Jurek Furion Brzozowski Vampire Counts Strefa Zero Myślibórz 290
Robert Robson Mrozek Daemons of Chaos Rogaty Szczur Warszawa 282
Karol Młody Pietrowicz Skaven Snot Gdańsk 274
Damian Dydu Drzystek Wood Elves Legion Dankowice 266
Michał Gobos Konieczny Skaven Strefa Zero Poznań 259
Zbyszek Barbarossa Łobocki Vampire Counts Earthshaker Warszawa 253
Michał Kołata Kołakowski Orcs & Goblins Jeźdźcy Hardkoru Piastów 247
Michał Leśnik Jędrzejak Wood Elves Strefa Zero Poznań 241
Tomek Assur Szwedow Vampire Counts Moria Warszawa 236
Piotr Dębek Dębkowski Bretonnia Jeźdźcy Hardkoru Piastów 230
Piotr Blady Orłowski Orcs & Goblins Strefa Zero Poznań 225
Marcin Raptor Czaja Lizardmen Legion Kraków 221
Adam Duke Lewański Errantry War Bastion Warszawa 216
Tomasz . Koszowski Orcs & Goblins . Wrocław 212
Dariusz Butan Butanowicz Vampire Counts Vendetta Jastrzębie Zdrój 207
Bogusław Bogins Gordzelewski Beasts of Chaos Grom Świebodzin 203
Kacper Swieta_Barbara Bucki Orcs & Goblins Jeźdźcy Hardkoru Warszawa 199
Konrad Dastor Jabłoński Dark Elves Kult Warszawa 195
Piotr Morrok Otlewski Skaven Karak Var Wrocław 191
Michał Shino Rusinek Tomb Kings Moria Warszawa 188
Piotr . Głomski Empire XIII Kohorta Bydgoszcz 184
Maciej . Paraszczak Ogre Kingdoms Legion Kraków 180
Ziemowit Ziemko Żywiołowski Lizardmen XIII Kohorta Bydgoszcz 177
Tomasz Yarma Jarmoliński Warriors of Chaos Rogaty Szczur Świebodzin 173
Krzysztof Dimmu Gotowicz Vampire Counts XIII Kohorta Bydgoszcz 170
Mariusz Megi Megger Wood Elves XIII Kohorta Bydgoszcz 166
Mateusz Kędziorek Sanetra Dwarfs Legion Żywiec 163
Patryk Niedbal Niedbalski Errantry War Bastion Warszawa 159
Błażej Bless Misztal Wood Elves Jeźdźcy Hardkoru Warszawa 156
Bartłomiej Fedek Fedyczak Vampire Counts Ad Astra Zielona Góra 152
Piotr . Żerebecki Wood Elves Art. Madrin Legnica 149
Jacek Supeł Suplewski Dwarfs Moria Lublin 145
Kamil Krassus Krasuski Wood Elves Rogaty Szczur Gorzów Wlkp. 142
Paweł Paffeu Koszowski Lizardmen Skaven Blade Wrocław 139
Krzystof Fisch Fischer Skaven Jeźdźcy Hardkoru Warszawa 135
Mateusz Kurka Kurowski Empire Ad Astra Zielona Góra 132

Piotr Green Knight Panufnik . Bastion Warszawa 129
Piotr . Koszowski Vampire Counts . Wrocław 125
Robert . Cieślarczyk Vampire Counts . Nowa Sól 122
Krzysztof Sokół Sokołowski Wood Elves Crusaders Świebodzin 119
Jerzy . Łukaszewicz Skaven Art. Madrin Legnica 115
Piotr Lires Nowak High Elves Inkwizytor Warszawa 112
Michał Kokos Moczulski Dwarfs Rogaty Szczur Szczecin 109
Daniel Siimson Wysocki Daemons of Chaos Animosity Szczecin Szczecin 106
Krystian Piszczałka Krych Dark Elves Rogaty Szczur Gorzów Wlkp. 102
Jarek Jasiu Asztemborski Dwarfs Rogaty Szczur Gorzów Wlkp. 100
Andrzej Jerzyn Jarzyna Cult of Slaanesh Moria Lublin 100
Marek Buszman Buszkiewicz Bretonnia Rogaty Szczur Gorzów Wlkp. 100
Piotr Szmajson Szmajewski Wood Elves Rogaty Szczur Gorzów Wlkp. 100
Sławek Sławol Borysowski Dogs of War Rogaty Szczur Gorzów Wlkp. 100
Krzysztof Kołek Kołtan Empire Snot Gdańsk 99
Arkadiusz Romek Romański High Elves Rogaty Szczur Gorzów Wlkp. 96
Szymon Twardochleb Niedorezo Dwarfs Snot Gdańsk 92
Oskar . Górka High Elves Legion Kraków 89
Rafał Raf Stokrocki Empire FKCC Gdańsk 86
Dominik . Kozłowski Empire Animosity Szczecin Szczecin 82

Rafał Sasza Tyczyński High Elves Rogaty Szczur Gorzów Wlkp. 79
Adrian Meter Wysocki Warriors of Chaos Karak Var Wołów 76
Piotr Wyrwena Kras Tomb Kings Rogaty Szczur Gorzów Wlkp. 73
Tomasz . Frymark Skaven . Szczecin 69
Adrian Andy Władyka Dark Elves Strefa Nowa Sól 66
Wojtek Kędziorson Dubaniewicz Ogre Kingdoms Rogaty Szczur Gorzów Wlkp. 63
Justyna . Kubiak Tomb Kings .Strefa Zero Poznań 60
Krzysztof Christos Stokrocki Wood Elves FKCC Gdańsk 56
Mateusz Cieciu Cięciel Bretonnia Crusaders Świebodzin 53
Wojciech Jaszczur Gładysiak Lizardmen Strefa Zero Poznań 50
Dominik . Kamedulski Empire . Zielona Góra 46

Bartosz Hopedoom Majchrowicz Warriors of Chaos XIII Kohorta Bydgoszcz 43
Adam . Brożyna Bretonnia Ad Astra Zielona Góra 40
Michał Niewiadom Niewiadomski Orcs & Goblins Rogaty Szczur Międzyrzecz 37
Krzysztof . Łukaszewicz Dwarfs Art. Madrin Legnica 33
Piotr Gobas Grzybowski Empire Rogaty Szczur Gorzów Wlkp. 30

Kuba Kotlet Kotela Wood Elves Bastion Warszawa 27
Tomasz Wertyg Solich Vampire Counts Rogaty Szczur Gorzów Wlkp. 23
Bartek Baton Krajkowski Orcs & Goblins Rogaty Szczur Gorzów Wlkp. 20
Przemek Herkules Kowalczyk Orcs & Goblins Rogaty Szczur Gorzów Wlkp. 17
Paweł Pamela Kurpiel Dwarfs Rogaty Szczur Dębno 14
Sławek Blasz Jaworski Dark Elves XIII Kohorta Bydgoszcz 10
Grzegorz . Nowakowski Empire . Gorzów Wielkopolski 7

