Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
na tej stronie http://www.solegends.com/citadel/index.htm są chyba wszystkie modele jakie wyszły kiedykolwiek
Dzięki - niech Bóg ci w (brodatych) dzieciach wynagrodzi
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
-
- Mudżahedin
Witam.
Dwa pytanka do Dwarfów kochanych
1. Jezlie dołacze ME do balisty to moze ona używac jego BS podczas strzelania. Czy jezeli używam dwóch balist jako jednego slotu Special to moge postawic je koło siebie, traktujac jako jeden oddział i czy OBYDWIE moga wówczas korzystac z inżynierskiego talentu strzleckiego?
2. Czy Kraggi wystepuje przy wszystkich kowadełkach czy ma go tylko Torek? Bo jak jest wzmianka o AG tak o Kraggim ni hu hu
Dwa pytanka do Dwarfów kochanych
1. Jezlie dołacze ME do balisty to moze ona używac jego BS podczas strzelania. Czy jezeli używam dwóch balist jako jednego slotu Special to moge postawic je koło siebie, traktujac jako jeden oddział i czy OBYDWIE moga wówczas korzystac z inżynierskiego talentu strzleckiego?
2. Czy Kraggi wystepuje przy wszystkich kowadełkach czy ma go tylko Torek? Bo jak jest wzmianka o AG tak o Kraggim ni hu hu
2. Tylko Thorek ma Kraggi'ego
co do 1 to na 99% myślę że nie możesz używać ME do 2 balist ale na 100% niech wypowie się ktoś bardziej doświadczony
co do 1 to na 99% myślę że nie możesz używać ME do 2 balist ale na 100% niech wypowie się ktoś bardziej doświadczony
Karkonoska Frakcja Fantastyki http://www.kffjelenia.fora.pl
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar
-
- Kretozord
Na 100% nie możesz.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
Moje pytano brzmi nastepujaco!
Czy jednemu herosowi moge dać dwie Master runy?
Zasady w ksiażce podaja ze zaden "przedmiot" nie moze miec wiecej niz jednej Master runy ale przeciez zbroja i talizman to juz dwa rozne przedmioty......co wy na to?
Moja kombinacja miala wygladac tak:
Thane z Master Rune of Gromril + Master Rune of Challange
Czy jednemu herosowi moge dać dwie Master runy?
Zasady w ksiażce podaja ze zaden "przedmiot" nie moze miec wiecej niz jednej Master runy ale przeciez zbroja i talizman to juz dwa rozne przedmioty......co wy na to?
Moja kombinacja miala wygladac tak:
Thane z Master Rune of Gromril + Master Rune of Challange
-
- Plankton
Mam parę pytań!
1. Czy Górnicy używający Blasting Charges mogą ich używać poza reakcją Stand & Shoot?
2. Czy jednostka szarżująca na górników musi być oddalona więcej niż połowa dystansu jej szarzy aby górnicy mogli odpalić ładunki czy w tym wypadku ta zasada nie ma zastosowania?
3. Czy wyrycie rune of fury na toporze z m.r. of flight coś daje kiedy topór trafi we wroga ?
4. Czy strzelając z balisty w np Trolle muszę każdego w szeregu zranić czy zabić aby bełt poleciał w następnego?
5. Czy przeciwnik może zadeklarować ze wszystkie jego modele atakują Giant Slayerów zamiast Troll Slayerów
XXXXXX
XXXXXX
XXXXXX
GTGTGT
TTT TTT
TTT TTT
i czy nadwyżka ran z jednego Gigant Slayera przechodzi na drugiego czy na Troll Slayerów?
Z góry dzięki...
1. Czy Górnicy używający Blasting Charges mogą ich używać poza reakcją Stand & Shoot?
2. Czy jednostka szarżująca na górników musi być oddalona więcej niż połowa dystansu jej szarzy aby górnicy mogli odpalić ładunki czy w tym wypadku ta zasada nie ma zastosowania?
3. Czy wyrycie rune of fury na toporze z m.r. of flight coś daje kiedy topór trafi we wroga ?
4. Czy strzelając z balisty w np Trolle muszę każdego w szeregu zranić czy zabić aby bełt poleciał w następnego?
5. Czy przeciwnik może zadeklarować ze wszystkie jego modele atakują Giant Slayerów zamiast Troll Slayerów
XXXXXX
XXXXXX
XXXXXX
GTGTGT
TTT TTT
TTT TTT
i czy nadwyżka ran z jednego Gigant Slayera przechodzi na drugiego czy na Troll Slayerów?
Z góry dzięki...
Ad1 Nie. Bombki działają tylko podczas Stand & Shoot.
Ad3 Ten topór będzie magiczny. Domyślam się ze ci chodzi o wykuciu tej runy na broni oburęcznej nic to nie da ponieważ broń taka po nałożeniu runów traci swoje zdolności i staje się zwykłym hand weaponem.
Ad 5 pod warunkiem że wszystkie atakujące modle stykają się podstawkami z zabójcami gigantów. Co do przechodzenia ran to nie jestem na 100% pewien wiec się nie wypowiem.
Ad3 Ten topór będzie magiczny. Domyślam się ze ci chodzi o wykuciu tej runy na broni oburęcznej nic to nie da ponieważ broń taka po nałożeniu runów traci swoje zdolności i staje się zwykłym hand weaponem.
Ad 5 pod warunkiem że wszystkie atakujące modle stykają się podstawkami z zabójcami gigantów. Co do przechodzenia ran to nie jestem na 100% pewien wiec się nie wypowiem.
@3 - nic nie da
@4 - musisz zabić pierwszego, i każdego następnego by bolt leciał dalej
@5 - przeciwnik może mówić, że bije Gigant slayerów, ale to tak jakby bił czempionów (albo jak boaterów) więc IMO nadwyżka ran jest marnowana
@4 - musisz zabić pierwszego, i każdego następnego by bolt leciał dalej
@5 - przeciwnik może mówić, że bije Gigant slayerów, ale to tak jakby bił czempionów (albo jak boaterów) więc IMO nadwyżka ran jest marnowana
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
W opisie gorników mamy że ich nominalny zasięg wynosi 4"Leader Of Lost Souls pisze:Mam parę pytań!
Z góry dzięki...
Mam standardowe pytanie krótkobrodego ...czy karasie mogą być armią ofensywną złożoną na czysto krasiowych jednostkach..do ofensu potrzebny zapewne żyros i co dalej jak tuptusie z 6" marszu mogą ofensywnie zagrać?
Minerzy?
Rangerzy?(ci chyba niegrywalni są co)
Minerzy?
Rangerzy?(ci chyba niegrywalni są co)
na samych krasnoludach bedzie (bardzo) ciezko i bez ogrow chyba nie da rady. Ja bym najchetniej widzial cos takiego - kowadlo, zyrek, ogry (lub zamiast zyrka jeszcze jedne ogry), 3x miners, reszta sami warriorzy w wersji taniej. Ale szczerze watpie by dalo sie tym grac, bo ni cholere nie zlapiesz tym skirmiszerow