Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

a z kim grales ostatnia bitwe bo w pierwsza grales ze mna i dostawales po dupie w ostatniej turze przegralem bo mialem pecha i dalem ci jeszcze zrobic cos zeby byl fun

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

Nie pamiętam jak się nazywał, HE chyba z Kultu.

(Mam nadzieje, że zarówno Ciebie jak i Zimnego, oraz innych z okolic wawy nie zabraknie na Turnieju Mikołajkowym. :wink:)

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

nie nie zabraknie mnie mam nawet juz rozpe chyba

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Bardzo zabawną jest sprawą, że niektóre osoby mające dość krótki staż na tym forum strasznie szybko nabiły sobie licznik postów.
Żeby nie było: Nie jestem przeciwny licznym wiadomościom wysyłanym przez te same osoby.
Natomiast ten temat jest idealnym przykładem offtopu, jaki bez przerwy stosują koledzy Zimny, Runepriest i Mdłości (żeby nie było. Tych osób jest dużo więcej ale wasz przykład, przynajmniej dla mnie, jest najbardziej rażący).
Panowie, proszę... Opanujcie się. Spamujecie bezlitośnie w większości tematów na forum, często wykazując się elementarnym brakiem wiedzy i rozsądku podczas "wożenia się" ze swoją znajomością zasad czy innych aspektów gry.
Forum służy do kilku rzeczy i nie bez przyczyny jest podzielone na takie a nie inne działy.
Kiedy ja (i zapewne wielu innych użytkowników) odpala interesujący temat, ma ochotę poczytać rzeczy (CIEKAWE!) dotyczące tego tematu.
Po cholerę zamieszczać tu rozpiski, którymi nawet nigdy nie macie zamiaru zagrać?
Po cholerę dzielicie się swoimi przeżyciami z gier?
Nie traktujcie tego jako atak tylko upomnienie i prośbę.

P.S. A do tematu: Mdłości: Jeśli uważasz, że ta rozpiska ma małe pierdyknięcie jak na WE to gratuluję...

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Rozumiem, że pisząc do mnie liczysz na odpowiedź i teraz mam zagwozdkę czy nie uznasz tego za spam? :(
Dziekuję za ironiczne gratulacje, ale chyba jednak są zbędne, bo z tego co zauważyłem "pierdolnięciem" określa się ofensywny potencjał rozpiski, a zwłaszcza jej zdolności w walce wręcz. Mylę się? Rozpiska bez wildów, driad i duzych tancerzy x 2 za to z drzewem i jednym małym oddziałem tancerzy do walki (drugi jest do trzymania maga i bsb) nie ma tak zwanego "pierdolnięcia", generuje na cała bitwę zaledwie kilka CC. Więc nie wiem czy Twoja niesłuszna (tak mi się wydaje) uwaga to spam sam w sobie czy tylko prowokowanie mnie do zbędnego przecież dla Ciebie wyjaśniania Ci założeń mojej rozpiski - czyli wg. Ciebie wożenia się.)
Rzeczywiście offtop zrobiliśmy paroma ostatnimi postami, za co wielkie sorry wszystkich, których on zmęczył, ale nie pisz mi proszę o wożeniu się czy spamie, bo chyba deczko przesadzasz.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Torres pisze:Po cholerę zamieszczać tu rozpiski, którymi nawet nigdy nie macie zamiaru zagrać?
Po cholerę dzielicie się swoimi przeżyciami z gier?
Nie traktujcie tego jako atak tylko upomnienie i prośbę.
Vot te na! Widzę, że nie jestem jedynym userem, który tak uważa...

Pozdro ;)

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

ZiMny pisze:
Postaraj sie stosowac do swojej sygnaturki (ten cytat Pitagorasa), a nie wszedzie robić burdel i spamować.
Jesteś hipokrytą :) skoro napisałeś bym nie spamował to sam tego nie rób :P A że to jest luźna dyskusja jak sam zauważyłeś to sobie zażartowałem.

PS. Burdel to ty masz w mózgu ;)

Nie uważam jakiejkolwiek wymiany zdań z Toba za wnoszaca zarówno cos sęsownego do tematu, jak i nie jestes osobą z która mógłbym porozmawiać na jakikolwiek temat. Dorośnij. A to nie jest luźny temat z jakiegos OffTopu a temat o rozpiskach, które maja jakies zastosowanie - badz jakies porady do gry towarzyskiej. To co Ty tutaj wypisujesz jest poprostu męczace. Więc prosze wróć do jakiegos innego tematu,który opanowałes - widziałem, ze na forum spamowanie to Twoje ulubione zajęcie, a tematów wszelakich masz naprawde wiele by sobie pospamować.

