Nowe Dark Elves - pytania o zasady
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
ja mam pytanie o bicie Hydry z flanki.
(główny temat jest to: http://www.druchii.net/viewtopic.php?t=58268)
Chodzi mi głownie o to ile konnicy może bić w Hydre a ile w poganiaczy.
(główny temat jest to: http://www.druchii.net/viewtopic.php?t=58268)
Chodzi mi głownie o to ile konnicy może bić w Hydre a ile w poganiaczy.
- Corvus Albus
- Kretozord
wszytsko w poganiacza jak padnie (co się dzieje szybko ;p) w hydre.
- Corvus Albus
- Kretozord
Tak, no bo jak ich dostawisz do hydry?
jakies popararcie w zasadach ?Corvus Albus pisze:wszytsko w poganiacza jak padnie (co się dzieje szybko ;p) w hydre.
IMO wszyscy moga bic po hydrze, analogicznie jak z atakiem od tyłu na klocek piechoty z niepelnym ostatnim szeregiem (opisane w RB)
pozdrawiam
nie. tutaj masz pelny szereg. najbardziej od boklu stoi obslugant i tylko z nim sie stykasz. dopiero po zdjeciu tego modelu bedziesz sie stykac z hydraAsassello pisze:jakies popararcie w zasadach ?Corvus Albus pisze:wszytsko w poganiacza jak padnie (co się dzieje szybko ;p) w hydre.
IMO wszyscy moga bic po hydrze, analogicznie jak z atakiem od tyłu na klocek piechoty z niepelnym ostatnim szeregiem (opisane w RB)
pozdrawiam
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
ciekawe jak chcesz zdefiniowac pełny szereg, bo wygląda toto raczej na wyjatkowo niepełny szereg...Shino pisze:nie. tutaj masz pelny szereg. najbardziej od boklu stoi obslugant i tylko z nim sie stykasz. dopiero po zdjeciu tego modelu bedziesz sie stykac z hydraAsassello pisze:jakies popararcie w zasadach ?Corvus Albus pisze:wszytsko w poganiacza jak padnie (co się dzieje szybko ;p) w hydre.
pozdrawiam
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
jakie zasady?Jankiel pisze:A zasady mówiące o zapełnianiu kilku miejsc w oddziale piechoty przez duże modele?tutaj masz pelny szereg
tutaj masz przeciez unit o 1 szeregu tak? nie moze on byc niepelny...
jesli by uznac, ze hydra est na kilka szeregow to oddzial nie moze sie tak wystawic gdyz bylby w nielegalnej formacji
mmmm
-mm
-mm
-mm
-mm
tak sie przeciez wystawiac niemozna
Shino, moja analogia do niepelnych szeregów wydaje mi sie lepsza niz Twoje tlumaczenie o jakis niemozliwych wystawieniach - tez mogłbys przedstawic jakies konkretne zasady.
Może dla hydry (itp. slan, wózek z nekrusem) trzeba jakis konkretne zasady ustalic.
Mysle ze jest to dobry temat dla LS - wiec prosze zajmijcie się tym przypadkiem
pozdrawiam
Może dla hydry (itp. slan, wózek z nekrusem) trzeba jakis konkretne zasady ustalic.
Mysle ze jest to dobry temat dla LS - wiec prosze zajmijcie się tym przypadkiem
pozdrawiam
Jest jeden pelny szereg, tak jak pisze shino. Bo nie wyobrazam sobie np. sytuacji, w ktorej w 10 kusznikach w srodku regimentu siedzi mag na koniu. Cos szarżuje od boku, i mimo iz z magiem nikt sie nie styka to wszyscy mogą po nim walić bo jest większy niż zwykły kusznik - czy ktoś tak kiedyś grał ?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
- Corvus Albus
- Kretozord
Czy z Hydra's Teeth mogę robić S&S?? w końcu to broń zasięgowa