Konrad 4 Karabiny Dmowski Vampire Counts Moria Lublin 4
Leszek . Nagay Dark Elves . Szczecin 1
Arena 2008 pisze:
Tomek Malal Hądzlik Daemons of Chaos Moria Wrocław 300
Dariusz Butan Butanowicz Vampire Counts Vendetta Jastrzębie Zdrój 289
Darek Dalmar Polit Wood Elves Inkwizytor Warszawa 280
Filip Cosmo Górecki Skaven Zabrze 271
Piotr Dębek Dębkowski Bretonnia Jeźdźcy Hardkoru Piastów 263
Adam Duke Lewański Errantry War Bastion Warszawa 256
Piotr Holan Holanowski Empire Inkwizytor Warszawa 249
Sebastian Bober Daszkiewicz Tomb Kings Vendetta Jastrzębie Zdrój 243
Tomek Assur Szwedow Vampire Counts Moria Warszawa 237
Wojciech Scimitar Łubkowski Dark Elves Draconis Wejherowo 231
Maciej Dziop Dziopak Warriors of Chaos Moria Warszawa 225
Tomasz Handełek Domagalski Lizardmen Inkwizytor Warszawa 220
Tomek . Miszta Wood Elves . Bytom 215
Michał Żaba Szczepaniak Bretonnia Inkwizytor Warszawa 210
Kacper Swieta_Barbara Bucki Orcs & Goblins Jeźdźcy Hardkoru Warszawa 206
Bartek Młody Białowąs Warriors of Chaos Inkwizytor Warszawa 201
Karol Młody Pietrowicz Skaven Snot Gdańsk 197
Bartłomiej Fedek Fedyczak Vampire Counts Ad Astra Zielona Góra 193
Jakub Jankiel Jankowski Dark Elves Rogaty Szczur Katowice 188
Maciej mm Moryc Wood Elves Moria Lublin 184
Aleksander Olo Preiss Beasts of Chaos . Katowice 180
Paweł Paffeu Koszowski Lizardmen Skaven Blade Wrocław 176
Damian Dydu Drzystek Wood Elves Legion Dankowice 172
Michał Kołata Kołakowski Orcs & Goblins Jeźdźcy Hardkoru Piastów 168
Szymon Twardochleb Niedorezo Dwarfs Snot Gdańsk 165
Marek Buszman Buszkiewicz Bretonnia Rogaty Szczur Gorzów Wlkp. 161
Maciej . Kos High Elves . Nowy Sącz 157
Błażej Bless Misztal Wood Elves Jeźdźcy Hardkoru Warszawa 153
Andrzej . Dzedzej High Elves Snot Gdańsk 149
Michał .Pawlak Pawlarczyk Empire . Gliwice 146
Piotr . Nowak Wood Elves Hobbit Nowy Sącz 142

Paweł LinuX Linek Vampire Counts Powergamers Warszawa 138
Tomasz Gremlin Kanclerski Wood Elves Hobbit Szczawnica/Kraków 135
Tomasz . Koszowski Orcs & Goblins . Wrocław 131
Kamil Kosmo Guzy Wood Elves Vendetta Jastrzębie Zdrój 127
Krystian Piszczałka Krych Dark Elves Rogaty Szczur Gorzów Wlkp. 124
Marcin Hypnotic Borowy Dark Elves . Kraków 120
Stanisław Crusader Scheiner Lizardmen Ordin Warszawa 116
Krzysztof Offspringman Żelaźnicki Dark Elves Kult Warszawa 113
Łukasz Sa!nt Pieniążek Empire . Nowy Sącz 109

Robert Robson Mrozek Daemons of Chaos Rogaty Szczur Warszawa 105
Mateusz Kurka Kurowski Empire Ad Astra Zielona Góra 102

Michał Shino Rusinek Tomb Kings Moria Warszawa 100
Maciej . Paraszczak Ogre Kingdoms Legion Kraków 100
Krzysztof Szafa Szafrański Dwarfs Bazyliszek Warszawa 100
Paweł Rusinek Rusin Wood Elves Legion Kraków 100
Krzysztof Kis Panufnik Orcs & Goblins Bastion Halinów 98
Paweł Charki Charkowski Orcs & Goblins . Kraków 94
Patryk Niedbal Niedbalski Errantry War Bastion Warszawa 91
Piotrek . Pabis Empire Snot Gdańsk 87
Krzysztof Kołek Kołtan Empire Snot Gdańsk 84

Robert Robak Malczyk Wood Elves . Zabrze 80
Łukasz . Żyłka Empire Ad Astra Zielona Góra 76

Tomasz Hudy Chudziński Dwarfs Ad Astra Zielona Góra 73
Krzysiek Skaven Żelazko Skaven Legion Kraków 69
Grzegorz . Szrednicki Wood Elves . Bytom 65
Roman . Husarski Dwarfs . Kraków 62
Marcin Raptor Czaja Lizardmen Legion Kraków 58
Piotr . Koszowski Vampire Counts . Wrocław 55
Marcin . Jabłoński Orcs & Goblins . Kraków 51
Adrian . Pałka Dark Elves Hobbit Nowy Sącz 47
Bartosz GarG Kanclerski Dark Elves Hobbit Szczawnica 44
Michał Kokos Moczulski Dwarfs Rogaty Szczur Szczecin 40
Paweł . Szczurek Orcs & Goblins Bocheńska Rzeźnia Bochnia 37
Maciej Snajper Dobrowolski Beasts of Chaos Ad Astra Zielona Góra 33
Marek Sobieś Sobiesiak Dwarfs . Wrocław 29
Patryk . Kurzydło Orcs & Goblins . Limanowa 26
Tomek Spazo Kmiotek Wood Elves . Katowice 22
Mirosław . Bajer Lizardmen . Kraków 19
Przemek . Rymer High Elves . Katowice 15
Andrzej . Gąsiorkiewicz Vampire Counts . Kraków 11
Bartosz Dibo Drajewicz Beasts of Chaos . Kraków 8
Mateusz Kędziorek Sanetra Dwarfs Legion Żywiec 4
Marcin Król Goblinów Salamon Orcs & Goblins . Katowice 1
PS: Holan na Arenie grał VC.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2008, o 15:50 przez Sa!nt, łącznie zmieniany 1 raz.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Furion pisze:...

...
A ja tam twierdzę, że na Restricted by LS nie da się zmieścić 2x Flash Houndy i 2x Demonetki...

Akuma

@ Akuma- proszę, podaj mi rozpiski Demonów na 2250 BPR, które Twoim zdaniem są totalnie przegięte i żadna armia nie ma z nimi szans. Wskaż, co dokładnie pozostało przegięte, a może nawet zasugeruj, jak to przyciąć. Do momentu, kiedy to zrobisz, nie sądzę, żeby twoje marudzenie miało jakikolwiek wpływ na cokolwiek.
@Barbarossa - proszę, podaj mi kawałek tekstu gdzie napisałem że na BPR ( ps1 to znaczy że ma BP i R sens tylko stosowane razem skoro używasz tutaj tego w zestawieniu ? ) Demony będą przegięte i żadna armia nie będzie miała z nimi szans...
To są konkrety. Thurion dobrze zaczął, i muszę przyznać, że jego rozpa wydaje mi się silna, ale bardziej miękka niż demoniczny standard. Z -1A na kiperze... Jeśli to będzie standard, to demony pozostają bardzo silne (najsilniejsza armia w battlu) ale do zniszczenia.
@Barbarossa - stosujesz ufam że podświadomie mechanizmy Erystyczne. Pisząc @ Akuma udajesz że tylko ja "Marudzę" , prawda jest taka że PoK i czołg wytyka wam większość ludzi , którzy dokładnie tak jak ja są ogólnie zadowoleni z patcha ale uważają że dało się go zrobić lepiej. Robson to chyba znana i "szanowana" postać , dodatkowo patrząc po jego wynikach to chyba dobry gracz prawda ?
natomiast w ostatecznym rozrachunku dl został mocno z przodu
Z łaski swojej następnym razem pisz @ Robson , Karlee , Ksch , michau5300 , RAF itd ... itp

Moje "marudzenie" to konstruktywne 2 uwagi - Czołg 0-1 starczy i PoK na sv 4+ tyle.
sorry, taki lajf
To samo odpowidział by Matt Ward <klap klap klap>
Chaos nie ma żadnego grywalnego warda - i jakos nie protestują.
To że ktoś nie prostuje w tym temacie nie znaczy że popiera BP.
Gdybyś zagrał armiami nie-artyleryjskimi z imperium na dawnym standardzie, to uważałbys inaczej.
Po wyjściu VC i DL czy przed ?
Ci co nie mieli go jak rozkręcić
Czyli kto ? Jaka armia nie jest w stanie rozkręcić 1 czołgu ( wbić mu ze 4 W ) I jak się ma 300 ptk do bojowej wartości czołgu w porównaniu do Varga czy do Hydry - może dodać zapis za 1 rane na Hydrze 50% i to samo na Vargu ? A za połowe to już całość VP ?
Jako gracz praktyk demonów - twierdzę że się mylisz i jest to strata wydatnie osłabiająca aczkolwiek absolutnie nieplewiąca.
Jako gracz teoretyk - twierdzę że twoje twierdzenie i twierdzenie do którego się odnosisz są poznawczo warte dokładnie tyle samo.

@ Barbarossa
Wskaż, co dokładnie pozostało przegięte, a może nawet zasugeruj, jak to przyciąć.
Niestety sami wybraliście opcję napisania BP przez siebie - bez pomocy "środowiska" - tak żeby osoby "mało rozgarnięte" nie zabijały waszego natchnienia dlatego twoja prośba jest albo kolejnym wybiegiem mającym na celu zdyskredytowanie zarzutów padających z różnych stron pod adresem tego BP albo wołaniem o pomoc i przyznaniem się do błędu jakim było tworzenie BP w izolacji. Nie chcieliście niczyjej pomocy - wierzyliście że dacie rade sami zrobić to lepiej niż w szerszym gronie - Bądźcie dorośli weźcie za to odpowiedzialność.
nie sądzę, żeby twoje marudzenie miało jakikolwiek wpływ na cokolwiek.
dlatego mogę sobie do woli marudzić z wewnętrznym spokojem że i tak nie zaburzy to aksjonormatywnej struktury tego forum :)
Ostatnio zmieniony 16 lis 2008, o 16:10 przez Akuma, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Aha - jakie są jeszcze inne nowe rozwiązania (poza jedynką z nurgla) na pampra z sv1+, pedałkiem (i ew. regenką)?
CR. Albo skasujesz ten przedmiot w ogóle, albo nic nie wymyślisz. Ward+regenka+AS na 1+ i tak daje ogromna zaporę, bez względu na to, czy pendant oblewany jest na 6 czy na 5 i 6. Z jednej strony nie trzeba wcale kolesia zabijać - można go złamać, z drugiej, ochrona takiego kolesia zazwyczaj ogranicza się do pendanta, bo trzeba mieć punkty na ciekawszy sprzęt, a robienie puszki w sumie niczemu nie słuzy.
PS: Holan na Arenie grał VC.
A Tomek Domagalski Imperium.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

tomekjar pisze: A ja tam twierdzę, że na Restricted by LS nie da się zmieścić 2x Flash Houndy i 2x Demonetki...
Czytam i nie widzę? :roll:

Boski
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Boski »

Absolutnie zgadzam sie z szafa. 2 tanki + oltarz to dla nie-altylerzystow obraz rownie rzygliwy jak nie przyciete DL czy VC. I z tego co pamietam na DMP kazdemu demonowi starano sie wmontowac jako przeciwnika karasie/empire wiec chyba nie sa az tak mocno z tylu, jesli moga powalczyc z ta super-armia.

Co do flashow. Przyciecie do 2 unitow jest ok, nie za duzo da sie z tym grac (zwlaszcza przy obcieciu jeggera !), ale nie pobawia tej armii zebow. A jak ktos nie widzi roznicy miedzy 2 oddzialami psow a 4 oddzialami psow, ew. zmiany jakosci miedzy psami a demonicami (dobra salwa jakis strzelcow i bye bye maszkaro) to przykro mi bardzo.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

prawda jest taka że PoK i czołg wytyka wam większość ludzi
To ty stosujesz prymitywne metody retoryki - zwrot "prawda jest taka" sugeruje przedstawianie faktów zasatanych a nie opini, zaś powolywanie sie na głos wiekszości podczas gdy nie ma na to żadnych dowodów.

Wytykasz nam to samo co sam (nieswiadomie mam nadzieję ;)) stosujesz :)
Po wyjściu VC i DL czy przed
A jakie ma to znaczenie dla kogoś kto nie gra ani jednym ani drugim? Róznica jest tylko taka, że taki robson (przykład z czołówki) i pewna rzesza eksimperialistów (lokalnych) przerzuciła sie na demony i VC. To że przerzucili się na demony/vc nie powoduje że z całą resztą imperialistów grających jak dawniej gra sie łatwiej - to cały czas to samo kurestwo.
Jako gracz teoretyk - twierdzę że twoje twierdzenie i twierdzenie do którego się odnosisz są poznawczo warte dokładnie tyle samo.
Uważam, że ja, posiadając zarówno doświadczenie praktyczne i teoretyczne, zarówno od strony :gram demonami" jak i od strony "gram przeciwko demonom" mam w tym aspekcie przewage praktyki właśnie - bo teoretyczne podejście posiadam niegorsze, smiem twierdzić ;)
Niestety sami wybraliście opcję napisania BP przez siebie - bez pomocy "środowiska" - tak żeby osoby "mało rozgarnięte" nie zabijały waszego natchnienia
Przesledz jakąkolwiek dyskuje o CSie i oszacuj maksymalna liczbe osób która jest w stanie stworzyc choć zarys spójnego systemu Cs który jest zarazem celny, stosunkowo prosty, nie za bardzo ingerujący w zasady, i co do spełnia powyższych warunków wszyscy twórcy sie zgadzają. Moja hipoteza - jest to liczba z zakresu 2 a 5.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Akuma

"2 tanki + oltarz to dla nie-altylerzystow obraz rownie rzygliwy jak nie przyciete DL czy VC."

