DE 2,5k
DE 2,5k
Czekając na nowe lizardy postanowiłem pograć troche DE. To rozpiska na jaką wpadłem. Ogólnie hasło przewodnie to "mobilność", bardzo lubie grać tego typu rozpiskami więc niema mowy o braniu tu jakiej kolwiek rankowej piechoty.
Dreadlord - 585
Smok, HA, SH, płaszcz, odwrócony ward, +D3 ataki, raz w grze +3 do siły, reapeter crossbow
Noble - 210
BSB, hydra banner, CO, HA,SH,płaszcz
Sorc - 162
2xscroll, dark steed
2x hydra - 350
5x COK - 235
FCG, RoH, banner ASF
3x8 shades - 408
extra hw
3x5 DR - 330
kusze
4x5 harpii - 220
Może i mam zboczenie po skinkach ale lubie mieć dużo skirmishy
Jeśli chodzi o taktyke to BSB wchodzi do COKów, dzięki hydra banner mają potężnego powera w szarży a ASF pozwala im przyjmować na klate mniej opancerzone rzeczy (no i na 7 graczy z którymi będe grał 3 to HE ).
Czarka w jednych DR próbuje unikać wroga i scrolluje jeśli coś wejdzie mimo ROHa.
Shadesi z DR miękczą wroga ostrzałem później ewentualnie dobijają w CC.
Harpie screen smoka i tępienie maszyn.
Hydry... no jak to hydry na wszystko co zostanie
Konstruktywna krytyka mile widziana.
Ps mam jeszcze takie pytanie do RoH mam polski book i tu jest napisane że "każda para uzyskana przz czarodzieja (sprzymierzonego czy wrogiego) rzucającego czary w odległości 12" od właściciela Pierścienia oznaczać będzie nieudane rzucenie czaru" - z tego według mnie wynika że czar jest nieudany na dublecie tylko gdy rzucający czarodziej jest w 12" podczas gdy na forum czytałem opinie że także gdy czar jest wymierzony w kogoś w 12" to jest nieudany na dublecie ???
W polskim booku jest błąd czy to ja źle interpretuje ??
Dreadlord - 585
Smok, HA, SH, płaszcz, odwrócony ward, +D3 ataki, raz w grze +3 do siły, reapeter crossbow
Noble - 210
BSB, hydra banner, CO, HA,SH,płaszcz
Sorc - 162
2xscroll, dark steed
2x hydra - 350
5x COK - 235
FCG, RoH, banner ASF
3x8 shades - 408
extra hw
3x5 DR - 330
kusze
4x5 harpii - 220
Może i mam zboczenie po skinkach ale lubie mieć dużo skirmishy
Jeśli chodzi o taktyke to BSB wchodzi do COKów, dzięki hydra banner mają potężnego powera w szarży a ASF pozwala im przyjmować na klate mniej opancerzone rzeczy (no i na 7 graczy z którymi będe grał 3 to HE ).
Czarka w jednych DR próbuje unikać wroga i scrolluje jeśli coś wejdzie mimo ROHa.
Shadesi z DR miękczą wroga ostrzałem później ewentualnie dobijają w CC.
Harpie screen smoka i tępienie maszyn.
Hydry... no jak to hydry na wszystko co zostanie
Konstruktywna krytyka mile widziana.
Ps mam jeszcze takie pytanie do RoH mam polski book i tu jest napisane że "każda para uzyskana przz czarodzieja (sprzymierzonego czy wrogiego) rzucającego czary w odległości 12" od właściciela Pierścienia oznaczać będzie nieudane rzucenie czaru" - z tego według mnie wynika że czar jest nieudany na dublecie tylko gdy rzucający czarodziej jest w 12" podczas gdy na forum czytałem opinie że także gdy czar jest wymierzony w kogoś w 12" to jest nieudany na dublecie ???
W polskim booku jest błąd czy to ja źle interpretuje ??
Wywal championa z COK i daj jeszcze jednego rycerza. W przeciwnym razie nie będziesz miał look out sir (bo będzie tylko 4 zwyklasów) i pierwsza lepsza armata jednym strzałem zabije Ci bsb.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Jeśli wywale dowódce niemam gdzie włożyć RoH....
Cóż nikt ze znajomych niegra dwarfami ani imerium a DoW niewystawiamy więc armat niebędzie a jeśli bym kiedyś grał przeciw armatom to będe tym kampił bo mniej się boje armaty, które niekażdy ma niż tego że będą we mnie spokojnie szły kuźnie i inne cuda...
Cóż nikt ze znajomych niegra dwarfami ani imerium a DoW niewystawiamy więc armat niebędzie a jeśli bym kiedyś grał przeciw armatom to będe tym kampił bo mniej się boje armaty, które niekażdy ma niż tego że będą we mnie spokojnie szły kuźnie i inne cuda...
- Corvus Albus
- Kretozord
Zamiast jednych Shade'ów dałbym dodatkowych DR za 92 pkt z muzykiem. Nie jestem przekonany do +3S i hydra blade, wolę mieć S6 co turę i do tego albo 2 x Null talisman lub Hydra's Teeth. Rozpiska bardzo zbliżona do tego czym grywam, więc mi się podoba :>
Mam 3 oddziały DR i niesądze żeby był mi potrzebny czwarty :C
Jedyne co rozważam po kilku bitwach testowych to zamienienie jednych shadesów na gołą 5 COK bo niestety okazuje sie że mam troche za małą siłe uderzenia...
Ja tam lubie ryzykować i te 5-7 ataków z S7 na kluczową ture do mnie przemawia
A mógłby mi ktoś wyjaśnić co jest takiego fajnego w ząbkach hydry że tyle osób je bierze ??
Jedyne co rozważam po kilku bitwach testowych to zamienienie jednych shadesów na gołą 5 COK bo niestety okazuje sie że mam troche za małą siłe uderzenia...
Ja tam lubie ryzykować i te 5-7 ataków z S7 na kluczową ture do mnie przemawia
A mógłby mi ktoś wyjaśnić co jest takiego fajnego w ząbkach hydry że tyle osób je bierze ??
co do zebow to sprawiaja ze taki lord ma tez dodatkowa zalete - nie tylko ladnie kasuje w walce wrecz ale tez niezle strzela(czym moze troche zmiekczyc przed atakiem) - ma repetowane kusze,zeby i zioniecie
ergo, normalnego smoka nieraz mozna miec w d... a taki strzelacz ma wieksza szanse sie splacic.
ergo, normalnego smoka nieraz mozna miec w d... a taki strzelacz ma wieksza szanse sie splacic.
- Corvus Albus
- Kretozord
Ja zęby stosuję do osłabiania wraithów, do zabijania załogi maszyn, do zdejmowania niektórych fastów, ostatnio sprawdziły mi sie do zabijania wardancerów.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Ząbki nie mają zasady "eternal hatred" ich ataków się nie przerzuca.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..