Kohortex demony
Kohortex demony
1313 Pts - Daemons of Chaos Army
1 Herald of Nurgle @ 175 Pts
Battle Standard
Slime Trail [10]
Noxious Vapours [25]
1 Herald of Tzeentch @ 165 Pts
General; Magic Level 2
Master of Sorcery [25]
Spell Breaker [25]
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
23 Plaguebearers of Nurgle @ 343 Pts
Standard; Musician
Standard of Seeping Decay [25]
1 Plagueridden @ [12] Pts
39 Pink Horrors of Tzeentch @ 501 Pts
Standard; Musician
Icon of Sorcery [15]
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 5 + scroll
Models in Army: 75
Total Army Cost: 1304
1 Herald of Nurgle @ 175 Pts
Battle Standard
Slime Trail [10]
Noxious Vapours [25]
1 Herald of Tzeentch @ 165 Pts
General; Magic Level 2
Master of Sorcery [25]
Spell Breaker [25]
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
23 Plaguebearers of Nurgle @ 343 Pts
Standard; Musician
Standard of Seeping Decay [25]
1 Plagueridden @ [12] Pts
39 Pink Horrors of Tzeentch @ 501 Pts
Standard; Musician
Icon of Sorcery [15]
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 5 + scroll
Models in Army: 75
Total Army Cost: 1304
Bardzo dużo osób nie lubi demonów i sugeruje żeby nie pisali nic nie wnoszących postów jak ten wyżej.Ale nuda boże.
Kołek nie czytałem dokładnie zasad tego mastera natomiast nasuwa mi się jedna zmiana.
- do jednego oddziału dodać furię
- drugi oddział furii out.
dodajesz fienda
jakie nie do rozwalenia?Młynek pisze:hmm. mocne ale moim zdaniem sie nie spisze.2 klocki nie do rozwalenia sa cool ale za mało mobilne.czym poza magią będziesz nabijać punkty?
chyba przydaliby sie flamersi
Plaguebearersów da się wystrzelać, wymanewrować, przytrzymać od boku, za to z horrorsami zwykłe clanraty + coś od boku są w stanie sobie poradzić
A jak już ktoś ma coś combatowego to nara. 2 scrolle pójdą i kostki na czary, a potem to już tylko modlenie się o to by Ci nie zabić heraldów.
Ogry są w stanie nawet to pocisnąć. Serio
Coś Ci się pomyliłoIMO rozpa nielegalna w BP jest napisane ze BSB demoniczny nie moze miec giftow i sztandaru jednoczesnie, chyba ze cos mi sie pomylilo.
A daemonic battle standard bearer can have daemonic gifts or a daemonic icon,
but not both (just like a regular battle standard bearer can have either magic
items or a magic banner).
czyli zle powiedziales
Dobrze powiedział to chyba jasne że mówiąc demoniczny bsb ... i dalej mówiąc o sztandarze miał na myśli giftowy banner
rozpa wg. mnie taka sobie można tym przegrać z paroma armiami, a wygrać z czymkolwiek będzie naprawde ciężko
rozpa wg. mnie taka sobie można tym przegrać z paroma armiami, a wygrać z czymkolwiek będzie naprawde ciężko
Ikona chyba nie zabiera na horrorach kostki PD, bo:Kołek pisze:masz racje dlatego myśle o wyrzuceniu ikony z horrorów(6 PD w wystarczającym stopniu będzie mi wystarczyć)
Przedmioty/zdolności zmniejszające ilość uŜywalnych PD o 1 (ZA SZTUKĘ!) to:
Wszystkie dokupione na bohaterach przedmioty i zdolności, które pozwalają magowi na wybieranie czarów bez
losowania, dające znajomość całego lore’a, dające bonus +1 lub więcej do prób rzucenia czaru, oraz
przedmioty/zdolności wykupione przez magów pozwalające im przerzucić kości uŜyte do czarów.
a klocek horrorów jak mi się zdaję bohaterem nie jest, choć w kupie to i może on jest bohaterski
Kołek pisze: 1 Herald of Nurgle @ 175 Pts
Battle Standard
Slime Trail [10]
Noxious Vapours [25]
Rozpa jest legalna, BsB demoniczny moze miec gifty i sztandar jednoczenie. Czyli zle napisalIMO rozpa nielegalna w BP jest napisane ze BSB demoniczny nie moze miec giftow i sztandaru jednoczesnie, chyba ze cos mi sie pomylilo.
Po polskiemu oznacza to że...A daemonic battle standard bearer can have daemonic gifts or a daemonic icon,
but not both (just like a regular battle standard bearer can have either magic
items or a magic banner).
Demoniczny sztandarowy może mieć demoniczne gifty lub demoniczną ikonę. Ale nie oba.
Gifty widać a ikony...?1 Herald of Nurgle @ 175 Pts
Battle Standard
Slime Trail [10]
Noxious Vapours [25]
Ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości do legalności tej rozpiski?