Unnamed1313 Pts - Lizardmen Army
1 Saurus Scar-Veteran @ 172 Pts
General; Light Armour; Sotek; Quetzl
Charm of the Jaguar Warrior [20]
Enchanted Shield [10]
Sword of Might [20]
1 Skink Priest @ 150 Pts
Magic Level 2; Lore of Heaven
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
12 Skink Skirmishers @ 72 Pts
Blowpipe
Blowpipe
Blowpipe
11 Skink Skirmishers @ 66 Pts
Javelin; Shield
10 Skink Skirmishers @ 60 Pts
Javelin; Shield
3 Kroxigors @ 174 Pts
Great Weapon
3 Kroxigors @ 174 Pts
Great Weapon
5 Saurus Cavalry @ 300 Pts
Spear; Shield; Standard; Musician
Huanchi's Blessed Totem [40]
6 Cold One @ [0] Pts
1 Champion @ [20] Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 3
Models in Army: 71
Total Army Cost: 1312
drugi turniej w życiu to będzie no ale cóż tak wypadło , że teraz był lokal a następny jest master muszę się gdzieś grać nauczyć
a teraz do planu mojej gry :]
cel nr 1 PLUJ ILE WLEZIE xD na lokalu udało się zapluć DP i inne pierdoły ^^
cel nr 2 nauczyć się grać
teraz poważnie nie mam pomysłu jak grać kawalerią , nie mogłem szarży nimi przez cały turniej wypłacić bo nie wiedziałem jak ich wystawić może jakieś rady ? raz prawie wyszło z huanchi ale cala zabrakło
Kohortexowe Lizaki 1313
Kawa tutaj żre masę punktów, IMO są to za małe punkty na wystawienie jej. Proponowałbym zamiast jej wrzucić po jednym Kroxie(trójki Kroxów ssą IMO ), 3 Salki i zrobić 6x10 Skinek. Ale wtedy robi się standard
Ostatnio zmieniony 19 gru 2008, o 20:01 przez Chmuruś, łącznie zmieniany 1 raz.
Jedyna sluszna rozpa lizakow na te punkty to imho biegacz sloma , shaman , 3xsalki , 4xkroxy reszta wpakowana w skinki - na te ograniczenia to najlepsze co moze byc.
Ziemko, na waszym turnieju można wystawić max 6 skinkochmurek, co razem z resztą wymienionej ekipy daje 1095 punktów raptem. słabo coś się te lizaki prezentują, a szkoda, bo to ich ostatni master przecież. jeżeli zrezygnujemy z salek, i wrzucimy dwa razy terki to mamy 1250 punktów. tylko dwie czwórki koxów pozwalają to jakoś zapelnic, ale chujowo grac bez salek. takze lipa, trzeba demony pozyczyc.
Zapomnialem o 6 chmurkach... Kurde pociete te lizaki na te punkty... Wtedy opcja z 2x4 kroxami i 4xterki wydaje sie najsensowniejsza...Paffeu pisze:Ziemko, na waszym turnieju można wystawić max 6 skinkochmurek, co razem z resztą wymienionej ekipy daje 1095 punktów raptem. słabo coś się te lizaki prezentują, a szkoda, bo to ich ostatni master przecież. jeżeli zrezygnujemy z salek, i wrzucimy dwa razy terki to mamy 1250 punktów. tylko dwie czwórki koxów pozwalają to jakoś zapelnic, ale chujowo grac bez salek. takze lipa, trzeba demony pozyczyc.