Ulubiona jednostka
Moderator: Gremlin
Eternale strasznie dostają po dupie od ostrzału jako żę są klockiem ; p, tancerze chociaż mają -1 za skirmish
i 6+ save'a i ze zwykłej balisty zejdzie max 1, a nie tyle ile masz szeregów w eternalach.
Asrai nigdy nie były stworzone do otwartej walki. Eternale mają sens jedynie z jakimś wsparciem typu
treeman, jednocześnie zapewniając outnumber i premię za szeregi.
Marnowanie ok 250pkt na tą premię nie ma sensu :p lepiej za te pkt wystawić łuczników albo nawet
piknierów z RoR - ale jak dla mnie to kompletnie nieklimatyczne.
Stubborn nie ma większego sensu, trzeba tam wrzucić herosa do tego. Jednocześnie klocek staje się strasznie
drogi , jednocześnie będąc łatwym łupem dla przeciwnika.
Jak dla mnie nie da się to inaczej ując niż kupa ^^. Może gdyby mieli łuki, albo można było ich wystawiać po 5
i wrzucić do corów... wtedy byłoby to całkiem ciekawe.
i 6+ save'a i ze zwykłej balisty zejdzie max 1, a nie tyle ile masz szeregów w eternalach.
Asrai nigdy nie były stworzone do otwartej walki. Eternale mają sens jedynie z jakimś wsparciem typu
treeman, jednocześnie zapewniając outnumber i premię za szeregi.
Marnowanie ok 250pkt na tą premię nie ma sensu :p lepiej za te pkt wystawić łuczników albo nawet
piknierów z RoR - ale jak dla mnie to kompletnie nieklimatyczne.
Stubborn nie ma większego sensu, trzeba tam wrzucić herosa do tego. Jednocześnie klocek staje się strasznie
drogi , jednocześnie będąc łatwym łupem dla przeciwnika.
Jak dla mnie nie da się to inaczej ując niż kupa ^^. Może gdyby mieli łuki, albo można było ich wystawiać po 5
i wrzucić do corów... wtedy byłoby to całkiem ciekawe.
bo są przepakowani za bardzo - gdyby kosztowali 8 ptk i mieli to co DE spearelfy mają to byli by dobrzy a tak to 12 ptk to 50 % drożej i kupę zasad nieprzydatnych, bo co jak co to zasada ich walki to jest coś pomiędzy DE a zasadą walki w 3 szeregach HE, WS 5 mają i LD 9 ale na co komu 5 WS jak sie ma siły 3 ( od razu mówię że tancerze mają tańce ), + brak jakiegokolwiek sztandaru zwiększającego ich przeżywalność z ostrzału czy magii
czy wystawiłbym spearmenów 15 za 120 ptk = pewnie tak, i pewnie bym wystawił 20 z FCG
czy wystawiłbym gwardie 10 za 120 ptk ? = wystawiałem już ale tylko w większych klockach + bsb i dalej to nie jest to czego chciałbyś po tak drogim unicie, po 10 widzę pewne zdolności ale jak się ma highborna za generała bo wtedy są w corach i można sobie na to pozwolić czyli 2 x 10 + muzyk a jeszcze na to sloty marnować to porażka
ewentualnie gdyby można było im wybrać uzbrojenie na zasadzie black orka to byli by bardziej użyteczni - na coś ciężkiego wyciągamy dwuraka a jak jakieś zombiaki się przypałętają to dostaną 2 tysiące ataków ,
czy wystawiłbym spearmenów 15 za 120 ptk = pewnie tak, i pewnie bym wystawił 20 z FCG
czy wystawiłbym gwardie 10 za 120 ptk ? = wystawiałem już ale tylko w większych klockach + bsb i dalej to nie jest to czego chciałbyś po tak drogim unicie, po 10 widzę pewne zdolności ale jak się ma highborna za generała bo wtedy są w corach i można sobie na to pozwolić czyli 2 x 10 + muzyk a jeszcze na to sloty marnować to porażka
ewentualnie gdyby można było im wybrać uzbrojenie na zasadzie black orka to byli by bardziej użyteczni - na coś ciężkiego wyciągamy dwuraka a jak jakieś zombiaki się przypałętają to dostaną 2 tysiące ataków ,
nom, jak wchodziły nowe WE to były takie plotki, że mieli mieć sporo uzbrojenia na sobie, a wyszło jak wyszło, a szkoda, bo zajebisty pomysł został zmarnowany.
