Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Źle zrozumiałeśGajowy pisze:nie ogarniam po co jeszcze bardziej oslabiac ataki giganta ??
na 1-2 gigant atakuje tak jak teraz, na 3+ wybierasz atak z listy tzn chcesz chomp to masz chomp, chcesz skakać to skaczesz. Teraz nie dość, że jest miękki to jeszcze jest lotto.
Release the Przemcio!
większosć armii i tak dysponuje możliwością ściągnięcia 1knighta/DO zanim zdołamy zaszarżować i się nagle okazuje że 4 knightów to się i tak odbije... kombinowane szarże nas ratują, tylko problem w tym że brak tych lataczy/skirmishy z dużym polem widzenia czy herosa-biegacza albo czegoś w stylu caldrona który da konkretną korzyść oddziałowi który tego potrzebuje kiedy tego potrzebuje..
dyski/slaneshowcy z 90 stopniami do szarż pomocniczych nie zawsze starczają:( poza tym często za maszynami gonią..
dyski/slaneshowcy z 90 stopniami do szarż pomocniczych nie zawsze starczają:( poza tym często za maszynami gonią..
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
4 Knightów mi się nigdy nie odbiło od czegoś, na co szarżowałbym 5. Na ogół przeciwnik ma mniejsze breaki. Po za tym dlatego wystawia się 6 knightów. Do tego 4 DO chyba też trzeba będzievocal pisze:większosć armii i tak dysponuje możliwością ściągnięcia 1knighta/DO zanim zdołamy zaszarżować i się nagle okazuje że 4 knightów to się i tak odbije... kombinowane szarże nas ratują, tylko problem w tym że brak tych lataczy/skirmishy z dużym polem widzenia czy herosa-biegacza albo czegoś w stylu caldrona który da konkretną korzyść oddziałowi który tego potrzebuje kiedy tego potrzebuje..
Release the Przemcio!
od moich klocków szczurzych co chwila się czwóreczki odbijają.. od giant ratów ostatnio 3 DO się odbiły... i to nawet przy średnich rzutach. ze statickiem bywa ciężko jak ataki nie pójdą czasem..
cóż, muszę potestować sam lorda, bsb i 2 cadych do hth. bez smoka, może mantysia.. na 9 z rerolem ten chaos powinien stać i mordować nawet jak się noga powinie w rzutach..
cóż, muszę potestować sam lorda, bsb i 2 cadych do hth. bez smoka, może mantysia.. na 9 z rerolem ten chaos powinien stać i mordować nawet jak się noga powinie w rzutach..
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
- Kedziorson
- Masakrator
book of secret (jakoś tak) losuje czas z innego lora?czy mówie że mam 5 czar w shodawa i tyle? (popychaczka)
losujesz w dodatku nie mozesz go zamienic na 1 z danego lora
- Kedziorson
- Masakrator
dziękuje, choć oczekiwałem innej odpowiedzi
no niestety jest to w najnowszych uscisleniach
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
knightci jak wymienia HW na lance to na magiczna czy zwykla?
IMO zwykła
nie ma co sądzić, trzeba czytać FAQ tam to jest niestety 5pkt za lance o w dodatku niemagiczna to jakas poracha, ja bym sie zastanawial czy wziac magiczne lance za free a tak to kiszka.^Karpiu^ pisze:Nie ma zadnego wpisu ze to magiczna bron dlatego sadze ze to zwykle bronie.
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
za free to sie bierze wszystko co "nie śmierdzi"
czy jak dokupimy lance to w 2 turze klołs kombatu mamy ta magiczna bron czy jakas normalna
no i w sumie to 5 pkt za s6 to nie jest taki głupi pomysł, fakt wzrasta cena ale czasem s6 jest potrzebna.
w poprzedniej edycji dobrym i częstym rozwiązaniem byly 4 knightsów. Teraz sa w specialu , to po ilu ich wystawiac?
czy jak dokupimy lance to w 2 turze klołs kombatu mamy ta magiczna bron czy jakas normalna
no i w sumie to 5 pkt za s6 to nie jest taki głupi pomysł, fakt wzrasta cena ale czasem s6 jest potrzebna.
w poprzedniej edycji dobrym i częstym rozwiązaniem byly 4 knightsów. Teraz sa w specialu , to po ilu ich wystawiac?
Niestety chaos Knighci to nie jest najszybsza i najtańsza kawaleria.
A lance to z dupy pomysł. Nie dość, że 5 pkt. To jeszcze tracisz magiczne ataki, i po szarży masz s4. Lepiej mieć stałe S5 i magiczne ataki, kasujące sporo wardów i bijące eteryków.l
A lance to z dupy pomysł. Nie dość, że 5 pkt. To jeszcze tracisz magiczne ataki, i po szarży masz s4. Lepiej mieć stałe S5 i magiczne ataki, kasujące sporo wardów i bijące eteryków.l
Release the Przemcio!
Nie wiem czy takie pytanie juz padlo ale wczoraj gralem parowke ze skvenami przeciwko WE i HE i mielismy maly problem co do podstawek a konkretnie Lord na Jugg poniewaz stoi na 50x50 a w podreczniku jest ze to mount kawaleryjski choc nie zamontowany na 25x50 wiec jak to traktowac?
His name was Death and Hell follow with Him