To wszystko prawda co piszesz o wpuszczaniu pocisków, jak grałem na driadach to też tak robiłem i na ogół było właśnie tak jak piszesz.
Tak naprawde wiele rozwiązań, które ja uważam za zbędne w mojej rozpisce, może komuś innemu dobrze wychodzić w jego założeniu, tutaj przykład BW. Po prostu wszystko zależy jak sie tym gra.
Chciałem zwrócić uwagę na 1 ważną rzecz. Jesli opieramy antymagię na DD a 1/3 DD daje nam właśnie BW, to o wiele większą stratą dla nas jest sytuacja, w której zejdzie ona, niż sytuacja w której zszedłby wardancer noble czy nawet caddy, który wcześniej zużył dwa DS.
WE 2250p.
1. Padło pytanie czemu WD noble, więc odpowiedziałem.
2. Nie mam zamiaru przyjmować na klatę oddziałem driad z BW przeciwnika, którego nie ustoję. Przecież to oczywiste... Jest naprawdę niewiele armii, które mogą dyktować warunki WE pod względem manewrów. Przecież napisałem, że to wsparcie i że po prostu oddział driad z BW poradzi sobie z nieco większą ilością przeciwników.
Panowie, ja nie mam zamiaru walczyć tym z Knight'ami Chaosu
3. Przerzuty są mniej pewne niż +1. Dodatkowo Wych Elm eliminuje możliwość wzięcia drugiego scrolla. Naprawdę wolę mieć więcej kości DD niż dodatkowego DS Tak naprawdę moja obrona magiczna jest proporcjonalnie równa do 7 DD/4DS bez restricted. Tylko, że bez R mogą się zdarzyć sytuacje, gdy przeciwnik będzie miał 3x więcej kości
4. Magia "ofensywna": Na niektóre armie (powiedziałem, że nieliczne ) coś tam może przejdzie. Zawsze mogę rzucać dużą magiczką czar na 4 kościach i liczyć na IF.
I ostatnia rzecz. Przypomnę: Robiąc tą rozpiskę zależało mi przede wszystkim na uniwersalności.
2. Nie mam zamiaru przyjmować na klatę oddziałem driad z BW przeciwnika, którego nie ustoję. Przecież to oczywiste... Jest naprawdę niewiele armii, które mogą dyktować warunki WE pod względem manewrów. Przecież napisałem, że to wsparcie i że po prostu oddział driad z BW poradzi sobie z nieco większą ilością przeciwników.
Panowie, ja nie mam zamiaru walczyć tym z Knight'ami Chaosu
3. Przerzuty są mniej pewne niż +1. Dodatkowo Wych Elm eliminuje możliwość wzięcia drugiego scrolla. Naprawdę wolę mieć więcej kości DD niż dodatkowego DS Tak naprawdę moja obrona magiczna jest proporcjonalnie równa do 7 DD/4DS bez restricted. Tylko, że bez R mogą się zdarzyć sytuacje, gdy przeciwnik będzie miał 3x więcej kości
4. Magia "ofensywna": Na niektóre armie (powiedziałem, że nieliczne ) coś tam może przejdzie. Zawsze mogę rzucać dużą magiczką czar na 4 kościach i liczyć na IF.
I ostatnia rzecz. Przypomnę: Robiąc tą rozpiskę zależało mi przede wszystkim na uniwersalności.
Unnamed2250 Pts - Wood Elves Army
1 * Wardancer Highborn @ 290 Pts
General; Wardancer; Wardancer Weapons
Blades of Loec [35]
Moonstone of the Hidden Ways [35]
Annoyance of Netlings [25]
1 Branchwraith @ 165 Pts
Magic Level 1
Cluster of Radiants [25]
Murder of Spites [25]
1 Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Calaingor's Stave [25]
Dispel Scroll [25]
1 Spellsinger @ 175 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
7 Wardancers @ 165 Pts
Wardancer Weapons; Musician,Champ
6 Wild Riders @ 192 Pts
Spear; Light Armour; Standard; Musician,Champ
6 Wild Riders @ 217 Pts
War Banner [25]
1 Treeman @ 285 Pts
1 Great Eagle @ 50 Pts
Casting Pool: 7
Dispel Pool: 6
Models in Army: 70
Total Army Cost: 2248
PS to jest coś na czym mi się najlepiej. gra układ herosów jest raczej eksperymentalny, ale wydaje mi się bardzo skuteczny.
Jest Antymagia w postaci 6 DP 3 scrolle mogę też troche poczarować mając 7 kości. A kontra w Postci 2x 6 Wildów FCG jest raczej mocarna.
Rozpa raczej bardziej defensywna. What do you think?
1 * Wardancer Highborn @ 290 Pts
General; Wardancer; Wardancer Weapons
Blades of Loec [35]
Moonstone of the Hidden Ways [35]
Annoyance of Netlings [25]
1 Branchwraith @ 165 Pts
Magic Level 1
Cluster of Radiants [25]
Murder of Spites [25]
1 Spellsinger @ 175 Pts
Calaingor's Stave [25]
Dispel Scroll [25]
1 Spellsinger @ 175 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
7 Wardancers @ 165 Pts
Wardancer Weapons; Musician,Champ
6 Wild Riders @ 192 Pts
6 Wild Riders @ 217 Pts
War Banner [25]
1 Treeman @ 285 Pts
1 Great Eagle @ 50 Pts
Casting Pool: 7
Dispel Pool: 6
Models in Army: 70
Total Army Cost: 2248
PS to jest coś na czym mi się najlepiej. gra układ herosów jest raczej eksperymentalny, ale wydaje mi się bardzo skuteczny.
