Warstadt by qc
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
malowanie klasa
natomiast mam zastrzeżenia do postawki pod trolem - te ząbki psują efekt malowania. a wystarczą tylko cztery kawałeczki GSu i czarna farbka
natomiast mam zastrzeżenia do postawki pod trolem - te ząbki psują efekt malowania. a wystarczą tylko cztery kawałeczki GSu i czarna farbka
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Bardzo fajne figurki mordhejmowe
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Boleje troszkę nad jakością zdjęć. Budyneczek –szczególnie ostatni, totalnie mnie zmiażdżył. Osobiście również robie czasem domki (fotki w mojej galeri) ale to to jest mistrzostwo. WOW.
Co do figurek. Fajne i pomysłowe konwersje choć malowanie już nieco gorsze, mimo wszystko całość robi wielkie wrażenie.
Co do figurek. Fajne i pomysłowe konwersje choć malowanie już nieco gorsze, mimo wszystko całość robi wielkie wrażenie.
Fear me mortals, for I am the Anointed...
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
WiP bandy Opętanych Nurgla (malowana dla kumpla):
I WiP moich ożywieńców, za których malowanie wziąłem się przy okazji:
I WiP moich ożywieńców, za których malowanie wziąłem się przy okazji:
w niektórych miejscach za dużo się dzieje na podstawce i przez to gubi się główny wątek/pomysł. np u dwugłowego ogra- grzyby, koło nich warpstone, do tego zieloniutka trawka, jeszcze kamyczki, jakieś płytki i goblin. za dużo grzybów w barszczu;) muchomory nie pasują trochę do 'pustynnego' brązu, trawka zresztą też średnio choć trochę lepiej niż grzyby. ja bym coś wywalił z podstawek, a brąz zrobił ciemniejszy żeby lepiej kontrastował z trawą/warpem/grzybami.
podstawka zrobiona z małych podstawek niestety nieładnie wygląda, za słabo zaszpachlowana, lepiej użyć większej niż tracić 4 małe i marnować czas na ich lepienie.
konwersji sporo, niektóe całkiem fajnie wyglądają. krasnolud z wielką siekierą tylko mi się nie podoba wogóle;)
malowanie nierówne- metaliki bardzo fajnie wychodzą, a inne elementy widać ze niedopracowane (np. skóra beastmenów, szmaty flaglantów z sisterek).
za to ilość figurek w robocie i ilość konwersji mocno na plus;)
czekam za to na skavenki;]
i na pomalowany nowy budynek bo zapowiada się czadersko;)
keep working!
podstawka zrobiona z małych podstawek niestety nieładnie wygląda, za słabo zaszpachlowana, lepiej użyć większej niż tracić 4 małe i marnować czas na ich lepienie.
konwersji sporo, niektóe całkiem fajnie wyglądają. krasnolud z wielką siekierą tylko mi się nie podoba wogóle;)
malowanie nierówne- metaliki bardzo fajnie wychodzą, a inne elementy widać ze niedopracowane (np. skóra beastmenów, szmaty flaglantów z sisterek).
za to ilość figurek w robocie i ilość konwersji mocno na plus;)
keep working!
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
To figurka do Mordheim, więc kontrasty na podstawce IMO są OK, zresztą z góry wygląda to całkiem nieźle. Poza tym lubię takie podstawkivocal pisze:w niektórych miejscach za dużo się dzieje na podstawce i przez to gubi się główny wątek/pomysł. np u dwugłowego ogra- grzyby, koło nich warpstone, do tego zieloniutka trawka, jeszcze kamyczki, jakieś płytki i goblin. za dużo grzybów w barszczu;) muchomory nie pasują trochę do 'pustynnego' brązu, trawka zresztą też średnio choć trochę lepiej niż grzyby. ja bym coś wywalił z podstawek, a brąz zrobił ciemniejszy żeby lepiej kontrastował z trawą/warpem/grzybami.
