WFB online

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Sporo jest:)

Rah
Wałkarz

Post autor: Rah »

Gra w to ktoś jeszcze?

Camel-IL
Pseudoklimaciarz

Post autor: Camel-IL »

Ja probuje coś takiego napisać ale nie jako stronkę tylko program. I na razie też w 2D ale docelowo 3D powoli mi to idzie ale się posuwam na przód. Hmmm roboczo godzin to jednak trochę jest. Jeżeli wliczamy w to projektowanie i "grafikę". Nie mówiąc już o wklepaniu wszystkich zasad. Co prawda koleś to we flashu zrobił więc jest o niebo łatwiej i szybciej ja to robie w C++ i C# więc jest to mozolna praca :) ale robię :)

Rah
Wałkarz

Post autor: Rah »

A ile sobie będziesz liczył za grę? :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

dla wszystkich maniaków wfb:
http://www.gry-online.pl/s016.asp?id=2197
http://www.astrosoft.pl/warhammeronline/
http://pl.youtube.com/watch?v=fDEFPam9U0M
http://pl.youtube.com/watch?v=b1n2p8Umt5A

Tylko po co grać w 2D skoro można będzie już niedługo pograć w coś lepszego. Miłego czytania i oglądania filmików :twisted:

Camel-IL
Pseudoklimaciarz

Post autor: Camel-IL »

Na razie robie to dla kumpli i dla siebie żeby można było sobie pograć w tyg jak nie ma czasu się spotkać. Hmm poza tym nie mam żadnego serwera na którym mógł bym to umieścić do ściągnięcia :? Ale nie sądzę żebym coś chciał. He he :) Na razie muszę to skończyć potem będe się tu meldował co i jak ale mówię jest to dość skomplikowane jeżeli chodzi o programowanie

Awatar użytkownika
Kubunio
Wałkarz

Post autor: Kubunio »

Camel-IL pisze:Na razie robie to dla kumpli i dla siebie żeby można było sobie pograć w tyg jak nie ma czasu się spotkać. Hmm poza tym nie mam żadnego serwera na którym mógł bym to umieścić do ściągnięcia :? Ale nie sądzę żebym coś chciał. He he :) Na razie muszę to skończyć potem będe się tu meldował co i jak ale mówię jest to dość skomplikowane jeżeli chodzi o programowanie
daj znać, jak skończysz

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Camel-IL pisze:Na razie robie to dla kumpli i dla siebie żeby można było sobie pograć w tyg jak nie ma czasu się spotkać. Hmm poza tym nie mam żadnego serwera na którym mógł bym to umieścić do ściągnięcia :? Ale nie sądzę żebym coś chciał. He he :) Na razie muszę to skończyć potem będe się tu meldował co i jak ale mówię jest to dość skomplikowane jeżeli chodzi o programowanie
skomplikowane nie jest, co najwyzej wymaga poswiecenia temu troche wiecej czasu. C++ i C# bardzo ulatwiaja pisanie takich gier, w szczegolnosci ze gra jest statyczna.

życze powodzenia i wytrwalosci - ja swoj projekt napisania WFB na kompa zarzuciłem dobre 6-7 lat temu (tyle ze zaczynałem to pisac w Pascalu :/)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

@kołek

pytaniedo wszystkich, ile ludzi zamierza w to grac? moze udalo by sie na jakims swiecie polączyc i zrobic gildie tylko z naszego battlowego otoczenia? :)

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

..... :shock: :x

Boże, co za monumentalny syf :/ Z ponurego świata dark fantasy zrobiono jakiegoś efekciarskiego diablo-doom'a ](*,)

Mimo wszystko polecam kartkę papieru i kostki ....

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

po calosci popieram Cyela.
co to ma wspolnego z WFB oprocz nazwy?
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

A czego wy się spodziewaliście po grze MMORPG? To napewno nie jest warhammer RPG bo jest przeznaczony dla szerszego grona osób. Ja jako dawny miłośnik WoWa pewnie kupie tą gierke... akurat po maturze ma wyjść ^^.

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Po czymś z RPG w nazwie raczej spodziewam się odgrywania jakichś ról.
Ale ja naiwny jestem,więc co tam... :roll:

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

MMORPGi z reguły mają niewiele wspólnego z papierowym erpegiem

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

Arte pisze:@kołek

pytaniedo wszystkich, ile ludzi zamierza w to grac? moze udalo by sie na jakims swiecie polączyc i zrobic gildie tylko z naszego battlowego otoczenia? :)
to zależy, jak narazie po testach widzę że gra zapowiada się znakomicie, ale to tylko testy.Będzie trzeba kupić, pograć i wtedy dopiero zastanawiać się czy warto dalej grac czy nie.

co to ma wspolnego z WFB oprocz nazwy?
skąd mam wiedzieć skoro jeszcze nie było premiery i okazji pograć :wink:

Boże, co za monumentalny syf :/ Z ponurego świata dark fantasy zrobiono jakiegoś efekciarskiego diablo-doom'a Brick wall

Mimo wszystko polecam kartkę papieru i kostki ....
prawda, że prawdziwego warhammera nie zastąpi żadna gra,bo co może być lepszego od burzy mózgów, astronomicznej dawki adrenaliny przed rzutem kością i dobrego towarzystwa :?:

Indar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Indar »

Co z Lorenzo, są tam "nasi"? Nic się nie zmieniło w kwestii opłat?
I.

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Ja mam konto na Lorenzo, często sobie testuję.
Opłata wynosi 5 euro na całe życie.

Awatar użytkownika
Myter

Post autor: Myter »

Poda ktos linka do Lorenzo ? szukam i nie umie znaleść dzięki z góry :) rozumiem że to gra wfb online tak ?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

rzuc okiem na pierwszy post w tym temacie :)
Obrazek

Indar

Post autor: Indar »

Tak w kwestii wyjaśnienia - Lorenzo to sama platforma, wszystko tam robisz sam. Tak jakbyś miał wirtualny stół - i tam poruszał figurki. Nie uwalnia Cię to od pojęcia zasad.
I.

ODPOWIEDZ