Czy oplaca sie cos innego niz great weapon?
Moderator: Dibo
Czy oplaca sie cos innego niz great weapon?
Czy ktos wogole widzi jakies rozwiazanie w kierunku jakiejs magicznej broni dla nas? Bo te ktore sa w AB sa poprostu totalnie beznadziejne. Wiem ze w 6 edycji mozna chyba bylo brac cos tam od Mortali ale nie jestem pewien. Moze ktos cos wie o jakims upgrade dla naszych magicznych broni?
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
bestie maja co najmniej kilka dobrych broni: great fang, slaughterers blady, black maul.
slaughterers w połączeniu z wardem na 5+, lub o ile łaczymy z mortalami - z gaze of gods i armour of damnation daje nam nieśmiertelnego besstlorda.
Slaughterers blade jest tez oczywistym wyborem na dumbula, daje mu jako taka przezywalność.
Black maul robi z niego jeszcze lepszego rzexnika, tylko trzeba go pilnowac - ponownie z crown of horns/gazami/damnationem.
dumi z maulem to juz rzeźnia na sterydach, choć mocno ryzykowne.
slaughterers w połączeniu z wardem na 5+, lub o ile łaczymy z mortalami - z gaze of gods i armour of damnation daje nam nieśmiertelnego besstlorda.
Slaughterers blade jest tez oczywistym wyborem na dumbula, daje mu jako taka przezywalność.
Black maul robi z niego jeszcze lepszego rzexnika, tylko trzeba go pilnowac - ponownie z crown of horns/gazami/damnationem.
dumi z maulem to juz rzeźnia na sterydach, choć mocno ryzykowne.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Z tego co pamiętam to była fajna pałka w arcane dla Beast lorda tzeentcha. Dawała w praktyce hatred + możliwość zamiany w misia ::), oj pamietam jak na jednym turnieju udało sie właśnie go rzucić, po czym jeszcze lot z magii cienia. Taa, przeciwnik wytrzeszczał oczy, jak zobaczył BerserkbeastMisia s7 a7 z hatredem
Goretooth - daje czar Bears Anger, hatred i bloodgreed (zasada minosów).
Pałka to staff of Darkoth - z czarem The Wild Call, jak dobrze pamiętam, popychaczką dla warhoundów i koziołków.
Ale kombo o którym piszesz bardzo ciekawe, ja też kombinowałem nad tym, ale bardziej z Nurglem. (takie obciążenie )
Pałka to staff of Darkoth - z czarem The Wild Call, jak dobrze pamiętam, popychaczką dla warhoundów i koziołków.
Ale kombo o którym piszesz bardzo ciekawe, ja też kombinowałem nad tym, ale bardziej z Nurglem. (takie obciążenie )
Black Maul nie jest GW wiec mozesz go z tarczą bracminosso pisze:IMo zamiast Black moul mozna dac mu marke khorna co daje +1 do dispel pool i great weap i +- wychodzi na to samo. A great fang to coz... tylko na ludzka konnice albo cos ze slabym T bo inaczej to kiepsko z rollkami na wound.
No w sumie fajne komba pokombinuje tylko musze Darki do zbierac
A moze taki?
1 Beastlord @ 233 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; General; Shield
Crown of Horns [30]
Bonecrusher Mace [55]
Chaos Armour [10]
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Te kombo jest bardzo słabe Garg.
Panowie, mam zamiar na weekend testować te nowe bestie w wersji BP-R. Jedno zastrzegam. Z racji iż nie posiadam minusiów będę kombinował z ogrami - z racji chociażby ceny lub trollami.
Podstawą ofensywną jest doombull z +2 do ruchu, ostrzem rzeźni, 4+ wardem i chaos armourem, naturalnie typek jest slaanesha.
Pierwsza bitwa będzie z Tomb kingami.
Jak wiemy dobrze te umarłe pokraki lubią się ostatnio rozwijać w długąąąą kolumnę - i na to będzie czekał właśnie mój minuś. Kiedy już się rozwiną dorwie je i będzie klepal - przeciwnik ma wtedy tylko jeden bonus za przewagę heheheh, a nawet jakby tam była mumia, to i tak się leczymy z mieczyka i w ten sposób zabieramy my bonusy do wygranej walki.
Według mnie blade rzeźni to podstawa.
Panowie, mam zamiar na weekend testować te nowe bestie w wersji BP-R. Jedno zastrzegam. Z racji iż nie posiadam minusiów będę kombinował z ogrami - z racji chociażby ceny lub trollami.
Podstawą ofensywną jest doombull z +2 do ruchu, ostrzem rzeźni, 4+ wardem i chaos armourem, naturalnie typek jest slaanesha.
Pierwsza bitwa będzie z Tomb kingami.
Jak wiemy dobrze te umarłe pokraki lubią się ostatnio rozwijać w długąąąą kolumnę - i na to będzie czekał właśnie mój minuś. Kiedy już się rozwiną dorwie je i będzie klepal - przeciwnik ma wtedy tylko jeden bonus za przewagę heheheh, a nawet jakby tam była mumia, to i tak się leczymy z mieczyka i w ten sposób zabieramy my bonusy do wygranej walki.
Według mnie blade rzeźni to podstawa.
Fajnie, fajnie, tylko z tego co pamiętam doombull może mieć tylko 2 lvl, a ward i true beast to talizmany...Dastor pisze:Doombul+ tzeentch 4lvl+ latanie+ ward i nie wiem czy rune of true beast się mieści:D
Jak dla mnie to slaughterer blade też jest fajny mocno i kombinacje z szybkością też nie od rzeczy. Bardziej podoba mi się jednak cloven hoves (+1) niż serpent body. No i z wysiwyg-iem łatwiej.
#Bogins sprawdz kiedy to napisalem i sprawdz kiedy wyszedł BP
A twój plan jest dość przebiegły moze sie udac a mozesz zostac przygniecioną koścista człapą w ziemie
A twój plan jest dość przebiegły moze sie udac a mozesz zostac przygniecioną koścista człapą w ziemie
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Hmm twój garg opierał się o Bone crushera a to słaba stosunkowo broń, no bo na ca działa? Na zamki?:P
Wolałbym nie dostać z klopy - bo chyab o nią ci chodziło, ale przygotowałem regimencik 12 bestigorów z muzolem i czempionem żeby mój dzielny minuś nie czuł się samotny... naturalnie też z marka slaanesha, co by czasem od głupiej paniki nie uciekli.
Wolałbym nie dostać z klopy - bo chyab o nią ci chodziło, ale przygotowałem regimencik 12 bestigorów z muzolem i czempionem żeby mój dzielny minuś nie czuł się samotny... naturalnie też z marka slaanesha, co by czasem od głupiej paniki nie uciekli.