Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
uciekają prostopadle do linii styku z wrogiem.
mówiąc po ludzku - każdy oddział odwraca się o 180 stopni i ucieka
jeśli jest więcej niż jeden oddział przeciwnika to ucieka się od tego z większym US.
pozdrawiam
mówiąc po ludzku - każdy oddział odwraca się o 180 stopni i ucieka
jeśli jest więcej niż jeden oddział przeciwnika to ucieka się od tego z większym US.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 26 lis 2008, o 23:34 przez Asassello, łącznie zmieniany 1 raz.
nie, nie może zionąc jak spali szarże.Rabsp pisze:takie pytanie z innej beczki...
SD moze zionąć po spalonej szarży ?
i zioniecie liczy sie od dowolnego miejsca przedniej krawedzi postawki czy bezposrednio z pyska smoka ?
zioniesz tak jak ma LoS, od podstawki.
przeciwnik deklaruje w ktora strone goni.
poczytaj o tym w RB, jest całkiem dobrze opisane.
poczytaj o tym w RB, jest całkiem dobrze opisane.
2z10 arherwrs
10-12 Dp
2-3 bolty
1-2 orly
myśle, ż to podstwaaa )
10-12 Dp
2-3 bolty
1-2 orly
myśle, ż to podstwaaa )
nie, nie zapomniał.Shadow Warrior pisze:Zapomniałeś o SM i ewentualnie o PG
lepiej sprawdzi sie kolejny oddział WL
2d6s4 z fire ?
Ja daje jej przed pysk fasty (jak sa dwie to nie ma bolcow) albo szarzuje, albo musi go omijac nie mogac maszrowac albo zieje (ustawaim sie jak najblizej zeby jezeli co to na 4+ obejmowal (jak najmniej calych) i kumuluje ostrzal z lukow wszystkich, sa w stanie poranic hydre (ostatnio zastrzelilem jedna kolesiem z tiranoca), magia z flamingami oczywiscie....
15+ WL z Standard of Balance i hydra się sklada.
co do hydry...
co do hydry...
Hellou.
Miałem dłuższą przerwę od battla, i trochę mnie chyba ominęło. W związku z tym mam pytanie, czy od wejścia nowego booka do Helfów wyszły doń jakieś erraty? Analogiczne pytanie co do ogólnych zasad, o czym powinienem wiedzieć, co się zmieniło - jakieś erraty? Jakieś istotne linki?
kłaniam
I.
Miałem dłuższą przerwę od battla, i trochę mnie chyba ominęło. W związku z tym mam pytanie, czy od wejścia nowego booka do Helfów wyszły doń jakieś erraty? Analogiczne pytanie co do ogólnych zasad, o czym powinienem wiedzieć, co się zmieniło - jakieś erraty? Jakieś istotne linki?
kłaniam
I.