Single model on foot a szarza taktyczna
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Skirmish powinien szarżowac na maszyny, pojedyńcze modele i inny skirmish po prostej.
Żeby to ujednolicić byłbym za przyjęciem, że pojedyńcze modele na piechotę i skirmisherzy także muszą szarżować po prostej (tudzież najkrótszej możliwej linii).
Żeby to ujednolicić byłbym za przyjęciem, że pojedyńcze modele na piechotę i skirmisherzy także muszą szarżować po prostej (tudzież najkrótszej możliwej linii).
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Ekhem.
Uściślenia:
"Szarże skirmisherów na skirmisherów: tak jak w wypadku lataczy, skirmisherów po prostu dostawiamy po prostej, dokładnie tak, jak opisuje to podręcznik (s. 67) – uznajemy, że nie dotyczy ich errata do rulebooka o taktycznym wheelu."
To już było, skirmish nie może szarżować taktycznie na maszyny ani na innych skirmisherów. Single model on foot też zazwyczaj jest skirmisherem albo lataczem.
Uściślenia:
"Szarże skirmisherów na skirmisherów: tak jak w wypadku lataczy, skirmisherów po prostu dostawiamy po prostej, dokładnie tak, jak opisuje to podręcznik (s. 67) – uznajemy, że nie dotyczy ich errata do rulebooka o taktycznym wheelu."
To już było, skirmish nie może szarżować taktycznie na maszyny ani na innych skirmisherów. Single model on foot też zazwyczaj jest skirmisherem albo lataczem.
No tak. Shino po prostu stwierdzil, ze maszyna nie jest skirmiszem, wiec powyzszy zapisek nie ma zastosowania. Ot, niuansik.Barbarossa pisze:Ekhem.
Uściślenia:
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Maszynę się zawsze szarżowało jak Skirmish, przynajmniej ja do tego tak podchodziłem.
Ja też. Podobnie nie widziałem mozliwości szarżowania taktycznie np. biegaczem. Ale jak widac, co gracz, to inna opinia. Dlatego też trzebaby to zabisać bardziej stanowczo.Maszynę się zawsze szarżowało jak Skirmish, przynajmniej ja do tego tak podchodziłem.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
czyli mozna 
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Próbę skręcenia tematu w stronę personalnego flejma wydzieliłem do osobnego tematu w PiM (przynajmniej póki moderatorzy PiM będą to tam tolerować) : http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=13737
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
-
Jack Skwarrow
- Mudżahedin
A jak jest z ominieciem przeszkody lub innego oddzialu podczas szarzy skirmishu lub SM na maszyne?? Tzn. np Tuneling team stoi na gorce i widzi dzialo ale pomiedzy nimi sa jeszcze flagellanci. Jak sie dostawiam do dziala?