Boski mam prośbę - przeczytaj tego BP , 2 Tanki i Ołtarz już się nie zdarzą i nie o to tu chodzi ...

"ew. zmiany jakosci miedzy psami a demonicami (dobra salwa jakis strzelcow i bye bye maszkaro) to przykro mi bardzo."

Ja widzę taką różnicę że Demonetki jadą na 20" - są fest cavem i biorą ikonę która hmm demoluje strzelców ? ( bo nie mogą zrobić s&s ) Furie robiące screena itd ...

"Aha - jakie są jeszcze inne nowe rozwiązania (poza jedynką z nurgla) na pampra z sv1+, pedałkiem (i ew. regenką)? "

Oprócz podanego przez Jankiela to o ile się nie myle to czar nr 5 z Demonicznej Nurgla ;)

EDIT
To ty stosujesz prymitywne metody retoryki - zwrot "prawda jest taka" sugeruje przedstawianie faktów zasatanych a nie opini, zaś powolywanie sie na głos wiekszości podczas gdy nie ma na to żadnych dowodów.

Wytykasz nam to samo co sam (nieswiadomie mam nadzieję Wink) stosujesz Smile
Zwrot wyrwany z kontekstu - to 1 po 2 zwrot "prawda jest taka" nic nie sugeruje - STWIERDZA że FAKTEM jest istnienie SZERSZEJ grupy NIEZADOWOLONYCH osób - WYRWAŁEŚ z KONTEKSTU moją wypowiedź - Barbarossa sugerował że tylko ja marudzę a to PRAWDĄ nie jest.

Dowody podałem - nicki osób ( NIE WSZYSTKIE ) którzy w rozumieniu Barbarossy MARUDZILI

:wink:
Uważam, że ja, posiadając zarówno doświadczenie praktyczne i teoretyczne, zarówno od strony :gram demonami" jak i od strony "gram przeciwko demonom" mam w tym aspekcie przewage praktyki właśnie - bo teoretyczne podejście posiadam niegorsze, smiem twierdzić
Uważam, że ja, posiadając zarówno doświadczenie praktyczne jak i teoretyczne w aspekcie powiedzmy delikatnie "higieny zdrowia psychicznego" zaczynam rozumieć w czym leży problem. Chciałbym także nadmienić że powoływanie się na praktykę górującą nad teorią jest równoznaczne z prostym faktem niedoskonałości stosowanej teorii.
Przesledz jakąkolwiek dyskuje o CSie i oszacuj maksymalna liczbe osób która jest w stanie stworzyc choć zarys spójnego systemu Cs który jest zarazem celny, stosunkowo prosty, nie za bardzo ingerujący w zasady, i co do spełnia powyższych warunków wszyscy twórcy sie zgadzają. Moja hipoteza - jest to liczba z zakresu 2 a 5.
Prześledź jakiekolwiek systemy tworzenia nowych produktów stosowanych w np. agencjach reklamowych - jasnym stanie się że technika "burzy mózgów" w szczególnych przypadkach ( potrzebna szybkość decyzji - problem specjalistyczny a wąskie grono specjalistów itd ) jest wyłączana z procesu kreacji - ale ogólnie używa się jej jako bezpiecznej i jeśli nie pomagającej to przynajmniej nie szkodzącej. Przy produkcji CS-a została wyłączona. Efekty widać.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2008, o 16:28 przez Akuma, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

dwójka z shadowa...
ale jak ma regenke to już nie tak bardzo.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Akuma pisze:"Aha - jakie są jeszcze inne nowe rozwiązania (poza jedynką z nurgla) na pampra z sv1+, pedałkiem (i ew. regenką)? "

Oprócz podanego przez Jankiela to o ile się nie myle to czar nr 5 z Demonicznej Nurgla ;)
Pit of Shades? Black Horror?

ODPOWIEDZ