High Konwersje
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
High Konwersje
Co tu dużo pisać... Dokładnie tak jak w temacie
Kiedyś dawno temu naszła mnie myśl, aby zrobić konnym ladry. Nie wyszło mi to niestety. (Dyskusja o sposobie wykonania ladr w odpowiednim dziale.)
Jakieś pomysły na inne przeróbki? Ktokolwiek widział. Ktokolwiek wie.
Kiedyś dawno temu naszła mnie myśl, aby zrobić konnym ladry. Nie wyszło mi to niestety. (Dyskusja o sposobie wykonania ladr w odpowiednim dziale.)
Jakieś pomysły na inne przeróbki? Ktokolwiek widział. Ktokolwiek wie.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$
Witam!
Przez długi czas nie zaglądałem na forum - nie miałem "głowy do figurek". Teraz mam nareszcie znowu trochę więcej czasu i mogę się nimi zająć. Gdy zamawiałem figsy miałem setki różnych pomysłów na konwersje do nich, jednak potem doszedłem do wniosku, iż lepiej najpierw nauczyć się sklejać wedłuf schematów niż potem być niezadowolonym. Niestety nie byłem konsekwentny :/ Poniższy model (mówiąc ściślej: jego broń) zaprojektowałem najpierw na kartce, a potem zlepiłem z posiadanych części - chciałem, żeby ta broń była czymś na wzór jednego z ostrzy Ilidana (WoW). Gdy patrzę na nią mam mieszane uczucia i sam nie wiem co z nią zrobić.
High Helm z "super, mega, przesadzoną bronią"
Co o nim sądzicie?
Przez długi czas nie zaglądałem na forum - nie miałem "głowy do figurek". Teraz mam nareszcie znowu trochę więcej czasu i mogę się nimi zająć. Gdy zamawiałem figsy miałem setki różnych pomysłów na konwersje do nich, jednak potem doszedłem do wniosku, iż lepiej najpierw nauczyć się sklejać wedłuf schematów niż potem być niezadowolonym. Niestety nie byłem konsekwentny :/ Poniższy model (mówiąc ściślej: jego broń) zaprojektowałem najpierw na kartce, a potem zlepiłem z posiadanych części - chciałem, żeby ta broń była czymś na wzór jednego z ostrzy Ilidana (WoW). Gdy patrzę na nią mam mieszane uczucia i sam nie wiem co z nią zrobić.
High Helm z "super, mega, przesadzoną bronią"
Co o nim sądzicie?
Ja też mam BSB ( lub sztandar do dragonów , wersja WIP) zrobiony z SH
Z SH muszę jeszcze zrobić 5 i mam regon
Tak chciałem wam pokazać mój pomysł, co można zrobić jak się ma dużo SH a potrzeba dragonów :d
Z SH muszę jeszcze zrobić 5 i mam regon
Tak chciałem wam pokazać mój pomysł, co można zrobić jak się ma dużo SH a potrzeba dragonów :d
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
Jak obiecalem moj BSB (jakos zdjec slaba, jeszcze nie umiem robic fotek figsa). Baza byl sztandarowy Silver Helmsow z 5 ed, tylko on mial wbudowana metalowa reke ze sztandarem . doklejona poprzeczka i szmata od lucznikow, reka z tarcza zostala spilowana i doklejona plastikowa od nowych silverow, halabarda to topor z Lion chariota i na koniec konik od Tyriona nowego... w sumie otrzymalem dosc solidna figorke, malo urazowa (to byl glowny cel, aby sie nie lamala) i wyjatkowa
.
przepraszam za wielkosc obrazkow ale nie wiem jak je zmiejszyc ??
.
przepraszam za wielkosc obrazkow ale nie wiem jak je zmiejszyc ??
zmniejszanie obrazków.. to potrafi zrobic jakikolwiek program graficzny.. nawet paint (ctrl + e)
figs fajny, ale malowanie nie powala.
figs fajny, ale malowanie nie powala.
bardzo latwo.. trzeba pousuwac wszelkie listki itp.. no i dokleic np jakis pioropusz.. czy tez kikla kryształków.. by wygadały dostojnie.. potem to juz kwestia tylko dobrego malowania
nie wiedzialem gdzie to dac ale mysle ze tu pasuje, zastepcze modele do Hajów http://www.westwindproductions.co.uk/ca ... cPath=1_17 wedlug mnie sa super
potrzeba posiadania ellyrianów skłoniła mnie do konwersji, cuż mam dużo starych kupionych na allegro Sh i Archesów więc nasunęło się samo
problem natomiast pojawia sie wraz z wierzchowcem- (ten z fotki jest zastępczy ) Z konia SH frezarką wywaliłem bardling i została sama szmata no ale powiedzmy sobie szczerze lekki konik to to nadal nie jest.
Macie jakies pomysły? może lekkie konie z bretki?
problem natomiast pojawia sie wraz z wierzchowcem- (ten z fotki jest zastępczy ) Z konia SH frezarką wywaliłem bardling i została sama szmata no ale powiedzmy sobie szczerze lekki konik to to nadal nie jest.
Macie jakies pomysły? może lekkie konie z bretki?
IMO swietnie na koniki do fastów nadaja sie te od nowego rydwanu
mi brakuje jeszcze jednego, by miec pelny oddział, a jeźdźców też robie z SH, tylko ze daje im speary od włoczników
jako drugi fast słuza mi SH z edycji, poprzez inne malowanie koników (cala armia ma konie białe/szare, a tu sa brązowe) oraz wzgledną ubogosc tamtych SH w ozdoby kazdy bierze ten oddział za fasta musze w sumie tylko ten barding jeszcze usunac i bedzie konwersja
pozdrawiam
mi brakuje jeszcze jednego, by miec pelny oddział, a jeźdźców też robie z SH, tylko ze daje im speary od włoczników
jako drugi fast słuza mi SH z edycji, poprzez inne malowanie koników (cala armia ma konie białe/szare, a tu sa brązowe) oraz wzgledną ubogosc tamtych SH w ozdoby kazdy bierze ten oddział za fasta musze w sumie tylko ten barding jeszcze usunac i bedzie konwersja
pozdrawiam
taki roznorodny oddział..
ja robie figurki pod gre turniejowa, a tam zazwyczaj wystawiam kolesi bez łuków..
a jak bede kiedys potrzebował z lukami to skonwertuje sobie nowych - figsów nigdy za wiele.
ja robie figurki pod gre turniejowa, a tam zazwyczaj wystawiam kolesi bez łuków..
a jak bede kiedys potrzebował z lukami to skonwertuje sobie nowych - figsów nigdy za wiele.
można tez zrobic z glade ridersów z WE...
jak się ma sporo bistsów HE to świetny fast wychodzi.
W zasadzie potrzebne są tylko nóżki i koniki i jakieś ddetale z GR, zaś korpus, jakieś wlócznie od speralefów, gowki od armi HE...
ja takich mam
a co do powyższych konwersji, są bardzo ok, jednak helmy SH są zbyt "ciezkie" jak na fasty, oczywisćie imo.
jak się ma sporo bistsów HE to świetny fast wychodzi.
W zasadzie potrzebne są tylko nóżki i koniki i jakieś ddetale z GR, zaś korpus, jakieś wlócznie od speralefów, gowki od armi HE...
ja takich mam
a co do powyższych konwersji, są bardzo ok, jednak helmy SH są zbyt "ciezkie" jak na fasty, oczywisćie imo.