Albo napisze Ci PM`ke.
xYz

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

jesli chodzi nie wiem kiedy dawalem zle albo niepotrzebne porady w tym temacie i wogle welfow wiec jezeli nie macie konkretnych przykladow to nie obwiniajcie mnie za to ze mam iles tam postow

a jezeli pokazeci mi jakies naprawde bez sensowne posty to przepraszam i postaram sie nie "spamowac"

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Jeszcze jedna wypowiedź na ten temat i naprawdę kończę.
Mój post nie był zaproszeniem do dyskusji tylko prośbą o powściągliwość.
Bo nie mówiłem tylko o podforum WE ale o całym forum BP (macie tego pecha, że przede wszystkim interesują mnie te podfora co was :P).
Nie mam zamiaru rzucać przykładami bo nie mam ochoty tego dalej ciągnąć. Wydaje mi się, że już rozumiecie o co chodzi mi, Piotrasowi czy Gremlinowi. I starczy.

A teraz do tematu. Dwie sprawy.
1. mdłości: Nie, akurat to co napisałem w P.S. nie ma nic wspólnego z offtopowaniem.
Siły pierdyknięcia WE, przynajmniej moim zdaniem, nie mierzy się ilością oddziałów, które mogą pierdyknąć tylko potencjałem.
Jak na 2000p. masz naprawdę spory potencjał ofensywny.
2 alterów, Drzewo, 2 oddziały WD w zupełności wystarczą, żeby wygrać konkretne walki. Powiem szczerze. Rozpiska mi się nie podoba, napewno bym taką nie grał (brak moich ukochanych jednostek :P) ale rozumiem czemu podoba się Tobie. No... I jest oryginalna :)

2. Chciałbym prosić o ocenę mojego dziecka na 2250p. pod BP+R.

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=305992#305992

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

No to bardzo się cieszę, ze można zakopać wszelkie topory wojenne i przynajmniej w tym temacie wrócić do komentowania rozpisek.

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Zapewniam, że nie funowa rozpiska na format balancing patch, restricted. Zero walki, ale jeśli dobrze liczę do 80 strzał na turę, dużo jednostek obcinająco-strzelających, skałci raczej nie wystawią się poza moją strefą rozstawienia, ale trudno. Bsb nie potrzebny, tancerze tylko do trzymania magiczek, ewentualnie kontrowania pojedynczych oddziałów. Wszystko tanie, wszystko śmieciowe, nie ma na czym stracić punktów. Najważniejsza w tej rozpisce będzie nie faza strzelania tylko ruchu, rozpa wymaga dużo skupienia, ale wydaje mi się grywalna. Przypominam, ze przeciwnicy też będą musieli nagiąć swoje rozpy do formatu restricted. Uważam, że da się tym pograć, na pewno nie zmasakrować, ale może wygrać. Piszcie jak bardzo wam się nie podoba i dlaczego, ale pamiętajcie o założeniach rozpiski. :wink:

1 Spellsinger @ 140 Pts
Magic Level 1; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Spellsinger @ 140 Pts
Magic Level 1; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Noble @ 122 Pts
General; Light Armour
Bow of Loren [35]
Enchanted Shield [10]

1 Alter Noble @ 158 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Helm of the Hunt [20]
Hail of Doom Arrow [30]

6 Waywatchers @ 144 Pts

13 Glade Guard @ 156 Pts

12 Glade Guard @ 144 Pts

10 Glade Guard @ 120 Pts

5 Scouts @ 85 Pts

5 Scouts @ 85 Pts

5 Scouts @ 85 Pts

5 Glade Riders @ 120 Pts

5 Glade Riders @ 120 Pts

5 Glade Riders @ 120 Pts

3 Warhawk Riders @ 120 Pts

1 Great Eagle @ 50 Pts

5 Wardancers @ 90 Pts

Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Models in Army: 84
Total Army Cost: 1999

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

osobiscie lubie takie rozpiski - wydaje mi sie jednak ze cos do walki zawsze sie przyda - nigdy nie jestes w stanie w 100% zatrzymac ofensa.

dalbym tez wiecej warhawkow - kosztuja tyle samo co glade ridersi za to maja hit and run i ZAWSZE ruszaja sie po 20 cali latajac wiec nie ma sie jak przed nimi zastawic.

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

No tak jest plan, żeby zmniejszyć łuki do 10tek, zdjąć orła i dać warhawki, myślałem o tym, może jeszcze tak zrobię, ale wtedy musiałbym pożyczyć od kogoś 3 warhawki.