No tu to dałem ciała Ale już zalepiłem szczeliny GS i pomalowałem krawędzie czarną farbą. Niestety nie miałem dużej podstawki i musiałem zlepić małe.vocal pisze:podstawka zrobiona z małych podstawek niestety nieładnie wygląda, za słabo zaszpachlowana, lepiej użyć większej niż tracić 4 małe i marnować czas na ich lepienie.
Ale ma za to dwie głowyvocal pisze:konwersji sporo, niektóe całkiem fajnie wyglądają. krasnolud z wielką siekierą tylko mi się nie podoba wogóle;)
Kurcze no, a mi się skóra pestigorów podoba, coś takiego właśnie chciałem osiągnąćvocal pisze:malowanie nierówne- metaliki bardzo fajnie wychodzą, a inne elementy widać ze niedopracowane (np. skóra beastmenów, szmaty flaglantów z sisterek).
Work in progressvocal pisze:za to ilość figurek w robocie i ilość konwersji mocno na plus;)
keep working!
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
hmm powiem szczerze ze mi sie nie podoba ]:-> figurki wygladaja poprostu nie schludnie duzo tlustego pedzla widze i praktycznie brak cieniowania
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Uff banda Opętanych - Nurgla skończona. Na zdjęciach nie wszystko wyszło tak jak w realu. Pierwsze to krew, IMO w rzeczywistości wygląda lepiej. Po drugie kolory są nieco żywsze. Założeniem był TT, i myślę że mi się udało
Magister i dwóch mutantów
Opętani (w tej roli Siewcy Zarazy):
Mroczne dusze (Czyli Papcio Nurgle splugawi każdego):
No i zwierzoludzie, a dokładniej Pestigory:
Zdjęcie rodzinne:
Magister i dwóch mutantów
Opętani (w tej roli Siewcy Zarazy):
Mroczne dusze (Czyli Papcio Nurgle splugawi każdego):
No i zwierzoludzie, a dokładniej Pestigory:
Zdjęcie rodzinne:
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
To nie fantasy, to Chaos A tak poważnie, to dwugłowy krasnolud miał być groteskowy.Lunn pisze:Kraś ma jednak nieco za duży ten topór, ja rozumiem że fantasy ale bez przesady
No na żywca trochę lepiej to wygląda, ale fakt, nie wyszła tak fajnie jak na zwierzoludziach na przykład. A to czerwone to ichnie stalowe/druciane (?) staniki.Lunn pisze:Skóra u darksouli jest jakaś płaska i bez wyrazu. Te czerwone to jako suty? Bo też średnio wyglądają
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
To snotling. A można go dostać razem z regimentem krasnoludzkich górników._reszka pisze:Gdzie można dostać takiego gnoblara, który siedzi w czymć klatkopodobnym na plecach ogra? (zdjęcie u góry)?
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Sześciu wspaniałych. Jak powiadał nekromanta Piotrek: "First, I kill you ":
A tu bohaterowie filmu 'Siedmiu nieżywych walczy o życie":
A tu miało być ładne zbliżenie, ale nie ma. W dodatku bateria padła
A tu bohaterowie filmu 'Siedmiu nieżywych walczy o życie":
A tu miało być ładne zbliżenie, ale nie ma. W dodatku bateria padła
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Niepodobają mi się podstawki i krew na roniach nie wyszła za dobrze.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
W ramach przerwy w malowaniu postanowiłem złożyć sobie kolejną (nową) bandę O&G do Mordheim. Boss'a i Big'Unsów złożyłem z Czarnych Orków, metalowy szaman Dzikich Orków, Boyzi to korpusy orków z 40k i broń z Battla + różne bitsy, dwa to metalowe to Big'Unsi ze starszych edycji, gobosy pochodzą z zamierzchłych czasów, różne modele i konwersje. Na końcu pięć znaczników animozji.