No bez przesady, jakie tam plewy, naprawdę sporo armii chcialoby mieć chociaż w polowie takie jednostki jak te które wyżej wymieniłeś. No i powiedzieć, że GR plewne to jak powiedzieć że DR są plewnimax1 pisze:Ja też lubię ich. Wogóle lubie te nasze "plewne" jednostki. Treekiny, gr, wh tylko etenrali nigdy nie testowalem
Eternale zdecydowanie lepiej wypadali jak nie bylo jeszcze podrecznika do nowych HE. Wtedy włócznik HE kosztował 11 punktów i był poprostu znacznie gorszy od ethernala przy prawie tym samym koszcie punktowym. Teraz w dobie nowych elitarnych piechot HE i plotach o piechotach DE ethernale rzeczywiscie wypadają już dość słabo. Jednak warto pocieszyć się tym, że podręcznik WE jest jeszcze szósto edycyjnym, co oznacza, że ethernale w zamierzeniu mają być elitarną piechotą na miarę nowych HE lub DE. No i mniej są popularną jednostą tym wiecej powera w nowej edycji AB dostąną . Można się tylko prześcigać w domysłach jakie podpaki dostaną...
Jeśli chodzi o obecnych Ethernali to grałem nimi trochę. Mimo wszytsko jak mają stubborna to potrafią wiele zdziałać zwłaszcza przeciw armiom ofensywnym. Testowałem ich często na bretke i zawsze radzili sobie wyśmienicie - wytrzymywali szarże a potem lance przeganiali. Raz zaliczyłem szarże podwójną od grali i realmów, no i właśnie dzięki WS5 grale nie nabili sobie tyle woundów ile by chcieli, a jeszcze się odgryżli z BSB w swojej turze przeganiając obie lance gdzie pieprz rośnie.
Jednostke w zasadzie byłaby genialna gdyby miała wbudowanego stubborna. Ale jeśli np. do drzewca ktoś lubi wystawiać BSB to obstawa w roli eternali jakimś plewnym pomysłem nie jest.
-
- Mudżahedin
Ja mam jakas taka nieuzasadniona wewnetrzna słabosc do Tree Kinów. No uwielbiam tę jednostke chociaz w sumie oprócz straszenia statystykami to wiekszego spustoszenia na polu walki nie sieja, chyba ze maja dobre wpsarcie
- Michał Archanioł
- Mudżahedin
Puść je komuś w bok to zobaczysz jak wiele mogą zdziałać.
Nawet najlepsze klocki miękną w lesie pod powalonymi drzewami.
Nawet najlepsze klocki miękną w lesie pod powalonymi drzewami.
- Jacek_Azael
- Masakrator
Ślepemu chyba , nikt kto ma jakieś pojęcie o tej grze nie da sobie ich na bok wrzucić. A od przodu wygrać z klockiem piechoty z (+3szeregi przewagą, bannerem lub nie daj Boże warbannerem nie dadzą rady niestety.........co innego wardancerzy w tej samej ceniePuść je komuś w bok to zobaczysz jak wiele mogą zdziałać.
Ja WD nie lubię, WW to jest to.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
A ja nie lubie DE, WE to jest to.GarG pisze:Ja WD nie lubię, WW to jest to.
treekiny od boku, hah xD , takie czegoś to nawet nie grali w filmie "suche gacie na dnie morza" ^^
A ulubiony oddział, jak mdłości: Glade Guardzi.
Tancerze, driadki, brokuł, ale nade wszystko boskie łuki
- Bananovitch
- Chuck Norris
Fakt. Żeby jeszcze był łuk co strzela jak bolec
Oczywiście moją ulubioną jednostką są WW. Tancerze są spoko, ale Waye rządzą
A driady wolałem jak miały apekty-były ciekawsze IMO.
Oczywiście moją ulubioną jednostką są WW. Tancerze są spoko, ale Waye rządzą
A driady wolałem jak miały apekty-były ciekawsze IMO.
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.