Pytania początkującego
Moderator: #helion#
Pytania początkującego
Nie ma takiego tematu, co dziwne, więc zakładam;)
Moje pytanie brzmi (jako że posiadam tylko substytut AB w postaci niekompletnego ksera) - czy i kiedy oddział flagellantów może być wystawiony jako core? I drugie, czy Imperium ma jakieś jednostki które są w stanie zebrać na klatę kilkuturowy ostrzał ze skaveńskich dżezajli, tak żeby inny oddział mógł je dopaść? No i ostatnie, ile kostek mocy ma skaveński elektryk - 2 czy 3?? Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam!
Moje pytanie brzmi (jako że posiadam tylko substytut AB w postaci niekompletnego ksera) - czy i kiedy oddział flagellantów może być wystawiony jako core? I drugie, czy Imperium ma jakieś jednostki które są w stanie zebrać na klatę kilkuturowy ostrzał ze skaveńskich dżezajli, tak żeby inny oddział mógł je dopaść? No i ostatnie, ile kostek mocy ma skaveński elektryk - 2 czy 3?? Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam!
Jeżeli masz w armii Warrior Priesta to jeden oddział może być w core.i kiedy oddział flagellantów może być wystawiony jako core?
Oczywiście. Np. oddział 40 swordsmenów kosztujący horendalną ilość pkt.czy Imperium ma jakieś jednostki które są w stanie zebrać na klatę kilkuturowy ostrzał ze skaveńskich dżezajli, tak żeby inny oddział mógł je dopaść?
max. 2, nie wliczając magic itemile kostek mocy ma skaveński elektryk - 2 czy 3??
-
- Powergamer Rozpiskowy
Hm, nie chciałem zakładać nowego tematu, więc pytam tutaj:
Co polecacie - outriderów czy pistolierów? W jakich konfiguracjach (przede wszystkim: jaką broń championowi outriderów)?
Co polecacie - outriderów czy pistolierów? W jakich konfiguracjach (przede wszystkim: jaką broń championowi outriderów)?
http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... n_2009.pdf
Pytanie czy według zasad jeśli kapitan imperialny ma sword of battle+1A oraz pistolet to ma w walce wręcz 5 ataków???
według najnowszej erraty do rulebooka pistolet to +1A w walce wrecz
Pytanie czy według zasad jeśli kapitan imperialny ma sword of battle+1A oraz pistolet to ma w walce wręcz 5 ataków???
według najnowszej erraty do rulebooka pistolet to +1A w walce wrecz
mamy teraz do rozliczenia CR 2 ranki sprzed poświecenia czy 1 po ....
przykład 15-tu flagellantów w rankach po 5 (2 ranki do CR ) biczuje się przed walką (zabiczowało się 3 została ranka)
mamy teraz do rozliczenia CR 2 ranki sprzed poświecenia czy 1 po ....