Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Bosch pisze:
Rozpuszczalnik? Shocked Nie słuchaj tego Confused
To byl zart.
Na wszelki wypadek podaj adres żeby ktoś kto posłuchał tej rady mógł Ci podziękować :lol2:

Awatar użytkownika
Archont
Wałkarz

Post autor: Archont »

Mam mały problemik

Otóż mam rozwodnioną farbkę i podczas malowania zostają plamki i wyraźne smugi.Dodam,że robi się takie cosik po połączeniu dwuch kolorów.Wiecie może czemu to tak sie robi i jak zapobiec temu.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

może kolory nie sa dostatecznie dobrze wymieszane

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

@Archont
Jeśli mieszasz dwa kolory tego samego producenta to niepowinno sie zdazyc coś takiego - przynajmneij ja nigdy nie widziałem czegoś takiego.... może źle wymieszałeś?
A z ciekawości jakie kolory mieszasz i jakiej firmy to farby?
Obrazek

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

W ciemno zgaduje że chodzi o niebieski RMS, miałem to samo, farbki wymieniłem na cytadelki.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Archont
Wałkarz

Są to Vallejo,Lich Purple z Białym.Farbkę dość długo mieszam i kolor jest jednolity.

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

W sklepie "Obi" jest lakier matowy bezbarwny w sprayu za 8,99zł. firmy "Motip". Używał ktoś może. Cena mała i mam zamiar się połasić, ale wolę się upewnić. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Bosch pisze:Odkurzać je odkurzaczem, albo myć w rozpuszczalniku...
Jeszcze raz kolego takie bezmyslne hasla i dostaniesz ostrzezenie. Jak masz pisac glupoty to lepiej nic nie pisz...

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Który z niebieskich w palecie GW będzie najlepszy do zrobienia tatuaży na slayerach ?

Przy okazji zna ktoś może jakiś tutorialik jak je zrobić?
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim

Awatar użytkownika
Archont
Wałkarz

Z czystej ciekawości chcę się Was spytać w jakiej skali robicie makiety? W takiej co figurka czy takie jak w WarCraft III.Ludzik większy o kilka mm od drzwi?

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: grahnar »

Generalnie średniowieczne budynki mieszkalne charakteryzowały się niskimi stropami więc drzwi mniejsze lub równe wzrostowi figurki są jak najbardziej na miejscu. Jeśli chodzi o zamki, katedry itp to te odwrotnie miały wejścia i okna duże (nie mówię o oknach w murach obronnych) tak samo komnaty miały zazwyczaj wysokie sklepienia. Ja jesli robię budynek mieszkalny taki miejski to staram się żeby drzwi miały rozmiar figurki (ostatnio bazowałem na leśnych elfach) i po zakończeniu prac budynek miał w miarę odpowiedni wymiar :) dodatkowo takie rozwiązanie umożliwia wykorzystanie budynków we wszelkich grach bitewnych w skali 1:72 gdzie takie budynki mogą robić za współczesne tzn wybudowane w XX wieku :) pasują bez problemu do moich niemców z IIWW :)

Piotruś
Pseudoklimaciarz

Post autor: Piotruś »

Telchar , zależy jakie wzorki ... czy trójkąty czy jakieś wężyki :wink:
a jeśli chodzi o kolory to zrób np trójkąt regal blue a następnie wypełnij go enchanted blue zostawiając regal blue jako kontur tego trójkątu :wink: a jeśli chceż jeszcze rozjaśnić ten trójkąt to na kolorze enchanted blue na krawędziach zrób rozjaśnienie enchanted blue zmieszany z ice blue :wink: coś w tym stylu
Pozdrawiam

smurv
Warzywo

Post autor: smurv »

jaka jest roznica miedzy WASH a INK ??? :> w teori mniej wiecej wiem a w praktyce?

Piotruś
Pseudoklimaciarz

Post autor: Piotruś »

Na moim przykładzie powiem że jak zalewam coś INK to nawet jak rozwodniłem to błyszczał i nie daje mi nigdy pożądanego efektu ,a WASH według mnie lepszy ponieważ lekko go rozwodnię , zaleje powierzchnię i przyciemnia kolor i nie widać zbytnio przejść między rozjaśnieniami ;]

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Ja mam problem natury technicznej.... (uważajcie)
otóż dostałem wiertareczkę Citadel od Św. Mikołaja, nie wiem jak wiertełko włożyć, żeby się trzymało....
chyba nie jestem na tyle pijany.... ale nie ogarniam jakoś....

kurka_z_podworka
Kretozord

jak masz wiertło mniejsze niż 0,7mm to go nie wsadzisz bo ten zacisk nie dociska do końca. Dlatego lepsza jest ta stara wiertarka GW bo tam dało się każde wiertło zamocować.

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Eeee, co wy odpowiadacie. Ja w swojej montuję bez problemu wiertła 0,5mm (mówię o tej nowej). Pewnie to kwestia danego egzemplarza...
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

kurka_z_podworka
Kretozord

Chcesz się wymienić?:D

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

To jaki jest sens dawania wierteł, których nie da się zamontować?

ODPOWIEDZ