Plotki na temat 7-edycyjnych Lizaków
Moderator: Ziemko
Kroxy tez mi sie coraz bardziej podobaja tylko , ze mam 12 staroedycyjnych , wiec moze kupie je pozniej , herosi miazga - kupie ich w pierwszej kolejnosci... Razordony podobaja mi sie coraz bardziej... Oj duzo kasy wydam w lutym...
no o 180stopni wygieli nam armie ]:->
pogorszyli kroxy skinki ktore byly u kazdego bez wyjatku ]:-> a polepszyli saurusy ktore no szkoda sie oszukiwac byly badziewiem
biegacza niema ]:-> calkiem nowa armia teraz ale da sie przezyc
tylko te akcje gw mnie troche wkurzaja bo niby po co to zrobili zeby powysprzedawac saurusow bo maja nadmiar ]:->
herosa kupie na pewno tego ze sztandarem it ego bez ]:-> ale stego to jeszcze zobacze ale raczej tak ]:-> czyli juz 220-30 jakis na starcie razordony sie zrobi a saurusy juz zakupilem ]:->
pogorszyli kroxy skinki ktore byly u kazdego bez wyjatku ]:-> a polepszyli saurusy ktore no szkoda sie oszukiwac byly badziewiem
biegacza niema ]:-> calkiem nowa armia teraz ale da sie przezyc
tylko te akcje gw mnie troche wkurzaja bo niby po co to zrobili zeby powysprzedawac saurusow bo maja nadmiar ]:->
herosa kupie na pewno tego ze sztandarem it ego bez ]:-> ale stego to jeszcze zobacze ale raczej tak ]:-> czyli juz 220-30 jakis na starcie razordony sie zrobi a saurusy juz zakupilem ]:->
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
Wygieta Shino ? Jak dla mnie to po prostu totalnie inna... Wydaje mi sie z tego co pisaliscie , ze mimo wszystko lizaki 6 edycyjne byly mocniejsze , ale wszystko wyjdzie w praniu...
-
- Wałkarz
Zgadzam się w pełni z pedmówcą. to już nie jest ta sama armiaZiemko pisze:Wygieta Shino ? Jak dla mnie to po prostu totalnie inna... Wydaje mi sie z tego co pisaliscie , ze mimo wszystko lizaki 6 edycyjne byly mocniejsze , ale wszystko wyjdzie w praniu...
- Hybrydzioch
- Wałkarz
Kroksy z bliska wyglądają bardzo fajnie, razordony i temple też im nie ustepują - teraz czekamy na resztę terków no i na Tik-Taka
Hehe wkrótce zobaczymy jaki jad da się wycisnąć z nowych żabek - mi się wydaje że Kroksy będą teraz częściej ganiać w kohortach niż samopas.
Luty będzie bardzo "zimnokrwistym" miesiącem.
Hehe wkrótce zobaczymy jaki jad da się wycisnąć z nowych żabek - mi się wydaje że Kroksy będą teraz częściej ganiać w kohortach niż samopas.
Luty będzie bardzo "zimnokrwistym" miesiącem.
ja chciałbym tylko zauważyć, ze: kroxy które zawsze były brane i gracze je posiadają, nadal będą w rozpiskach. Z prostego powodu. Kiedy juz sloty zostanazajęte przez: kawalerię. stedzie lub terradony, ten mały biedny krox będzie w skinkach. Osobiście nie wierzę aby nagle wszyscy bral iw corach same zaurusy, których regiment podstawowy kosztuje około 130 punktów - no i bądź co bądź jest piechotą.
Część będzie wolała mieć skinków wraz z kroxem za około 100 - pluje, pluje, a w razie czego to i maga ubije tym kroxem...
Część będzie wolała mieć skinków wraz z kroxem za około 100 - pluje, pluje, a w razie czego to i maga ubije tym kroxem...
