Różnorodność Rozpiskowa Armii Chaosu
Moderator: JarekK
w chaosie piekne jest to ze nei ma schematow
kazdy lubi co innego.. sa jednostki ktore kazdy bierze, w stylu khorniki, ale ich liczba, czy FCG czy nie, to juz indywidualne zachcianki kazdego gracza
chaos to na szczescie nei jest imperium czy we, czy krasie, gdzie sa 2 schematy na krzyz wyboru armii
tak mi sie przynajmniej wydaje..

chaos to na szczescie nei jest imperium czy we, czy krasie, gdzie sa 2 schematy na krzyz wyboru armii
To napisz ile chaosów mortalowych na 2000+ widzisz bez smoka ;]thurion pisze:w chaosie piekne jest to ze nei ma schematowkazdy lubi co innego.. sa jednostki ktore kazdy bierze, w stylu khorniki, ale ich liczba, czy FCG czy nie, to juz indywidualne zachcianki kazdego gracza
nie chodzi o samego smoka, bo smok to waidomo ze jest
ale jaki
z black mauleM?
czy khoirna?
czy taki jak moj?
czy bialowasa?
cala reszta rozpiski.. wszyskto sie rozni
lord lordowi nie rozny, to tak jak porownywac warbossa na wywernie z shamanem na wywernie....
ale jaki
z black mauleM?
czy khoirna?
czy taki jak moj?
czy bialowasa?
cala reszta rozpiski.. wszyskto sie rozni
lord lordowi nie rozny, to tak jak porownywac warbossa na wywernie z shamanem na wywernie....
Chyba większość osób własnie dlatego wybiera tę armię, dla turbo rzeźnika na spasionym stworze.trikk pisze:To napisz ile chaosów mortalowych na 2000+ widzisz bez smoka ;]thurion pisze:w chaosie piekne jest to ze nei ma schematowkazdy lubi co innego.. sa jednostki ktore kazdy bierze, w stylu khorniki, ale ich liczba, czy FCG czy nie, to juz indywidualne zachcianki kazdego gracza
To był chyba główny powód dla których wybrałęm tę armię..., podoba mi się idea wielkiego generała dosiadającego potężnej bestii i wogół niego mniej znaczące jednostki.
wypraszam sobie, mój smok nie jest spasiony, widać mu nawet żeberka...;]Marios pisze:Chyba większość osób własnie dlatego wybiera tę armię, dla turbo rzeźnika na spasionym stworze.trikk pisze:To napisz ile chaosów mortalowych na 2000+ widzisz bez smoka ;]thurion pisze:w chaosie piekne jest to ze nei ma schematowkazdy lubi co innego.. sa jednostki ktore kazdy bierze, w stylu khorniki, ale ich liczba, czy FCG czy nie, to juz indywidualne zachcianki kazdego gracza
To był chyba główny powód dla których wybrałęm tę armię..., podoba mi się idea wielkiego generała dosiadającego potężnej bestii i wogół niego mniej znaczące jednostki.
Ale w sumie masz racje, duże bydle z wielkim rzeznikeiem młócące regimenty to jest to...;]
Taaaa... Smok to jest to:D Choć wybralem ta armie ze wzgledu na wyglad, kiedy jeszcze ogladalem obrazki w Army Bookach i nie mialem pojecia o WFB. Jest bardzo duzo opcji rozpisek: z domieszka bestii, demonow, pure mortal, mozna naprawde fajne rzeczy wykombinowac. Jestem bardzo zadowolony z tej armii:D
ja dam przyklad:P
zadko gram na 2 k ze smokiem a czesciej po polu bitwy lata lord na juggernaucie. przed chaosem zbieralem bretke ale za latwo sie nia zwyciezalo i to byl tylko standard typu realmi, grale .
teraz nad kazda rozpiska lubie posiedziec i zastanowic sie czym dkladnie zagrac. To jest wlasnie to co najbardziej lubie czyli roznorodnosc opcii w wyborze oraz wytezenie umyslu przy grze a nie tylko zastanawianie sie w co tu strzelic albo co spowolnic zeby nie dolszo
zadko gram na 2 k ze smokiem a czesciej po polu bitwy lata lord na juggernaucie. przed chaosem zbieralem bretke ale za latwo sie nia zwyciezalo i to byl tylko standard typu realmi, grale .
teraz nad kazda rozpiska lubie posiedziec i zastanowic sie czym dkladnie zagrac. To jest wlasnie to co najbardziej lubie czyli roznorodnosc opcii w wyborze oraz wytezenie umyslu przy grze a nie tylko zastanawianie sie w co tu strzelic albo co spowolnic zeby nie dolszo

