Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
NIE - MRoChallange działa na jednostki ("unit") a bohater szarżuje jakby przy okazji razem z unitem ale kmin jest bardzo ciekawy - może jakby posiedzieć można by wykminić coś z tym
(przyszło mi na myśl że można by się pospierać - na granicy przyzwoitości - jeśli bohater miałby więcej ruchu niż unit i on by dochodził a jego wyzwany odział nie, ale trochę naciągane)
(przyszło mi na myśl że można by się pospierać - na granicy przyzwoitości - jeśli bohater miałby więcej ruchu niż unit i on by dochodził a jego wyzwany odział nie, ale trochę naciągane)
Nigdy nie ma sytuacji, że heros wybiega w szarży z szarżującego oddziału przecież. Albo oddział stoi a heros wybiega, albo oddział szarżuje z herosem razem, nie osobno. Główne zasady nie pozwalają na taki kmin, a zasady specjalne MRoCh nie dają zielonego światła dla tego typu akcji.
Oczywiście że tak. Supeł, przecież właśnie to napisałem, jednak jako że challenge'a rzucasz na unit którego on jest częścią a nie na niego dosłownie to nie może się on ruszyć więcej niż M oddziału gdyż w tym wypadku musi on się poruszać razem z oddziałem.
jak wygląda gra slayer army, według mnie jest bardzo klimatyczna tylko jak sprawdza sie na stole?
i co sadzicie żeby użyć zamiast slayerów tych że panów http://www.westwindproductions.co.uk/ca ... cts_id=816
i co sadzicie żeby użyć zamiast slayerów tych że panów http://www.westwindproductions.co.uk/ca ... cts_id=816
Slayers army - nie grałem, ale na pewno jest łatwa do prowadzenia - na Jana do przodu rzucając kostami, i doliczając sobie punkty za naszych własnych zabitych
Wyglądają bardziej jak chaos dwarfy - wogóle mi nie podchodzą (swoją drogą ktoś wie jak się ma skala?)
Wyglądają bardziej jak chaos dwarfy - wogóle mi nie podchodzą (swoją drogą ktoś wie jak się ma skala?)
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity