Plotki na temat 7-edycyjnych Lizaków
Moderator: Ziemko
- Hybrydzioch
- Wałkarz
Generalnie wszystko zapowiada się ciekawie - trzeba będzie testować różne warianty rozpisek. Wie ktoś może jakie lory może brać priest ?
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
czy do nowej edycji wyjdzie też nowy podręcznik LUSTRIA czy nie?
Oczywiscie ze nie. Lustria to kampania.
Kawa fajnie ze ma 2+ ale to chyba duzo nie zmieni jesli huanchi banner bedzie slabszy i dalej nie bedzei to super wybor. Ale z drugiej strony jak oslabia nam koxy to zobaczymy. Duzo zalezy od roznych "detali" typu lory dla skinkow jakies staty zmienione itp.
jarlaxle17 wiesz o czym w ogole tu gadamy?
Gadamy o KAWALERII a nie TEMPLE GUARDACH
Gadamy o KAWALERII a nie TEMPLE GUARDACH
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Moim zdaniem na stołach pojawi się wiele armii nastawionych tylko na kawę.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2008, o 14:03 przez BoB miniatures, łącznie zmieniany 2 razy.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
re: up
Piraci!!!!!!!! Kryj się!
Piraci!!!!!!!! Kryj się!
Też miałem booka do Lizaków w łapkach. Z ciekawszych rzeczy (i może nie wspomnianych):
- Carnosaur S7, poza tym to samo co obecnie z tą różnicą, że nie jest LT - no i D3 ran Large Targetom zadaje (o ile dobrze zapamiętałem).
- Slaan poza itemami może wziąć do 4 "generacji" czy jak to zwać : pierwsza za FREE, a każda następna po 50 pkt. aż do 150 pkt. extra za 4ry. Nie wiem, czy przypadkiem nie może używać tylko magii Heavens (coś chyba takiego miał wpisane - tak nam się z Crusem wydawało jak spojrzeliśmy) - może Shino lepiej widziałeś to ??
- Saurusy ogólnie dostały scally skin na 5+, do tego temple guard ma extra LA (więc odpowiednio zwykli saurusi 4+/3+ , TG 3+/2+ , kawa 2+). Saurusi mają po 2 ataki a nie tę zasadę poprzednio (czyli 2 szeregi ze spearami mogą zrobić sporą krzywdę).
- Terki są coś a la Warhawki (US2 i flying cavalry) z tą różnicą, że po lesie se mogą latać i mają ten specjalny strzał co Duke pisał (ale on jest One use only); jeden atak z góry ze skinka i jeden z dołu z Ws 3 S4 z terka a góra ma S3 z WS 2 - więc lipa
- stedzie w wersji specjal i rare; specialowy chyba po 205 pkt. ma to co obecny ale Ld 6 ; rarowy chyba 275 i ma ASv 3+, jakąś inną zabawkę na grzbiecie oraz 3 zamiast 4 ataków, ale za to S6 !! Oba robią po staremu impacty
- salki i te razordony to takie średnie wg. mnie, bo muszą trafiać na BS 3 co je skutecznie ogranicza
z itemów:
- jest fajny itemik, że na 2+ możesz zignorować miscast, a na 5+ przerzucić go na dowolnego maga przeciwnika jakiego masz w LoS (kosztuje > 50 pkt. chyba, więc raczej nie jest one use only, choć do końca nie wiem)
- charm of jaguar warrior daje Steed of Shadows, ma PL 5, cena bez zmian
- chyba tylko 4 talismany : 5+ ward i tam średnio pamiętam)
- jest bound one use only z Uranosem w składzie, PL 6
- jest coś co chyba podnosi Ld o 1
- jeden fajny sztandar za 100 pkt. - daje wszystkim kawaleriom w 12'' stubborn !!
Więcej w tym krótkim czasie nie zdołałem zobaczyć i zarejestrować w pamięci.
Ogólnie jak ktoś pisał - Carni nie będzie taką głupią opcją, nie będąc LT to ładnie za screenem będzie mógł iść. Do tego parę stegadonów (nawet 6 da się wystawić - nie pamiętam, czy te pod herosami sloty normalnie zjadają, czy tylko hero slot)
- Carnosaur S7, poza tym to samo co obecnie z tą różnicą, że nie jest LT - no i D3 ran Large Targetom zadaje (o ile dobrze zapamiętałem).
- Slaan poza itemami może wziąć do 4 "generacji" czy jak to zwać : pierwsza za FREE, a każda następna po 50 pkt. aż do 150 pkt. extra za 4ry. Nie wiem, czy przypadkiem nie może używać tylko magii Heavens (coś chyba takiego miał wpisane - tak nam się z Crusem wydawało jak spojrzeliśmy) - może Shino lepiej widziałeś to ??
- Saurusy ogólnie dostały scally skin na 5+, do tego temple guard ma extra LA (więc odpowiednio zwykli saurusi 4+/3+ , TG 3+/2+ , kawa 2+). Saurusi mają po 2 ataki a nie tę zasadę poprzednio (czyli 2 szeregi ze spearami mogą zrobić sporą krzywdę).
- Terki są coś a la Warhawki (US2 i flying cavalry) z tą różnicą, że po lesie se mogą latać i mają ten specjalny strzał co Duke pisał (ale on jest One use only); jeden atak z góry ze skinka i jeden z dołu z Ws 3 S4 z terka a góra ma S3 z WS 2 - więc lipa
- stedzie w wersji specjal i rare; specialowy chyba po 205 pkt. ma to co obecny ale Ld 6 ; rarowy chyba 275 i ma ASv 3+, jakąś inną zabawkę na grzbiecie oraz 3 zamiast 4 ataków, ale za to S6 !! Oba robią po staremu impacty
- salki i te razordony to takie średnie wg. mnie, bo muszą trafiać na BS 3 co je skutecznie ogranicza
z itemów:
- jest fajny itemik, że na 2+ możesz zignorować miscast, a na 5+ przerzucić go na dowolnego maga przeciwnika jakiego masz w LoS (kosztuje > 50 pkt. chyba, więc raczej nie jest one use only, choć do końca nie wiem)
- charm of jaguar warrior daje Steed of Shadows, ma PL 5, cena bez zmian
- chyba tylko 4 talismany : 5+ ward i tam średnio pamiętam)
- jest bound one use only z Uranosem w składzie, PL 6
- jest coś co chyba podnosi Ld o 1
- jeden fajny sztandar za 100 pkt. - daje wszystkim kawaleriom w 12'' stubborn !!
Więcej w tym krótkim czasie nie zdołałem zobaczyć i zarejestrować w pamięci.
Ogólnie jak ktoś pisał - Carni nie będzie taką głupią opcją, nie będąc LT to ładnie za screenem będzie mógł iść. Do tego parę stegadonów (nawet 6 da się wystawić - nie pamiętam, czy te pod herosami sloty normalnie zjadają, czy tylko hero slot)
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild