TERMIN zakończenia ligii - propozycja

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Robson
Niszczyciel Światów

TERMIN zakończenia ligii - propozycja

Post autor: Robson »

Proponuje aby ligę zakończyć w dniu Wielkiej Inkwizycji ( ostatni master ) Na przyszłość niech liga kończy się własnie dowolnym masterem, to powinno zmiejszyć opcję z dogrywaniem na siłe lokali na sam koniec ligii.
Mastera nie da się w ten sposób wypaczyć. Uważam tę opcję za bardziej uczciwą. Dyskutować :)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Jestem za.

Poza tym proponuję, by od przyszłego sezonu (w tym to już kłopot by był), żeby sezon kończył się tak w marcu najpóźniej. Pozwoliłoby to na to iż jeszcze przed wakacjami by były 2 mastery (kwiecień, maj), potem przerwa i lipiec, następnie sierpień na EURO / DMP i potem już normalnie wrzesień itd. Moim zdaniem pozwoliłoby to minimalnie zmienić proporcje, żeby nie było tak, że na jesieni mamy maraton.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

ale chodzi tylko o wstrzymanie naliczania punktów czy tez ew. rozdanie dyplomów nagrótd etc. ?

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

przy okazji można by to połączyć bo na ostatnim masterze w lidze zwykle frekwencja jest niezła i można dyplomy nawet przekazać w razie czegoś jeśli kogoś zabraknie, dla mnie dobra myśl

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

tez jestem za. ale nagrody supel, to na pierwszym mozna rozdawac, a nie na ostatnim :P chyba ze za poprzednia lige, ale do tego bedzie lepsze dmp :)
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

myslalem nad tym dosc dlugo ale wydaje mi sie to dobra opcja, proponuje zalozyc na ten temat gosowanie, potrzeba jeszcze 6 glosow aby je zalozyc tak?

proponuje tekst pytania:

Czy jestes za tym aby sezon ligi WFB konczyl sie wraz z ostatnim masterem w lidze i w tym samym momencie zaczynal nowy, a nagrody i wyroznienia rozdawane byly na pierwszym masterze kolejnego sezonu?

Głosujemy wybierajac : TAK lub NIE

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Też jestem za takim rozwiązaniem ;)

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

popieram.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

lub ewentualne zrobic dwa glosowania, rozdzielajac sprawe konca/poczatku sezonu oraz dyplomow/nagrod chociz wydaje mi sie ze to "combo" dziala ok

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

ja ja
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Ja tez popieram.

Jakby jeszcze na ostatnim masterze udalo sie rozdac dyplomy dla zwyciezcow ligi by bylo najlepiej.
Ale tego nie ma co poddawac pod glosowanie, tylko niech inkwizytorzy zadecyduja (organizatorzy ostatniego mastera).
Bo to w koncu oni musza zgrac z czasem wszystko i sprowadzic wykwalifikowana ekipe, ktora w ekspresowym tempie wprowadzi turniej do ligi ;).

A swoja droga, takie glupie pytanie, czy byla zbierana w koncu skladka za mastery za ten sezon na dyplomy do ligi?

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Marku jak nagrody mają być przyznawane na ostatnim masterze? Kiedy może być bardzo kluczowy?

Poza tym przygotowanie nagród nie jest takie hop siup- fajnie by mieć puchar ze swoim imieniem, prawda? Przygotowanie nagród nie powinno być wykonywane w pośpiechu

Popieram, ale nagrody na 1-szym masterze w kolejnej edycji ligi... Bo tak to zbyt duży zapierdol może być, jakies błędy- lepiej nie ;)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

moze dyplomy za najlepsza armię też by się pojawiły ?? papier chyba tyle nie kosztuje ?? jak ktoś mi projekt przygotuje i da na papier to sam od biedy mogę druknąć
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

zrób to! i się nie pytaj nawet

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

no to chyba mozna zakladac juz glosowanie z tekstem ktory podalem?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Supeł pisze:zrób to! i się nie pytaj nawet
Sponsorem nie zamierzam być :D A kto mi projekt zrobi i podeśle??
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Leśnik
Mudżahedin

Post autor: Leśnik »

mi sie pomysł podoba ale nagrody na 1 masterze kolejnego sezonu.

Poza tym w sprawie nagród na bank starczy kasy na dyplomy dla najlepszych graczy daną armią. Zresztą z taką euforią wprowadzono podatek masterowy a kto w ogóle się zajmuje zbieraniem kasy i nagrodami?*

*jeśli to jest oczywisty fakt to proszę tylko o odpowiedz bo jestem na LL dopiero kilka miesięcy a nie chce mi się czytać całego podforum.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

zdaje sie nikt sie tym nie zajmuje

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Ok, wiem, ze odeszlo sie od rozdawania nagrod na turnijeu konczacym lige ze wzgledu na problem z wpisywanie wynikow.

Teraz byloby to latwiejsze dzieki zautomatyzowaniu. IMO powinnismy kiedys do tego wrocic, rozdawanie nagrod na ostatnim masterze zwieksza prestiz ligi itd., ale ok, moze jeszcze nie w tym roku.

Jak nikt nie zbieral tej kasy to pytanie do orgow masterow, ktore juz byly, czy sa w stanie teraz dac 50zl na dyplomy/nagrody?
Zeby bylo wiadomo na czym stoimi :P.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

za XIII odpowiem ze jestesmy w stanie to zrobic w kazdym momencie

ODPOWIEDZ