Awatar użytkownika
Lindal
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lindal »

Miałem coś podobnego ale nie zmieniałem tego pod patcha.
Ogólnie masa patyków to dobra rzecz ale jakieś uderzenie też się przyda.
Raidersom przydałby się muzyk. Od tak jak by musieli dać flee.
Z drugiego nobla może zrobisz altera z wardem wyczerpywalnym i niech biega i kroi co mniejszego. [Ewentualnie dużego altera z bow of loren i arcane bodkins].
Wrzuć jedną 5 wildów czy nawet 6 z warbannerem. Zawsze to jakiś atut na inne gunline.
Nie wiem czy tancerze nie są zbędni. Magiczki zawsze schowasz do własnego lasu ewentualnie wsadź je na koń.

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Wszystko rozbija się o punkty, zarówno duży alter - chociaż fakt byłby dobry. Jak i muzycy na ridersach, także duzi wildzi. Ale faktycznie może tancerze zbędni, dzięki za rady dały mi do myślenia. :)

Awatar użytkownika
Lindal
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lindal »

Obetnij łuczników do 10 w każdym oddziale i zabierz 1-2 oddziały Skautów. Jeżeli na stole będzie las w strefie wystawiania przeciwnika to wystarczą waywatcherzy, żeby go spowolnić. Wardancerów zabierzesz i już będziesz miał jakieś 300 pkt.
Orzeł przy takiej ilości fastów nie spisuje się za dobrze.
Może wymień go na 4ego warhawka?

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

Rozpiska mi się cholernie podoba :D (a właściwie jej styl)
Ja bym zrobił tak:
-wywal skautów 2, wstaw oddzialik wayów. Zamień noblea na alter big ze z BoL i strzałkami bez asv. Wywal orła jeszcze, wstaw 3x hawki. Jeszcze obetnij łuki i wstaw muzyków do gladów.

Jeszcze wywal wd bo chyba pkts. nie starczy :D

Pozdro!

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Po waszych sugestiach wsadziłem dużego altera ze strzałami bez sejewa, ale zmniejszyło to o kilka możliwych hitów mój strzelecki potencjał, aczkolwiek wreszcie mam coś na ciężką kawę. Zrobił się też cel dla ostrzału i pocisków magicznych przeciwnika, stąd taki a nie inny talizman. Zmniejszyła się też niestety ilość oddziałów, co było atutem poprzedniej rozpiski. Po testach zobaczę, która wersja lepsza.

1 * Alter Highborn @ 289 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour
Bow of Loren [35]
Arcane Bodkins [25]
Glamourweave [30]
Enchanted Shield [10]

1 Noble @ 109 Pts
General; Longbow; Light Armour; Shield
Hail of Doom Arrow [30]

1 Spellsinger @ 140 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Spellsinger @ 140 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

12 Glade Guard @ 144 Pts

12 Glade Guard @ 144 Pts

12 Glade Guard @ 144 Pts

5 Glade Riders @ 120 Pts

5 Glade Riders @ 120 Pts

5 Scouts @ 85 Pts

5 Scouts @ 85 Pts

5 Waywatchers @ 120 Pts

5 Waywatchers @ 120 Pts

Models in Army: 76
Total Army Cost: 2000

Jest jeszcze wersja wypadkowa między pierwszą a powyższą, którą można jeszcze zmienić potaniając maksymalnie bohaterów i dodając modeli do oddziałów.

1 Noble @ 181 Pts
General; Spear; Longbow; Light Armour; Shield
Hail of Doom Arrow [30]
Helm of the Hunt [20]
1 Great Eagle @ [50] Pts

1 * Alter Noble @ 156 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Shield
Bow of Loren [35]
Briarhearth [15]

1 Spellsinger @ 140 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Spellsinger @ 140 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

12 Glade Guard @ 144 Pts

12 Glade Guard @ 144 Pts

10 Glade Guard @ 120 Pts

5 Glade Riders @ 120 Pts

5 Glade Riders @ 120 Pts

5 Scouts @ 85 Pts

5 Scouts @ 85 Pts

5 Scouts @ 85 Pts

5 Waywatchers @ 120 Pts

5 Waywatchers @ 120 Pts

Models in Army: 80
Total Army Cost: 2000

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

1 IMO lepsza, wywal tylko jednych wayów, dopakuj za pkts. drugich coby ich było 7, wstaw orzełka i muzyków na GR (taka sugestia :P)

Pozdro

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

zgadzam sie z postem wyzej - 1 rozpiska lepsza, muzycy do glade ridersow - wyrzucilbym z niej 1 scoutow wrzucil orla za reszte albo zwiekszyl wayow albo zredukowalbym gladow i zrobil 4 oddzial

Zablokowany