Dyskusja o balancing patchu
Moderator: Barbarossa
mam takie dwa pytanka
1 dlaczego hag może mieć trucizny niosąc magiczną szmate a np demonowy bsb i vampir nie mogą korzystać z giftów i blood linów??
2 Czy naprawde ta kość do dispela na horrorach jest aż takim przegienciem??
Pzdr
R.
1 dlaczego hag może mieć trucizny niosąc magiczną szmate a np demonowy bsb i vampir nie mogą korzystać z giftów i blood linów??
2 Czy naprawde ta kość do dispela na horrorach jest aż takim przegienciem??
Pzdr
R.
- Corvus Albus
- Kretozord
Hag jest goła i wesoła może dlatego a demony mają ward i AS od jaggera.

13-14 grudnia jest Master w Łodzi, gdzie również gramy na Balancing Patchu i Restricted. także zapraszamy na pierwszy duży testLeszczu pisze:6.12 będzie turniej w krotoszynie na te zasady, a tydzien później jak się orientuje w Ostrowie Wlkp. Także testy się szykują i zapraszamy wszystkich chętnych. Regulamin z Krotoszyna wkrótce

Tia, ale hag jest goła z tafem 3, koles na dżagerze ma 3+ asv, 5+ warda, dodatkowe ataki z KB, tafa 4, ws 7 (paranoja, lordowie innych armii trafiają na 4...).RAFIX pisze:może mieć ASF
jagerr z konkret savem jest za dwóch herosów
Nie ma co porównywać.
Pozdro
ta a wampir jest bez sava i ma T4 i 2W a wichka ma 5 ataków z S6 dotego D3 dodatkowe ataki i ASF i to też mi sie nie wydaje słabe
mie mowimy tu o skrajnosciach tylko o równomiernym traktowaniu więc pytam sie dlaczego tak decyzja
ps jager hero ma 4+ sava a nie 3+
mie mowimy tu o skrajnosciach tylko o równomiernym traktowaniu więc pytam sie dlaczego tak decyzja
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Co do zmian w Imperium:
- czołg 0-1 OK (mam tylko jeden więc mnie to nie boli więcej nie potrzebuję)
- 150 vp za niego już nie jest takie ok i mówię dlaczego wg mnie (inni mają prawo się nie zgodzić). ST można łatwo zwarzywić przez dosyć idiotyczny system tworzenia pary (rzut D6) i to w tym tkwi problem. Gdyby było D3 czołg byłby bardziej 'niezawodny', że się tak wyrażę bo dałoby to jego dłuższe funkcjonowanie.
A może coś takiego (bo może nie braliście tego pod uwagę)? Powrót z wystawianiem do 6 ed zasad czyli jeden czołg na 2000 pkt. Nie będę ukrywał, że jestem klimaciarzem dlatego mi się coś takiego by spodobało (oczywiście wtedy tym bardziej nie powinno być żadnych połówek za czołg).
Takie moje 3 grosze do dyskusji.
Sam pomysł i restrykcje są ruchem w dobrym kierunku. Pzdr
- czołg 0-1 OK (mam tylko jeden więc mnie to nie boli więcej nie potrzebuję)
- 150 vp za niego już nie jest takie ok i mówię dlaczego wg mnie (inni mają prawo się nie zgodzić). ST można łatwo zwarzywić przez dosyć idiotyczny system tworzenia pary (rzut D6) i to w tym tkwi problem. Gdyby było D3 czołg byłby bardziej 'niezawodny', że się tak wyrażę bo dałoby to jego dłuższe funkcjonowanie.
A może coś takiego (bo może nie braliście tego pod uwagę)? Powrót z wystawianiem do 6 ed zasad czyli jeden czołg na 2000 pkt. Nie będę ukrywał, że jestem klimaciarzem dlatego mi się coś takiego by spodobało (oczywiście wtedy tym bardziej nie powinno być żadnych połówek za czołg).
Takie moje 3 grosze do dyskusji.
Sam pomysł i restrykcje są ruchem w dobrym kierunku. Pzdr
Wampir nie musi biegac goly i wesoly nawet jako bsb. To jego wybor, gdy bierze Drakenhoff banner, poza tym goscia z regenem nie nazwalbym golym, bo to lekkie przeklamanie. A Hag ma dodatkowo chocby frenzy i brak pancerza, wiec jak cos jej odda to ciao balbina. Cos za cos.
Juz Ci odpowiadam.RAFIX pisze:ta a wampir jest bez sava i ma T4 i 2W a wichka ma 5 ataków z S6 dotego D3 dodatkowe ataki i ASF i to też mi sie nie wydaje słabe
Dżuger był praktycznie w kazdej rozpisce Demonów, HQ praktycznie niewystawiana.
Dżuger z savem 4+, wardem i 14 cali szarzy jest bardziej wytrzymały od HQ.
Dżuger ma mocne przyłozenie. HQ ma duzo ataków.
Gołym okiem widac co tu miazdzy...

kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Shino pisze:a czym sie rozni jeden czol na 2k punktow od czolgu 0-1?jesli to pytanie dotyczyo sposobu tworzenia punktow pary to nieA może coś takiego (bo może nie braliście tego pod uwagę)?
Na pierwsze tak jak Nehan zauważył i każdy raczej nie powinien mieć problemu z zobaczeniem różnicy.
Na drugie nie, moje pytanie nie dot. punktów pary. I raczej dało się to zauważyć.
Dlaczego HE nie moga tryplowac speciali ?
Wczesniej np. gralem na 4 odzialach dragonow przeciwko 2-3 odzialom psow i tak nie bylo rewelacji. Teraz przeciwko 2 odzialom psow, moge wystawic cale 2 odzialy dragonow . Takie przycinanie mija sie z celem.
Fajnie ze horrory nie generuja DD , psy powinny miec dodatkowo 2 MR
Wczesniej np. gralem na 4 odzialach dragonow przeciwko 2-3 odzialom psow i tak nie bylo rewelacji. Teraz przeciwko 2 odzialom psow, moge wystawic cale 2 odzialy dragonow . Takie przycinanie mija sie z celem.
Fajnie ze horrory nie generuja DD , psy powinny miec dodatkowo 2 MR