A ja np. lubie pograć bez lorda na 2000 z 4 kolesiami na dyskach tzeentcha(oczywiście for fun;), na poważnie rzadko na pow 2000 bez smoka gram. Raz wziąłem lorda zmian i nic nie zrobił(może dlatego, że przeciwnikiem byłą bretka). Koleś na smoku to jest to. Jak stoi w ostatniej turze to znaczy,że wynik jest niezły(w końcy trzyma paręset punktów;).
Marios pisze:Chyba większość osób własnie dlatego wybiera tę armię, dla turbo rzeźnika na spasionym stworze.
tfu co za głupoty opowiadasz ,chaos jest najcudowniejszą armią w każdym calu i bynajmniej nie potrzebuje do tego lorda na smoku - i bez niego byłaby genialna .
Ma najbardziej jeden z najbardziej(najbardziej?) dopracowany fluff. Ma multum jednostek - fasty , tanie śmiecie , scirmishe , potwory, latacze , piechote , kawalerie , rydwany ,swarmy - co tylko chcesz . Ma mnóstwo świetnych magicznych przedmiotów , podział na marki ,podział na różne armie . Możesz grać na ofensie na magi , od biedy możesz dać hellcannona 4ech magów troche horrorów i próbować sił w defensie . Lord na smoku jest tylko zwięczeniem tego piękna.
Chaosem gram od początku mojego kontaktu z WFB i ani na moment nie myślałem o zmianie armi , żadna armia nie ma czegoś co bym im zazdrościł i nawet jakby mi smoka zabrali to nie sprawiłoby mi to dużej różnicy - nie no pewnie że na turniejach byłoby trudniej (jakby już nie było

A popatrz na rospy turniejowe WE Dwarfów Skavów VC Imperium...
są dużo mniej zróżnicowane imo . Jak ktoś wybiera armie żeby mieć jakiegoś turbo rzeźnika albo nie wiem .. rzezać magią a nie czuje jej kliamtu to troche głupio

MOŻNA TO BYŁO UJĄĆ BARDZIJE KULTURALNIE...szczegolnie odnoszac sie do starszego stazem i doswiadczeniem chaosyty (mod th.)
A dlaczego?Jak ktoś wybiera armie żeby mieć jakiegoś turbo rzeźnika albo nie wiem .. rzezać magią a nie czuje jej kliamtu to troche głupio
Każdy ma swoje powody wyboru armii, i trzeba je respektować. Nie rozumiem, dlaczego wybieranie armii, ponieważ jest silna jest "głupie"? Powód jak każdy inny, jedni grają dla fluffu, inni żeby wymiatać

no dla mnie to jest głupie
Thurionie , naprawde bez przesady nie użyłem AŻ tak gromkich epitetów żeby trzeba było je podkreślać , chyba cierpisz na niedomiar pracy.
a staż może faktycznie większy 

Thurionie , naprawde bez przesady nie użyłem AŻ tak gromkich epitetów żeby trzeba było je podkreślać , chyba cierpisz na niedomiar pracy.
skomentowałem ten fragment, bo jest nieprawdziwy. Doświadczenie w grze nie ma tu wielkiego znaczeniaChyba większość osób własnie dlatego wybiera tę armię

Hmm, ja tam przy swoim sienie upieram..., po prostu nie widziałem mortali bez smoka od GT rok temu. (a podobno jakiś jeden chaos bez smoka był na DMP)... . Jak ktoś uważa, że ktoś piszę głupoty ma do tego pełne prawo..., nawet się cieszę bo ja mam takie zdanie o bardzo wielu wypowiedziach z tego i z innego forum.
Chaosem nie gram jakoś strasznie długo, wielu gra nim znacznie dłużej niż ja. Ale w sumie staż nie ma tu aż tak dużo do rzeczy.
Jeśli kogoś to interesuję to jeszcze dodam, że chaos wybrałęm z jednej prostej przyczyny. Wczesniej grałem krasnalami(teraz już będzie ze 13 lat). Chciałem przesiąść sie na super szybką armię złożoną na samej kawalerii i lataczach. Wzorowa armia najeźdżców. Śmiga po stole jak należy