Jest Antymagia w postaci 6 DP 3 scrolle mogę też troche poczarować mając 7 kości. A kontra w Postci 2x 6 Wildów FCG jest raczej mocarna.
Rozpa raczej bardziej defensywna. What do you think?
Ostatnio zmieniony 19 lis 2008, o 12:21 przez Joke's, łącznie zmieniany 1 raz.
Generalnie to nie jestem znawcą zwyczajów na forum, ale to jest temat Torresa i powinieneś założyć oddzielny temat ze swoją rozpiską, no ale skoro już zrobiłeś to tutaj, to tutaj skomentuję.
Jak do rozpiski defensywnej brakuje strzelania, jak do jakiejkolwiek rozpiski - brakuje hody. Masz w tej rozpisce 7-8 oddziałów do walki i 2 do obrony. Magia jest defensywna, ale rozpiska ofensywna, więc nie wiem o co chodzi.
Jak do rozpiski defensywnej brakuje strzelania, jak do jakiejkolwiek rozpiski - brakuje hody. Masz w tej rozpisce 7-8 oddziałów do walki i 2 do obrony. Magia jest defensywna, ale rozpiska ofensywna, więc nie wiem o co chodzi.
Mdłości chyba nie zrozumiałeś założenia tej rozpiski polega ono na kontrze. A brak dużej ilości łuczników jest zamierzony ponieważ nie powierzam w nich większej nadziei a HODA za bardzo mi nie służy po ostatniej bitwie jak wyszło mi 7 trafień wolałem zrobić Herosa Fightera, który może wraz ze swoim oddziałem wziąść na klatę wszystko, a także steleportować się do lasu i wjechać w jakiś oddział
Dobra, skoro już tu jest.
Joke's zanim skomentuję Twoją rozpiskę, pozwól, że "przyczepię" się do jednej sprawy.
Naprawdę nie denerwuje mnie Twoje wpychanie się do tematu innej osoby ze swoją rozpiską. Wisi mi to.
Natomiast drażni mnie, że dajesz rady z czapy. Powtarzasz słowa innych osób nabijając sobie kolejnego posta i zaśmiecając temat.
Dowód:
Joke's: "Staff na duzym magu jest imho bez sensu w twoim przypadku chyba dalbym scrola i ten przedmiot ze mozesz przerzucać kości DD Chociaż tak tracisz 1 DS, ale daje ci jakis pomysl"
Runepriest: "spell weaver mial przezuty kostek jest to bardziej skuteczne niz +1 do casta"
Torres: "Dodatkowo Wych Elm eliminuje możliwość wzięcia drugiego scrolla. Naprawdę wolę mieć więcej kości DD niż dodatkowego DS"
Czytaj temat i dopiero wtedy, po namyśle, odpisuj. Bo to nie jest pierwszy raz...
A co do Twojej rozpiski. Całkiem fajna, w moim stylu. Rozumiem założenie, chociaż jest inne niż mówisz zarówno Ty jak i mdłości.
To nie jest defens z kontrą.
To jest czysty ofens ze wsparciem łuczników do czyszczenia fastów/maszyn. Mocna osłona magiczna zapewne się przyda na większość przeciwników. Natomiast uważam, że tracisz dość sporo pkt na niepotrzebne śmieci.
Wywal:
Murdera, poziom z maga z dwoma scrollami, muzyka z GG, championów z WR i wsadź za to drugi oddział WD. To naprawdę Ci się bardziej przyda.
Ten poziom nie jest potrzebny z prostego powodu. I tak będziesz rzucał tylko Treesonga. Ta jedna kość nie jest warta tych pkt po prostu.
Peace.
Joke's zanim skomentuję Twoją rozpiskę, pozwól, że "przyczepię" się do jednej sprawy.
Naprawdę nie denerwuje mnie Twoje wpychanie się do tematu innej osoby ze swoją rozpiską. Wisi mi to.
Natomiast drażni mnie, że dajesz rady z czapy. Powtarzasz słowa innych osób nabijając sobie kolejnego posta i zaśmiecając temat.
Dowód:
Joke's: "Staff na duzym magu jest imho bez sensu w twoim przypadku chyba dalbym scrola i ten przedmiot ze mozesz przerzucać kości DD Chociaż tak tracisz 1 DS, ale daje ci jakis pomysl"
Runepriest: "spell weaver mial przezuty kostek jest to bardziej skuteczne niz +1 do casta"
Torres: "Dodatkowo Wych Elm eliminuje możliwość wzięcia drugiego scrolla. Naprawdę wolę mieć więcej kości DD niż dodatkowego DS"
Czytaj temat i dopiero wtedy, po namyśle, odpisuj. Bo to nie jest pierwszy raz...
A co do Twojej rozpiski. Całkiem fajna, w moim stylu. Rozumiem założenie, chociaż jest inne niż mówisz zarówno Ty jak i mdłości.
To nie jest defens z kontrą.
To jest czysty ofens ze wsparciem łuczników do czyszczenia fastów/maszyn. Mocna osłona magiczna zapewne się przyda na większość przeciwników. Natomiast uważam, że tracisz dość sporo pkt na niepotrzebne śmieci.
Wywal:
Murdera, poziom z maga z dwoma scrollami, muzyka z GG, championów z WR i wsadź za to drugi oddział WD. To naprawdę Ci się bardziej przyda.
Ten poziom nie jest potrzebny z prostego powodu. I tak będziesz rzucał tylko Treesonga. Ta jedna kość nie jest warta tych pkt po prostu.
Peace.