takie dziwne empire

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

takie dziwne empire

Post autor: Robacek »

totalnie z braku czasu na cokolwiek postanowilem uzbierac armie empire;] niestety przez prace nie mam czasu wogole prawie na malowanie wiec prace ida wolno ale w ciagu tygodnia udalo mi sie zrobic cannona i 1 obsluganta:) z reszta armii pomaga mi qmpel kładąc podstawowe kolorki a ja bede sobie reszte mazał. armia bedzie mocno dziwna kolorystyka jest biało turkusowa. armia ma byc strzelająca bo tylko takie preferuje:) tak wiec pewnie 4cannony handgunnerow lucznikow troche jazda i altar. totalnie juz nie pamietam zasad wfb wiec rozpiske podpatrzylem sobie tutaj na forum zeby wiedziec co zbierac mniej wiecej. najblizsze plany są takie:

4 cannony z obsluga

jazda robiona z nowego chaosu(usuwam jedynie insygnia chaosu jezdzcy są wieksi ale 100x ladniejsi niz Ci z empire wiec zostają chaosnicy)

handgunnerzy jeden oddzial ze starej edycji i jeden z nowej wpadnie pewnie
lucznicy bretonscy tez pewnie jakies male konwersje beda
magowie imperialni
i jakas wypasiona konwersja altara mam kilka pomyslow ale to bedzie neispodzianka;]

armia kontrowersyjna raczej bedzie jesli chodzi o wyglad przez mieszanine armii.. mam nadzieje jednak ze bedzie klimacik;]

taki totalny tt na szybko zeby nie razilo w oczy na stole
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Rycerze z chaośników to moim zdaniem kiepski pomysł

oczopek
Mudżahedin

Post autor: oczopek »

mi sie bardzo podoba... armata wycieniowana przez Ciebie, czy to światło w metalicach sie tak fajnie odbiło?

Awatar użytkownika
TomaszT
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: TomaszT »

Świetne metaliki na armacie! Sam dopiero wgryzam się w ładne cieniowanie metalików i te Twoje mnie powaliły. Mógłbyś mi powiedzieć jak je zrobiłeś, zwłaszcza złoty? Jeżeli wg. Ciebie to tylko TT to ja wymiękam i chciałbym takich widzieć więcej. Ponad połowa figsów na CMON nie trzyma takiego poziomu.
Z uwag na minus, to niewiele i raczej kosmetyczne:
1. Łoże armaty ma troszeczkę słabe przejście w jednym miejscu (lewa "płoza" wewnętrzna strona).
2. Niebieski na portkach jest trochę zbyt krzykliwy i lekkie przejście w stronę czegoś ciemniejszego IMHO byłoby wskazane.

Poza tym brawo! Kiedy Ja dojdę do takiego poziomu, ech ... ;)

Awatar użytkownika
R.I.P.
Wałkarz

Post autor: R.I.P. »

Jesteś bogiem (no prawie)...
Ja tak w życiu nic nie pomalowałem...

Co do jazdy Empire to moim zdaniem nie jest zła, ale konwersja z chaosu może być ciekawa...
:!: Buhahahaha :!:

Miałem palnąć jakiś cytat..., ale zapomniałem XD

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Zdjęć mało :cry: a to co jest zaostrza apetyt :D
Świetne metaliki :D I załogant też porządnie pomalowany, zrób mu jeszcze podstawkę. Z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia i jazdę :D :idea:

Awatar użytkownika
Ish

Post autor: Ish »

armata ownuje!

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

Co nałożyłeś na Tin Bitz ??
Obrazek

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

baza to tin bitz i shining gold 50/50 rozjasniane shiningiem na koniec shining z mithrillem ale jedynie na wypuklosciach. taką podstawe traktuje czarna farbka valleho z dodatkiem wody cos jakby washuje ale gęsto w zakamarkach przy laczeniach itd. potem zabawa nowymi washami gw + starym brown inkiem a na sam koniec turkusowe zacieki i tyle. naprawde bardzo prosta i szybka w wykonaniu sprawa.
racja na drewnie jest kilka niedorobek ale jak pisalem figsy do gry wiec nei chce sie z nimi meczyc. a jazda chaosu ciagle mnie zastanawia bo jednak Ci rycerze malo imperialni są:P zrobie jednego na probe i zrobimy ankiete;P

Awatar użytkownika
kalcior

Post autor: kalcior »

Armata i obsługant super wyglądają ... będzie piękna armia:)

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

prace nad pierwszym konikiem ida sobie powolutku. jako ze bedzie to armia weteranow pancerze koni beda podniszczone i brudne za to konie bede robil brazowe/biale zeby za ciemno nie bylo. generalnie szukalem metody na jak najszybsze malowanie i chyba znalazlem bo skora konia ktora mnie zadowala na tt jest zrobiona w minutke tak samo metaliki i turkus. polowe pracy odwalają za mnie washe. konikom bede przyklejal jeszcze jakies smieci imperialne ale poki co nie wiem jeszcze co :oops: na sztandar wpadnie mlotek sigmara z kometa czy cos to bedzie imperialne bardziej;)
Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Dla mnie bomba (szczególnie te koniki ...) . Jazda będzie kozacka :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

:shock:

Rób jak najszybciej tych rycerzy, chce zobaczeć jak efekt będzie, myślałem też przed wyjściem tych nowych Chaośników żeby jazdę robić z właśnie nowych ryców, ale trochę się wydają zbyt koksiarscy jak na zwykłych ludzi :D

Niemniej efekt końcowy mnie niezmiernie interesuje
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

póki co fajnie, czekam na efekt końcowy:)
a armata i załoga bardzo fajna, szczególnie podoba mi się lufa...jest taka realistyczna

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Naprawdę zarąbiste te metaliki, ja dziękuje jak to jest TT :) Super wyszły też te odpryski farby na bardingu (choć sam pomysł malowania złota farbą jest dziwny):) jak to robiłeś?

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

na moje oko, zdzierał turkusową warstwę z wcześniej pomalowanej na złoto powierzchni.

zgadłem? :D
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szymek »

armata zarąbista...

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

barding malowany na srebrno pobrudzony washami na to maskol turkus z washami i zdzieranie maskolu;) bez wiekszych finezji. mi tez lufa armaty najbardziej sie podoba szczegolnie na realu.

racja chaosnicy sa mocno nakoksowani:) ale z drugiej strony jest to ciezka jazda wiec koles zapakowany w zbroje powinien byc o tą 1/3 większy od zwyklego ziomka:) mam akurat jednego zwyklego knighta jak go posadzilem na tego konia to wyglada jak dziecko wychudzone..

cyryllo
Mudżahedin

Post autor: cyryllo »

nonono... widzę że plan wprowadzany w życie :) tak trzymaj ;)

ODPOWIEDZ