takie dziwne empire
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
takie dziwne empire
totalnie z braku czasu na cokolwiek postanowilem uzbierac armie empire;] niestety przez prace nie mam czasu wogole prawie na malowanie wiec prace ida wolno ale w ciagu tygodnia udalo mi sie zrobic cannona i 1 obsluganta:) z reszta armii pomaga mi qmpel kładąc podstawowe kolorki a ja bede sobie reszte mazał. armia bedzie mocno dziwna kolorystyka jest biało turkusowa. armia ma byc strzelająca bo tylko takie preferuje:) tak wiec pewnie 4cannony handgunnerow lucznikow troche jazda i altar. totalnie juz nie pamietam zasad wfb wiec rozpiske podpatrzylem sobie tutaj na forum zeby wiedziec co zbierac mniej wiecej. najblizsze plany są takie:
4 cannony z obsluga
jazda robiona z nowego chaosu(usuwam jedynie insygnia chaosu jezdzcy są wieksi ale 100x ladniejsi niz Ci z empire wiec zostają chaosnicy)
handgunnerzy jeden oddzial ze starej edycji i jeden z nowej wpadnie pewnie
lucznicy bretonscy tez pewnie jakies male konwersje beda
magowie imperialni
i jakas wypasiona konwersja altara mam kilka pomyslow ale to bedzie neispodzianka;]
armia kontrowersyjna raczej bedzie jesli chodzi o wyglad przez mieszanine armii.. mam nadzieje jednak ze bedzie klimacik;]
taki totalny tt na szybko zeby nie razilo w oczy na stole
4 cannony z obsluga
jazda robiona z nowego chaosu(usuwam jedynie insygnia chaosu jezdzcy są wieksi ale 100x ladniejsi niz Ci z empire wiec zostają chaosnicy)
handgunnerzy jeden oddzial ze starej edycji i jeden z nowej wpadnie pewnie
lucznicy bretonscy tez pewnie jakies male konwersje beda
magowie imperialni
i jakas wypasiona konwersja altara mam kilka pomyslow ale to bedzie neispodzianka;]
armia kontrowersyjna raczej bedzie jesli chodzi o wyglad przez mieszanine armii.. mam nadzieje jednak ze bedzie klimacik;]
taki totalny tt na szybko zeby nie razilo w oczy na stole
Świetne metaliki na armacie! Sam dopiero wgryzam się w ładne cieniowanie metalików i te Twoje mnie powaliły. Mógłbyś mi powiedzieć jak je zrobiłeś, zwłaszcza złoty? Jeżeli wg. Ciebie to tylko TT to ja wymiękam i chciałbym takich widzieć więcej. Ponad połowa figsów na CMON nie trzyma takiego poziomu.
Z uwag na minus, to niewiele i raczej kosmetyczne:
1. Łoże armaty ma troszeczkę słabe przejście w jednym miejscu (lewa "płoza" wewnętrzna strona).
2. Niebieski na portkach jest trochę zbyt krzykliwy i lekkie przejście w stronę czegoś ciemniejszego IMHO byłoby wskazane.
Poza tym brawo! Kiedy Ja dojdę do takiego poziomu, ech ...
Z uwag na minus, to niewiele i raczej kosmetyczne:
1. Łoże armaty ma troszeczkę słabe przejście w jednym miejscu (lewa "płoza" wewnętrzna strona).
2. Niebieski na portkach jest trochę zbyt krzykliwy i lekkie przejście w stronę czegoś ciemniejszego IMHO byłoby wskazane.
Poza tym brawo! Kiedy Ja dojdę do takiego poziomu, ech ...
Piękne. Zwłaszcza lufa armaty.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Zdjęć mało a to co jest zaostrza apetyt
Świetne metaliki I załogant też porządnie pomalowany, zrób mu jeszcze podstawkę. Z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia i jazdę
Świetne metaliki I załogant też porządnie pomalowany, zrób mu jeszcze podstawkę. Z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia i jazdę
baza to tin bitz i shining gold 50/50 rozjasniane shiningiem na koniec shining z mithrillem ale jedynie na wypuklosciach. taką podstawe traktuje czarna farbka valleho z dodatkiem wody cos jakby washuje ale gęsto w zakamarkach przy laczeniach itd. potem zabawa nowymi washami gw + starym brown inkiem a na sam koniec turkusowe zacieki i tyle. naprawde bardzo prosta i szybka w wykonaniu sprawa.
racja na drewnie jest kilka niedorobek ale jak pisalem figsy do gry wiec nei chce sie z nimi meczyc. a jazda chaosu ciagle mnie zastanawia bo jednak Ci rycerze malo imperialni są:P zrobie jednego na probe i zrobimy ankiete;P
racja na drewnie jest kilka niedorobek ale jak pisalem figsy do gry wiec nei chce sie z nimi meczyc. a jazda chaosu ciagle mnie zastanawia bo jednak Ci rycerze malo imperialni są:P zrobie jednego na probe i zrobimy ankiete;P
prace nad pierwszym konikiem ida sobie powolutku. jako ze bedzie to armia weteranow pancerze koni beda podniszczone i brudne za to konie bede robil brazowe/biale zeby za ciemno nie bylo. generalnie szukalem metody na jak najszybsze malowanie i chyba znalazlem bo skora konia ktora mnie zadowala na tt jest zrobiona w minutke tak samo metaliki i turkus. polowe pracy odwalają za mnie washe. konikom bede przyklejal jeszcze jakies smieci imperialne ale poki co nie wiem jeszcze co na sztandar wpadnie mlotek sigmara z kometa czy cos to bedzie imperialne bardziej;)
Dla mnie bomba (szczególnie te koniki ...) . Jazda będzie kozacka
Rób jak najszybciej tych rycerzy, chce zobaczeć jak efekt będzie, myślałem też przed wyjściem tych nowych Chaośników żeby jazdę robić z właśnie nowych ryców, ale trochę się wydają zbyt koksiarscy jak na zwykłych ludzi
Niemniej efekt końcowy mnie niezmiernie interesuje
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?
barding malowany na srebrno pobrudzony washami na to maskol turkus z washami i zdzieranie maskolu;) bez wiekszych finezji. mi tez lufa armaty najbardziej sie podoba szczegolnie na realu.
racja chaosnicy sa mocno nakoksowani:) ale z drugiej strony jest to ciezka jazda wiec koles zapakowany w zbroje powinien byc o tą 1/3 większy od zwyklego ziomka:) mam akurat jednego zwyklego knighta jak go posadzilem na tego konia to wyglada jak dziecko wychudzone..
racja chaosnicy sa mocno nakoksowani:) ale z drugiej strony jest to ciezka jazda wiec koles zapakowany w zbroje powinien byc o tą 1/3 większy od zwyklego ziomka:) mam akurat jednego zwyklego knighta jak go posadzilem na tego konia to wyglada jak dziecko wychudzone..