Plotki na temat 7-edycyjnych Lizaków
Moderator: Ziemko
-
- Wałkarz
Ile można będzie Kroxigorów dokupić jako upgrade dla skinków?
a) 1 pod warunkiem że jest 8 skinków?
b) 1 na każde 8 skinków?
Jeśli b), to wydaje mi się że regiment 24+3 może być bardzo efktywny (nie tylko na flance)...
a) 1 pod warunkiem że jest 8 skinków?
b) 1 na każde 8 skinków?
Jeśli b), to wydaje mi się że regiment 24+3 może być bardzo efktywny (nie tylko na flance)...
te 24 skinki powinny kosztować około 125 punktów (zakładam, że sztandar kosztuje tyle co skink czyli 5).Karol J pisze:Zalezy czy bedzie mozna atakowac w kroxy. Tak czy siak policz sobie koszt punktowy takiego klocka.
za 125 punktów dudajesz więc trzem kroxom 5 pkt do Combat rezulta (3 rzędy, sztandar, przewaga). Co więcej, kroxy te nie zajmują slota Special.
Robi się z tego bardzo przyzwoity klocuszek z ruchem 6 i przyłożeniem przy szarży...
...wszystko to pod warunkiem, że można dokupić skinkom więcej niż jednego kroxigora...
może i się nie znam, ale wydaje mi się, że każda piechota zaszarżowana z boku/tyłu jest bardzo miękka...Pająk pisze:płacisz min.300pkt. za taki klocek... a ten klocuszek od boku/tyłu będzie bardzo mięciutki
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
szarzujac na BG z asf od tylu jedyny bonus jaki lapiesz to brak 1 ataku wiecej od championa Niby masz te +2 do CR ale oni maja stubborn wiec im to wisi co najwyzej ty mozesz nie przehrac wiec masz drugi bonusRakso_The_Slayer pisze:BG z ASFem nie są :p próbowałem jakiś czas temu zjeśc taki oddział szarżą od tyłu i dupa :/może i się nie znam, ale wydaje mi się, że każda piechota zaszarżowana z boku/tyłu jest bardzo miękka...
W skinkach? Chyba tylko 5 slavów mozeprzytrzymywanie, grzęźnięcie...
Kto powoduje panike? Skinki? Przeciez zawsze powodowaly
Ale nie każda piechota ponad 300 pkt za oddział kosztuje. Za >300 pkt to są piechoty, które od tyłu/boku aż takie miętkie nie są.majzownik pisze:może i się nie znam, ale wydaje mi się, że każda piechota zaszarżowana z boku/tyłu jest bardzo miękka...Pająk pisze:płacisz min.300pkt. za taki klocek... a ten klocuszek od boku/tyłu będzie bardzo mięciutki
A licky boom boom down!!!
-
- Wałkarz
że co? kto niby powoduje panikę w 12 calach???Crusader pisze:Ale normalnie powoduje się w 6 calch, a teraz w 12stu
Ta panika troche posrana... Kolejny trick zeby na stolach byly same saurusy?