NieDastor pisze:est sytuacja w której mam kinga z destroyerem w oddziale TG z FCG. Wpada w to smok, krzycze chalange championem, mogę na smoka użyć destroyera jeżeli w tym samym czasie king jest z nim w btb?
Moge czy nie?
PYTANIA ODNOŚNIE ZASAD TOMB KINGS
Moderator: Shino
Ale nikt ciągle mi nie napisał ze nie można kosiarą walić poza czelendz, czekam na sensowny argument
pałejr gejmerzy
ale o co chodzi - jest w rulebooku napisane, że jest traktowane jakby się stykał z jednym modelem btb - i ty wybierasz który to modelMalal pisze:Pomysl sobie jakie zniszczenie robi kosiarka atakujac domek
Malal sobie coś wymyślił znowu
1. przeciwnik bije w rydwan, trafia. Czy rzut na zranienie porównuje z wytrzymałością rydwanu czy obsługanta? I jeśli zrani to zawsze bije w rydwan czy może zadeklarować, że bije w obsługantów?
2. Fear outnumber - jednostka, która zostaje pokonana w walce przez budzącego feara przeciwnika zostaje automatycznie złamana tylko, jeżeli US pokonanej jednostki jest mniejsze niż wygranego?
3. Katapulta w wyniki missfire nie wystrzeli w tej, ani następnej rundzie. Czy mogę w turze magii wystrzelić z katapulty dzięki inkantacji?
2. Fear outnumber - jednostka, która zostaje pokonana w walce przez budzącego feara przeciwnika zostaje automatycznie złamana tylko, jeżeli US pokonanej jednostki jest mniejsze niż wygranego?
3. Katapulta w wyniki missfire nie wystrzeli w tej, ani następnej rundzie. Czy mogę w turze magii wystrzelić z katapulty dzięki inkantacji?
1. jeśli siedzi na nim tomb prince albo tomb king to przed rzutem na trafienie wybiera się czy w rydwan czy w postać. Jeśli jest to po prostu rydwan bez postaci tylko ze zwyklymi szkieletami to tylko w rydwan.
2. Rulebook się kłania
3. Jeśli rzucisz ten czar to w fazie magii nie mozesz strzelac ale w normalnej fazie strzelania juz tak.
2. Rulebook się kłania
3. Jeśli rzucisz ten czar to w fazie magii nie mozesz strzelac ale w normalnej fazie strzelania juz tak.
W booku jest, że bla bla cannot get jakieś bonusy z powodu enemy miscasts (tak mniej a więcej z głowy). W nowym faqu możemy sobie inkantację rzucić z wrogiego miscasta.
Cieszymy się, olewamy bo sprzeczne z AB czy jak?
Jeśli faqu przechodzi, to czy king/prince może rzucić swoją inkantację dzięki wrogiemu miscastowi, czy można odpalić casket ?
Cieszymy się, olewamy bo sprzeczne z AB czy jak?
Jeśli faqu przechodzi, to czy king/prince może rzucić swoją inkantację dzięki wrogiemu miscastowi, czy można odpalić casket ?
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
- Shakin' Dudi
- Masakrator
mozna mi ten faq bardzo pasuje
Mam takie pytanie.
O ile sytuacja kiedy magią odblokowujemy zacieta katapultę jest jasna o tyle moje wątpliwości budzi co sie dzieje jeśli katapulta zatnie sie tylko na ture (wynik np 4) w fazie magi.
Strzela w fazie shooting-u?? W zasadach jest niby napisane że zacina się na cała turę.. Ale jak ma się to do zapisu z podręcznika TK?
I odrazu drugie pytanie. Czy mozemy przyłożyć specalnym atakiem destroy-erem z inkantacji. Wedle zasad model wykonuje 1 zwykły atak. Czy da sie go zamienić z tej broni ("odpalając kosiarę")??
O ile sytuacja kiedy magią odblokowujemy zacieta katapultę jest jasna o tyle moje wątpliwości budzi co sie dzieje jeśli katapulta zatnie sie tylko na ture (wynik np 4) w fazie magi.
Strzela w fazie shooting-u?? W zasadach jest niby napisane że zacina się na cała turę.. Ale jak ma się to do zapisu z podręcznika TK?
I odrazu drugie pytanie. Czy mozemy przyłożyć specalnym atakiem destroy-erem z inkantacji. Wedle zasad model wykonuje 1 zwykły atak. Czy da sie go zamienić z tej broni ("odpalając kosiarę")??