Pytania co do Vc
Moderator: misha
Mam pytanko... Jak wygląda sprawa corps carta jeśli jest mountem dla nekrusia i są oni w oddziale (np. szkieletów) (i z jakiś tam herosem)?
![Obrazek](http://images40.fotosik.pl/32/257d5bcfa4b191b2.jpg)
Jak liczy się bonus za szeregi?
Jest tylko 15 szkieletów, ale czy mam bonus tak jak za 4 szeregi (np. dzięki banerowi)?
I analogicznie gdyby było ich 12, to czy miałbym bonus jakbym miał 3 szeregi?
Co się dzieje z corps cartem jak nekruś zginie (np. w CC)?
Czy opłaca się takie wystawienie, czy lepiej puścić corpsa i nekrusia osobno albo razem ale poza oddziałem?
![Obrazek](http://images40.fotosik.pl/32/257d5bcfa4b191b2.jpg)
Jak liczy się bonus za szeregi?
Jest tylko 15 szkieletów, ale czy mam bonus tak jak za 4 szeregi (np. dzięki banerowi)?
Co się dzieje z corps cartem jak nekruś zginie (np. w CC)?
Czy opłaca się takie wystawienie, czy lepiej puścić corpsa i nekrusia osobno albo razem ale poza oddziałem?
Tak, masz normalnie szeregi. Choc nie jestem pewien za ile pieszych modeli powinien sie liczyc corpse cart. Mysle, ze za 10, bo tyle miejsca mniej wiecej zajmuje w oddziale.Izwor pisze: Jak liczy się bonus za szeregi?
Wózek wychodzi z oddziału. Tracisz szeregi. Jest to opisane w erracie do VC.Izwor pisze:Co się dzieje z corps cartem jak nekruś zginie (np. w CC)?
Mysle, ze opyla sie go wstawic do oddzialu 10-12 ghouli z ghastem. Wtedy mamy korzysc podwojna: nekro i wozek maja tanią ochrone przed ostrzalem i czarami, ghoule zyskuja szeregi i liczebnosc, wiec moga wziac nawet jakis wiekszych lobuzow na klate (ghast krzyczy pojedynek, a my mamy 4 na starcie). Korzysci dla obu oddzialow.Izwor pisze: Czy opłaca się takie wystawienie, czy lepiej puścić corpsa i nekrusia
osobno albo razem ale poza oddziałem?
I nie ważne czy w środku oddziału czy na flance???
Co sądzicie o Varghulfie??? Ja gram nim z baaaardzo różnym skutkiem: raz schodzi w pierwszej turze opponenta (łucznicy bretoni z płonącymi atakami+mały stół+chwilka nieuwagi), innym razem zabija sam hydrę (łut szczęścia XD )...
Co sądzicie o Varghulfie??? Ja gram nim z baaaardzo różnym skutkiem: raz schodzi w pierwszej turze opponenta (łucznicy bretoni z płonącymi atakami+mały stół+chwilka nieuwagi), innym razem zabija sam hydrę (łut szczęścia XD )...
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Miałem palnąć jakiś cytat..., ale zapomniałem XD
Nekros na CC bylby fajny gdyby dostawal regenke od CC, a tak ma calkiem spora szanse na smiertelne zejscie w pierwszej turze walki bo styka sie z wieksza niz zazwyczaj iloscia modeli wroga, dlatego mimo pewnych bonusow dla oddzialu nadal jest lepiej wystawic go na piechote, to chociaz ma spore szanse uciec w razie zagrozenia.
Varghulf jest bardzo miekki i trzeba bardzo na niego uwazac. Zreszta jest to cecha charakterystyczna wszystkich Rarow VC (no moze poza horda wraithow) zarowno w tej jak i poprzedniej edycji.
Varghulf jest bardzo miekki i trzeba bardzo na niego uwazac. Zreszta jest to cecha charakterystyczna wszystkich Rarow VC (no moze poza horda wraithow) zarowno w tej jak i poprzedniej edycji.
Ale mieliśmy rarów w poprzedniej edycji...Morgon82 pisze:Varghulf jest bardzo miekki i trzeba bardzo na niego uwazac. Zreszta jest to cecha charakterystyczna wszystkich Rarow VC (no moze poza horda wraithow) zarowno w tej jak i poprzedniej edycji.
Banshee i Black coach (i oczywiście DoW), z tego miałem 2xBanshee i nie była jakoś szczególnie "mientka"... miła T3 ale i ethernala....
No to co z Varghulfem... dać mu scren z wilczków czy co???
Wystawiłem CC (z necrosem) w oddziale Ghuli z Ghastem, sprawdził się bardzo ładnie. (Zwłaszcza jeśli puścimy gdzieś z boku wampa z przyzywaniem ghuli) Niestety jeśli przeciwnik pomyśli zawczasu i ustawi się tak żeby jego hero w walce stykał się tylko z CC to nawet ghast nie ochroni Cie przed duelem.
