Kohortex 3-4.01.09 Master w Bydgoszczy
zasady juz prawie dograne i pojawia sie jak ziemko pisal.
nie jetsem pewien czy ocena malowania bedzie razem z regulaminem przedstawiona ale pojawi sie na bank.
qrcze Chory ja juz sie natlumaczylem dosyc...
nie musisz brac erki i wtedy masz 5 specjali... chcesz Hajami miec chociaz bolca? to masz jeszcze 3 specjale i erke wiec akurat HE wychodza najlepiej na tym...
normalne armie moga na luzie upchac 3 specjale ale bez erki i loooooz...
od tego jest cos innego zeby ludzie kombinowali...
ale zapomnialem znowu bedzie ze robie pod siebie
kazda armia moze cos konkretnego wystawic i nie bede sie juz powtarzal.
ten format jest niezmienny.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
z HE Chory przesadził, to fakt - raczej ich to nie rusza, bo wątpię, żeby ktoś 5x special i 2x rare wystawiał. Ale zaburza to balans w przypadku innycyh armii. Jak są dobre cory, a speciale lub jakieś rary do pominięcia to na prawdę taka armia zyskuje. A dokładnie nie tracą moim zdaniem:
- VC
- WE
- HE
- Bretka
- Chaos
- Ogry
- Dwarfy po prostu na organkach nie pograją
- TK jak już to odrobinkę stracą
- Lizaki troszeczkę
- Skaveny : kosmetyczne zmiany
reszta armii mniej lub więcej coś traci. Imperium myślę, że dość sporo. DE (wystawialne rary, ale też duży wybór speciali), Demony, jeśli nie zrezygnują z rara.
- VC
- WE
- HE
- Bretka
- Chaos
- Ogry
- Dwarfy po prostu na organkach nie pograją
- TK jak już to odrobinkę stracą
- Lizaki troszeczkę
- Skaveny : kosmetyczne zmiany
reszta armii mniej lub więcej coś traci. Imperium myślę, że dość sporo. DE (wystawialne rary, ale też duży wybór speciali), Demony, jeśli nie zrezygnują z rara.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
kazda armia traci cos...Scimitar pisze:Zgadzam się z paroma przedmówcami --> 0-1 rare 0-1 spec // 0-3 spec - bez sensu. Wiele armii, traci, ale wiele nie. WE to nie rusza wcale - po co brać Treemana, ale z kolei złożenie fajnej rozpy z 2oma specialami i orłem odpada.
Co tracą DE ?? różnorodność - wezmę hydrę, BG i... ?? już nie mogę takich wygiętych wiedźm, shadów, czy coldów - chyba skończy się na 3x Dr + 3x Harpie. W chaosie po prostu nie będzie helki. Demony nie wezmą fiendów lub flamerów. VC wystawią pewnie w większości wraithy + jakiś klocek BK lub GG. Pytam się po co takie dziwne ograniczenia??
Skavenów to tam tym bardziej to nie rusza.
Padaki też ścinacie do iluś ?? czy może ograniczacie lvle po prostu ??
Uważam, że już skoro robicie BP + restricted, to nie ma sensu majstrować przesadnie w kompozycji, bo się przegina z balansem.
daj sobie luz i pisz rozpy bo to sie tym razem nie zmieni.
stare kombinacje sa ruszone ale co Ci szkodzi zrobic cos ponad standard?
ktos uwaza ze hydra jest niezbedna w DE? ja nie.
tank niezbedny? nie. treeman? nie.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Treeman na te punkty to moim zdaniem zawalidroga i zabieracz punktów, stąd WE umieściłem w grupie armii, które nie tracą. A co do rozpy, to potrzebna mi kwestia magii - jak jest ograniczona, czy jest, bo to wtedy ewentualnie zawęża lub rozszerza zasób opcji do wykorzystania.
Draconis - FOR EVER !!!
Ja bym wystawił:)I nie byłoby to słabe;).z HE Chory przesadził, to fakt - raczej ich to nie rusza, bo wątpię, żeby ktoś 5x special i 2x rare wystawiał
Ponawiam pytanie triplowanie slotów.Jak to bedzie w regulaminie to nie odpisujcie-przeczytam;).
bigpasiak pisze:kazda armia traci cos...Scimitar pisze:Zgadzam się z paroma przedmówcami --> 0-1 rare 0-1 spec // 0-3 spec - bez sensu. Wiele armii, traci, ale wiele nie. WE to nie rusza wcale - po co brać Treemana, ale z kolei złożenie fajnej rozpy z 2oma specialami i orłem odpada.