Chaosem nie gram jakoś strasznie długo, wielu gra nim znacznie dłużej niż ja. Ale w sumie staż nie ma tu aż tak dużo do rzeczy.
Jeśli kogoś to interesuję to jeszcze dodam, że chaos wybrałęm z jednej prostej przyczyny. Wczesniej grałem krasnalami(teraz już będzie ze 13 lat). Chciałem przesiąść sie na super szybką armię złożoną na samej kawalerii i lataczach. Wzorowa armia najeźdżców. Śmiga po stole jak należy

W sumie malo gram Chaosem ale z tego co robilem rospy na 2k to ani razu nie mialem smoka moze jestem noobem (wczesniej gralem DL) , ale wydaje mi sie ze smok poprostu sie nie oplaca.trikk pisze:To napisz ile chaosów mortalowych na 2000+ widzisz bez smoka ;]thurion pisze:w chaosie piekne jest to ze nei ma schematowkazdy lubi co innego.. sa jednostki ktore kazdy bierze, w stylu khorniki, ale ich liczba, czy FCG czy nie, to juz indywidualne zachcianki kazdego gracza
ja wybralem chaos w wieku kiedy bylem malym mrocznym satamonemMarios pisze:Chciałem przesiąść sie na super szybką armię złożoną na samej kawalerii i lataczach. Wzorowa armia najeźdżców. Śmiga po stole jak należy![]()

z satamona wyroslem.. a i maly juz nie jestem

a chaos pozostal.. i uwazam to za super wybor, inne armie HE, Bretn, Imp, ChD posprzedawalem lub sprzedaje... ale Chaos bedzie zawsze

no chyba ze Krzysztof Kononowicz

pzdr!!
nie oplaca sie?Nutrian pisze: ale wydaje mi sie ze smok poprostu sie nie oplaca.

mnie teraz zastanawia fakt wystawienia kiedys smoka z lordem khorna z chaos runeswordem i gazami.. 14 A S6 robi wrazenie.. statystycznie lamie klocki od przodu

Kurcze ale teraz jest tyle rzeczy ktore smoka zdejmuje ze nadal mam wrazenie ze jest on nadmiernym ryzykiem. CHociaz gracie napewno dluzej wiec sie nie bede upieral glupio przy swoim. W sumie zagram sobie na smoku napewno zeby go przetestowac i wtedy sie jeszcze raz wypowiem. Ale czy nie uwarzacie ze lorda na chariocie tez swoje potrafi? nie koniecznie musi byc na smoku zeby cos rozwalic.A zeby brac klocki od przodu to nie musi przeciez walczyc z nimi sam, zawsze mozna dac mu cos do pomocy.
Widzisz.., dość wielu graczy(ale nie wszyscy), których widziałem grających na smoku, nie potrafi nim zagrać. Gracz przeciwny jak go dobrze poszachuje (a na to czasem wystarczy jakiś oddział zrankowany szarżujący w boczek, albo bardziej przemyślana pułapka), to smok mało zrobi. A model drogi i musi uczestniczyć zazwyczaj w kilku kombatach by się zwrócił.Nutrian pisze:Kurcze ale teraz jest tyle rzeczy ktore smoka zdejmuje ze nadal mam wrazenie ze jest on nadmiernym ryzykiem. CHociaz gracie napewno dluzej wiec sie nie bede upieral glupio przy swoim. W sumie zagram sobie na smoku napewno zeby go przetestowac i wtedy sie jeszcze raz wypowiem. Ale czy nie uwarzacie ze lorda na chariocie tez swoje potrafi? nie koniecznie musi byc na smoku zeby cos rozwalic.A zeby brac klocki od przodu to nie musi przeciez walczyc z nimi sam, zawsze mozna dac mu cos do pomocy.
Zatem praktyka, praktyka (kurde i to mówi gość, który ostatnio chaosem grał dopiero na ETC).