Shino tak pisze bo w grze testowej lizakami miał nieprzyjemność dostać tęgie baty od lizaczkow
Jak narazie 2 gry testowe i 35pkt z bitew
Kamienie na terkach są mega mega wypaśne. Salki z łezką są świetne na piechote. I z nimi jest jeszcze pare myków, które trzeba wylookać w codexie jak sie nadarzy okazja: mianowicie mozliwe ze Gw zapomni i ze beda mogly strzelac kazda do innego unitu. Jest tez male prawdopodobienstwo ze tak jak WLCannon bedą mogły strzelać bez LoS, tzn mozliwe ze jest napisane "kładziemy template i dorzucamy" tak jak wlc ma napisane ze wyznacza linie. Mozliwe ze GW zapomni o takich mykach i salki będą mogły strzelać schowane w lasku, czy przez domek :D:D
Z shinem miałem bardzo dobre rzuty artyleryjek i zabiłem 11 tomb guardów jedną turą strzelania samymi salkami Więc można to fajnie scombować z kamieniami, razordonami i magią
pozdro
Jak narazie 2 gry testowe i 35pkt z bitew
Kamienie na terkach są mega mega wypaśne. Salki z łezką są świetne na piechote. I z nimi jest jeszcze pare myków, które trzeba wylookać w codexie jak sie nadarzy okazja: mianowicie mozliwe ze Gw zapomni i ze beda mogly strzelac kazda do innego unitu. Jest tez male prawdopodobienstwo ze tak jak WLCannon bedą mogły strzelać bez LoS, tzn mozliwe ze jest napisane "kładziemy template i dorzucamy" tak jak wlc ma napisane ze wyznacza linie. Mozliwe ze GW zapomni o takich mykach i salki będą mogły strzelać schowane w lasku, czy przez domek :D:D
Z shinem miałem bardzo dobre rzuty artyleryjek i zabiłem 11 tomb guardów jedną turą strzelania samymi salkami Więc można to fajnie scombować z kamieniami, razordonami i magią
pozdro
BSB to miazga jakas, poprostu wypas!
Lizaki 7 ed = Chapeau bas!
Lizaki 7 ed = Chapeau bas!
bsb jest przesadzony jak sku...... ale i tak fajny ]:-> widac ze jest herosem a zeby udowodnic ze wiecej moze niesc pewnie mu dolepie cos na plecach dodatkowego ]:-> no i zaczynami gotowanie razordonow juz szkielety mam zrobione ]:->
Lasti, jak dowiem się gdzie mieszkasz to masz przesrane za 'zasranych beastmenów'
BTW S4 dla Kroxów jest nerfem, i to chyba niepotrzebnym [chociaż ta formacja kohorty to dość duży buff dla takiego dziadostwa monsterowego], ale nie jest to niezrozumiałe - minotaury i ogry tez mają S4 - jest to właściwie standard dla monster infantry. S5 to wyjątki - trolle [bo nie mogą brać żadnych broni], DO [które w ogóle nie wpasowują się w szablon monster infantry z Mv7 i 4 woundami], no i kiedyś kroxy [+rzeczy o których nie wiem/nie pamiętam, a były.]
BTW S4 dla Kroxów jest nerfem, i to chyba niepotrzebnym [chociaż ta formacja kohorty to dość duży buff dla takiego dziadostwa monsterowego], ale nie jest to niezrozumiałe - minotaury i ogry tez mają S4 - jest to właściwie standard dla monster infantry. S5 to wyjątki - trolle [bo nie mogą brać żadnych broni], DO [które w ogóle nie wpasowują się w szablon monster infantry z Mv7 i 4 woundami], no i kiedyś kroxy [+rzeczy o których nie wiem/nie pamiętam, a były.]
Uerph.
no ale kurde saurus ma 4 sily to po ciula komus nazwa kroxigor jak to jest poprostu saurus z greatem ]:-> nie liczac woundow (juz widze saurusa silujacego sie z kroxem jak rowny z rownym)
no ale kurde bestigor ma 4 siły to po ciula komus nazwa minotaur jak to jest poprostu bestigor z greatem.
no ale kurde warrior ma 4 siły to po ciula komus nazwa ogr jak to jest poprostu warrior z greatem.
etc, etc.
Zresztą jak coś ma atak więcej, 2 mova więcej i 2 woundy więcej to już nie jest to samo, tak?
no ale kurde warrior ma 4 siły to po ciula komus nazwa ogr jak to jest poprostu warrior z greatem.
etc, etc.
Zresztą jak coś ma atak więcej, 2 mova więcej i 2 woundy więcej to już nie jest to samo, tak?
Uerph.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
i jeśli coś sięga z drugiego ranku tym greatem
i tak to juz nie to samo ]:-> glupota ze strony gw duza i sprzecznosc z klimatem armii ]:-> a ze minotaur ma 6 sily z greatem to tez jest takie zastanawiajace troche
Pewnie że jest zastanawiające, ale nic z tym nie zrobisz. I teraz taki ludzki popierdek - bohaterek ma siłę minotaura, i kroxa, i ogra.
IMO mogli darować już rżnięcie siły tym kroxom, bo i tak WS3 biedny jest, ale co zrobisz. Słabe mimo wszystko nie są - coldblooded i scaly skin są wciąż duuużymi atutami względem takich np. minosów [które mają jedynie lepszy WS].
IMO mogli darować już rżnięcie siły tym kroxom, bo i tak WS3 biedny jest, ale co zrobisz. Słabe mimo wszystko nie są - coldblooded i scaly skin są wciąż duuużymi atutami względem takich np. minosów [które mają jedynie lepszy WS].
Uerph.