Ja jak na razie grałem głównie na grave guardach z królami i wampir na generała + wsparcie zombich. Tu boli trochę ograniczenie Drakanhoff z Bpatcha na tylko wampiry, ale coś wymyśle. (Grałem głównie przeciwko Bretce, wiec coś musiało przyjmować te szarże)
Też uważam, że hełm w Patchu powinien zjadać slot Rare -> miałoby to większy sens. W tym momencie Lord na smoczku i z hełmem, nie dość, że kosztuje ponad 700 pkt to jeszcze zjada 3 sloty hero, a nawet Slann 2 generacji tyle nie zjada.
Ja jak na razie grałem głównie na grave guardach z królami i wampir na generała + wsparcie zombich. Tu boli trochę ograniczenie Drakanhoff z Bpatcha na tylko wampiry, ale coś wymyśle. (Grałem głównie przeciwko Bretce, wiec coś musiało przyjmować te szarże)
Też uważam, że hełm w Patchu powinien zjadać slot Rare -> miałoby to większy sens. W tym momencie Lord na smoczku i z hełmem, nie dość, że kosztuje ponad 700 pkt to jeszcze zjada 3 sloty hero, a nawet Slann 2 generacji tyle nie zjada.
Bez sensu gdyby helm zjadal slot Rare. Nie ograniczyloby to wystawienia wraithow a tylko przycielo mozliwosc wystawienia drugiej erki z ktorych to zadna nie jest przegieta. Lepiej ze blokuje slot hero, a jeszcze byloby lepiej gdyby wraithy ow slot tez blokowaly. Wtedy to ograniczenie mialoby wiekszy sens.
Mam pytanie,
jak pokonać Wampirami Wysokie Elfy? Albo Chaos? Armie o zdecydowanej przewadze nad wampirami jeśli chodzi o walkę wręcz? (asf zwykle powoduje, że jeśli w pierwszym szeregu coś zostanie i odda to ma szczęście. Analogia w chaosie, choć u nich to bardziej chodzi o niebotyczny pancerz i 2 ataki z S4 z podstawy)?
P.S nie uznaję patcha balansującego.
jak pokonać Wampirami Wysokie Elfy? Albo Chaos? Armie o zdecydowanej przewadze nad wampirami jeśli chodzi o walkę wręcz? (asf zwykle powoduje, że jeśli w pierwszym szeregu coś zostanie i odda to ma szczęście. Analogia w chaosie, choć u nich to bardziej chodzi o niebotyczny pancerz i 2 ataki z S4 z podstawy)?
P.S nie uznaję patcha balansującego.
Na HE:
wez sobie hełm,to sie przyda na bank.Poza tym fasty do ochrony przed repetami.Varguś/Wrighty ew. BloodNajci,wchodzą w oddziały jak w masło. Co do duzych klocków piechoty pocisnij ich z klątwy,ewentualnie złap czyms od przodu i wjedz od boku np Black Knightami. HE wbrew pozorom w kombacie nie sa takie dobre,jedyne czego mozna sie bac to ataki SwordMasterów i WhiteLionów. Jesli ktos gra na DP,z doswiadczenia wiem,ze ten oddzial,nawet w szarży jest conajmniej bardzo średni.
Z demonami sprawa się komplikuje,zaleznie od rozpiski.
wez sobie hełm,to sie przyda na bank.Poza tym fasty do ochrony przed repetami.Varguś/Wrighty ew. BloodNajci,wchodzą w oddziały jak w masło. Co do duzych klocków piechoty pocisnij ich z klątwy,ewentualnie złap czyms od przodu i wjedz od boku np Black Knightami. HE wbrew pozorom w kombacie nie sa takie dobre,jedyne czego mozna sie bac to ataki SwordMasterów i WhiteLionów. Jesli ktos gra na DP,z doswiadczenia wiem,ze ten oddzial,nawet w szarży jest conajmniej bardzo średni.
Z demonami sprawa się komplikuje,zaleznie od rozpiski.
Ja w swoim naliczyłem 17 (10 sklejonych+7w ramkach).
BtW.: Co sądzicie o zombiech? Mianowicie mam taki pomysł, aby wystawić dwie dwódziestki w małym odstępie, za jedną z nich schować nekromante z berełkiem w Corpse Cart'cie, tak, żeby widział oba oddziały= zombie z ASF i wskrzeszanie ich 10+ na turę...
BtW.: Co sądzicie o zombiech? Mianowicie mam taki pomysł, aby wystawić dwie dwódziestki w małym odstępie, za jedną z nich schować nekromante z berełkiem w Corpse Cart'cie, tak, żeby widział oba oddziały= zombie z ASF i wskrzeszanie ich 10+ na turę...
- Myter
- "Nie jestem powergamerem"
ja mam takie pytanie, czytałem w RB ale nic z tego nie zrozumialem. Chodzi mi o armie VC 7ed. Avatar of death ( heavy armour&hand weapon&shield) to sv na 4+/3+, a co jeśli dokupie Walach's Bloody Haubek ( 4+sv & 5+Wsv) to mam sv na 1+/0+ & Wsv 5+ ?? prosze skilled playera aby mi to wyjaśnił i obliczył jakiego będe miał sv z taką kombinacja itemów ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)