Kohortex 3-4.01.09 Master w Bydgoszczy
- swieta_barbara
- habydysz
Od poczatku obserwuje ten temat, obserwuje rowniez temat o rownoleglym turnieju w Bydgoszczy i stale mam wrazenie, ze Malal wie wiecej ode mnie.
Nie ma ostatecznej wersji regulaminu, nie ma szkicu, nie ma 100% zapewnien organizatora na jakikolwiek temat, a juz z 10 osob sie pulta, ze to czy tamto im nie pasuje - ja nie moge, czy ja jestem jakis uwsteczniony?
Nie ma ostatecznej wersji regulaminu, nie ma szkicu, nie ma 100% zapewnien organizatora na jakikolwiek temat, a juz z 10 osob sie pulta, ze to czy tamto im nie pasuje - ja nie moge, czy ja jestem jakis uwsteczniony?
a bedzie restricted? chodzi o triplowanie speciala, no a tak pozatym zapowiada sie kolejny master z ograniczeniami sprawiajacymi ze nie mam jak wystawic armiiMalal pisze:Pewnie i tak i nieFormat 1313 pkt, Balancing patch oraz 7 pd i 7 dd. Speciale 0-3 i 0 rare albo speciale 0-1 i rare 0-1.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Shino - chodziło mi o to, że TK tracą niewiele, bo:
- gwardię pewnie weźmiesz, ale brakuje wtedy na scorpy, ew. obcina się inną opcję
- chyba że rezygnujemy z katapulty i owszem, to zdecydowanie większa strata niż niewystawienie Treemana (którego na taki format lepiej nie wystawiać - te 300 pkt. lepiej można zainwestować), ale wtedy speciale wystawiasz normalnie; resztę poza wspomnianą katapultą weźmiesz po staremu
A co do graczy, to pewnie i tak przyjadą, zrobią rozpy na te śmieszne ograniczenia, ale raczej nie wszyscy będą zadowoleni (ja na pewno nie) - chyba że ktoś ma np. WE, czy Chałas albo inną armię z wymienionych przeze mnie![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
BTW - jak chcecie wyrównanych szans, to niech wszyscy grają ogrami![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- gwardię pewnie weźmiesz, ale brakuje wtedy na scorpy, ew. obcina się inną opcję
- chyba że rezygnujemy z katapulty i owszem, to zdecydowanie większa strata niż niewystawienie Treemana (którego na taki format lepiej nie wystawiać - te 300 pkt. lepiej można zainwestować), ale wtedy speciale wystawiasz normalnie; resztę poza wspomnianą katapultą weźmiesz po staremu
A co do graczy, to pewnie i tak przyjadą, zrobią rozpy na te śmieszne ograniczenia, ale raczej nie wszyscy będą zadowoleni (ja na pewno nie) - chyba że ktoś ma np. WE, czy Chałas albo inną armię z wymienionych przeze mnie
BTW - jak chcecie wyrównanych szans, to niech wszyscy grają ogrami
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
1) super
mam gwardie, ktora sama niewiele robi a do tego ma move 4 i mam bardzo slaba magie
2) jak nie wezme katapki to mam wspanialy defens bez strzelania
nadal jednak nie zrobiles armii, ktora moglaby wedlug ciebie powalczyc z ionnymi na rowni na te punkty :>
zeby nie bylo, ze pod siebie proboje podgarniac : watpie zebym gral na turnieju![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
2) jak nie wezme katapki to mam wspanialy defens bez strzelania
nadal jednak nie zrobiles armii, ktora moglaby wedlug ciebie powalczyc z ionnymi na rowni na te punkty :>
zeby nie bylo, ze pod siebie proboje podgarniac : watpie zebym gral na turnieju
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Tu sie zgadzam bo jak pociete sa speciale i cory to moga sie pojawic plutony egzekucyjne.Malal pisze:Ja bym proponowal jeszcze obciecie ilosci lataczy to 2 odzialow, 2 takie same cory oraz maks 3 odzialy strzelajace powyzej 20 cali........Pisze serio...Jak obcinamy magie obetnijmy takze inne rzeczy. Rownowaga musi byc.
Przemyslimy jeszcze to 0-1 special i 0-1 rare , ale nic poza tym , reszta na pewno zostaje jak jest.
Shino ty nie medrkuj o Tk , bo i tak sedziujesz ;P
Shino ty nie medrkuj o Tk , bo i tak sedziujesz ;P
No fajnie, tylko plis zdecydujcie sie szybko, najlepiej przed weekendem, bo to juz niecaly miesiac a naprawde ludzie musza wiedziec co malowac, co testowac itdZiemko pisze:Przemyslimy jeszcze to 0-1 special i 0-1 rare , ale nic poza tym , reszta na pewno zostaje jak jest.
o ja, nie bylo mnie 2 dni a tu morderstwo
kilka osob zaledwie pisze ze im cos nie pasuje (wciąż ci sami) wiec regulamin zostaje, obowiazuje BP (co by sie ogrom gralo latwiej
))
mozemy zrezygnowac z zakazu triplowania speciali o ile jest taka potrzeba, koniec zasad.
kilka osob zaledwie pisze ze im cos nie pasuje (wciąż ci sami) wiec regulamin zostaje, obowiazuje BP (co by sie ogrom gralo latwiej
![Laughing :lol:](./images/smilies/ng_lol.gif)
mozemy zrezygnowac z zakazu triplowania speciali o ile jest taka potrzeba, koniec zasad.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2008, o 18:32 przez Gajowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tego możecie zrezygnować, a już 2 speciale + 1 rare to ZŁO ??Gajowy pisze: mozemy zrezygnowac z zakazu triplowania speciali oraz ograniczenia magii do 7 kostek o ile jest taka potrzeba, koniec zasad.
Draconis - FOR EVER !!!
tak, bo to juz bylo
w nagrode mozecie sobie potriplowac speciale
i tak bedzie wygladal regulamin.
w nagrode mozecie sobie potriplowac speciale
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
tak, ostatecznie wsystko powiesimy jutro pod wieczor, lacznie ze scenariuszami ocena hobbystaczna i planem turnieju
6 bitew bedzie, myslimy czy nie 7, ostatni turniej rozpoczal sie o 9 byly 4 bitwy i zdazylismy miec posprzatane o 18 !! wiec spoko 4 bitwy 1 dnia i 3 drugiego ale podamy to jutro ostatecznie
6 bitew bedzie, myslimy czy nie 7, ostatni turniej rozpoczal sie o 9 byly 4 bitwy i zdazylismy miec posprzatane o 18 !! wiec spoko 4 bitwy 1 dnia i 3 drugiego ale podamy to jutro ostatecznie
spoko beda 0-1 ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
cos wymyslimy nie martw sie, jutro powiesimy caly regulamin
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
cos wymyslimy nie martw sie, jutro powiesimy caly regulamin
Gajowy wyjasnij czemu nie ma i pewnie nie bedzie ograniczen w corach skoro niektore armie bazuja tylko na corach a niektore wrecz przeciwnie ?
![Obrazek](http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/161265_100000908094307_4204388_n.jpg)
przeczytaj BP - nie wiecej niz 3 takie same cory