Co tracą DE ?? różnorodność - wezmę hydrę, BG i... ?? już nie mogę takich wygiętych wiedźm, shadów, czy coldów - chyba skończy się na 3x Dr + 3x Harpie. W chaosie po prostu nie będzie helki. Demony nie wezmą fiendów lub flamerów. VC wystawią pewnie w większości wraithy + jakiś klocek BK lub GG. Pytam się po co takie dziwne ograniczenia??
Uważam, że już skoro robicie BP + restricted, to nie ma sensu majstrować przesadnie w kompozycji, bo się przegina z balansem.
salki tak ^^ bo na 2 oddziałach koksów i kawie ciężko się będzie grało ^^
to wez terki i koksy lub kawe...gokish pisze:bigpasiak pisze:kazda armia traci cos...Scimitar pisze:Zgadzam się z paroma przedmówcami --> 0-1 rare 0-1 spec // 0-3 spec - bez sensu. Wiele armii, traci, ale wiele nie. WE to nie rusza wcale - po co brać Treemana, ale z kolei złożenie fajnej rozpy z 2oma specialami i orłem odpada.
salki tak ^^ bo na 2 oddziałach koksów i kawie ciężko się będzie grało ^^
triplowania nie bedzie nawet w HE. armia ta ma i tak wystarczajacy bonus w postaci mozliwosci brania 3 specjali i 1 erki. to wystarcza.
Abandoned
Abandoned
Gdybyscie dali 3 S i 0 rare lub 0-1 rare i 0-1 S to byloby po prostu smieszne.Ta armia jak wiadomo ma inna kompozycje wiec wieksza ilosc slotow jest czyms normalnym a nie czyms za co powinnismy wam dziekowacarmia ta ma i tak wystarczajacy bonus w postaci mozliwosci brania 3 specjali i 1 erki. to wystarcza.
smieszne to jest faworyzowanie jednej armii a reszcie powiedziec ze nie maja podskakiwac tylko zgadzac sie na kolejne bonusy...
Abandoned
Abandoned
zgadzam sie z Shino
zgadzam się również z Chorym, Scimim i resztą mających podobne poglądy
zgadzam się również z Chorym, Scimim i resztą mających podobne poglądy
-
- Mudżahedin
Ja pie...e, skonczcie juz z ta dyskusja. Zasady sa jakie sa i do nich sie dostosujcie. Wiadomo, ze wszyscy traca na przycieciu slotow. Ja np. bym chcial 3x hero. Ale takie zasady wymyslili organizatorzy i trzeba pod nie ulozyc rozpy, jak najlepsze umiecie.
Chlopaki wrocilem wlasnie z pracy , niebawem rano mam egzamin , wchodze na forum zeby sie na chwile odstresowac , a tu taki balagan. Najsmieszniejsze jest to , ze na sam koniec zrobicie rozpiski z tymi ograniczeniami , bedziecie zadowoleni , wiec po co tracic teraz sily na bicie piany. Pamietajcie , ze inne armie tez traca przez takie sloty. Moze zrobmy turniej bez zadnych ograniczen i stekajmy na przegiete VC i Demony ?
- Corvus Albus
- Kretozord
Albo żadnych ograniczeń i zbanujmy połowe armii Organizator decyduje o formacie itp. więc jak komuś nie pasuje to niech nie jedzie, no chyba, że tak bardzo mu na pkt zależy to niech stęka dalej. Ja osobiście jadę pograć oraz w końcu odwiedzić ludzi z Bydgoszczy bo jeszcze nie byłem tam na turnieju :>
- swieta_barbara
- habydysz
Ja juz od jakiegos czasu mysle o tym, zeby zrobic turniej, kiedy organizatorzy pisza rozpiski (po 1 dla kazdej armii), a gracze prezentuja swoje umiejetnosci wylacznie w czasie gry. Zadnych problemow kompozycyjnych.
Jestem jak najbardziej za! Można nawet wywalić BP dla ogrówZiemko pisze:Moze zrobmy turniej bez zadnych ograniczen
Tyle ze jak xxx % graczy nie podoba sie format tzn ze cos jest na rzeczy. To turniej jest dla graczy a nie na odwrot. Ja bym proponowal szybkie parodniowe glosowanie...Corvus Albus pisze:Organizator decyduje o formacie itp. więc jak komuś nie pasuje to niech nie jedzie,
- Corvus Albus
- Kretozord
No to po co XXX % zmieniało swoje armie na VC i DL? By nie było takiego wysypu tych armii i nie byłoby mowy o jakiś ograniczeniach. Jak sobie pościelesz tak się wyśpisz.