Pytania początkujących i niepewnych

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

więc tak pudło glade riders+pudło dark elf warriors.

konik oczywiscie glade ridersa.

dół jeźca i do tego dokleic napierśnik i do napierśnika główkę delfią.
do takiej figsy płaszczyk gladsa. Teraz brońwedle uznania. Ja mam tak że włócznia jest ta co lata na plecach z płaszczem glade ridersa a w łapki powsadzałem im kusze do kuszników. Całkiem zgrabnie to wygląda powiadam ci.

Natomiast problematyczne kołczany strzał. Ja robię tak że odcinam delikatnie nożykiem i częśc wystającą ze strzał do kołczanu i doklejam odcientą rękojeść miecza tak żeby wyglądało że na plecach jest miecz w pochwie.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Wotan
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Wotan »

A chciałem się zapytać czy nie ma ktos jakiegoś zdjecia normalnych Dark Rider'ów ale a przerobioną ręką z włócznią tak by buła bardziej w poziomie a nie taką pionową? bo zastanawiam się czy swojemu Dark Rider'ów tak włóczni nie przerobić

Drako
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Drako »

mam jeszcze takie pytanie do RoH mam polski book i tu jest napisane że "każda para uzyskana przz czarodzieja (sprzymierzonego czy wrogiego) rzucającego czary w odległości 12" od właściciela Pierścienia oznaczać będzie nieudane rzucenie czaru" - z tego według mnie wynika że czar jest nieudany na dublecie tylko gdy rzucający czarodziej jest w 12" podczas gdy na forum czytałem opinie że także gdy czar jest wymierzony w kogoś w 12" to jest nieudany na dublecie ???
W polskim booku jest błąd czy to ja źle interpretuje ??

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

Dzięki wielkie za pomoc ;) Wkrótce zaczne się bawić w konwertowanie :D

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Z tego co ja sie orientuje to interpretacja jest taka, że czary rzuca się na jakis cel, a zasady są takie, że jak ten cel jest 12 cali od pierścienia to rzucany czar sie nie udal, tak samo jest jak czarodziej znajdzie sie w odleglości 12 od pierścienia. Dla porównania przypomne, że w 6ed zasada do RoH brzmiała "Zaklęcie każdego używającego magii......będzie nieudane" dla mnie rożnica jest jasna.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Prościej: target or wizard(nasz albo przeciwnika) w 12" na dublecie(z iefką :P włacznie) ma miscasta.

pozdro

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

Czy zęby Hydry mają przerzut ?? Proszę o odpowiedź potwierdzoną jakimś cycatem :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Zapis hatreda: Działa w pierwszej rundzie WALKI WRĘCZ. Faza strzelania nie ma rund walki wręcz, więc zęby nie mają przerzutu.

Awatar użytkownika
Lord Vlysses
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Lord Vlysses »

Moze pytanie juz sie pojawilo ale z tego co widzialem jak przeczesywalem forum podobnież bardzo polecani sa BG. I sie zastanawiam co jest lepsze: BG czy Egzekutorzy?

H@lfing

Post autor: H@lfing »

Wszystko wskazuje na to że BG, odpowiednio ich podpakujesz to są poprostu fenomenalni. jedyne co ich boli to ostrzał, na który są bardzo podatni. Ale ich zasady i upór sprawiają że naprawde ciężko z nimi walczyć.

A Executorzy ?? też są nieźli ale to już inna para kaloszy. Wydaje mi się ze to jednostka która oczywiście może znaleźć swoje miejsce w każdej rozpisce piechotnej i magicznej ale trzeba umieć ją wykożystać, fajnie działają z banner of -1 armour Save.

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

BG to jedna z najlepszych jednostek piechoty w grze. Nie trzeba ich w ogóle podpakowywać żeby zabijali. Standardem przy nich jest natomiast Standard of Hag Graef, czyli ten, który daje ASF.

Natomiast Execi już tacy fajni nie są. Mają swoje zastosowanie, ale zazwyczaj lepiej jest wziąć coś innego.
Zastanawiałem się nad nimi w armii z Cauldronem. Muszę przyznać, że jednostka z S6, KB, stubbornem i może podpakowaniem ataków lub wardem od CoB może sobie poradzić całkiem nieźle nawet zaszarżowana.
A jeśli zaszarżują, dostaną dodatkowy atak to miażdżą bardzo wiele.
Nie wiem czy w tym ustawieniu byłby sens dawania im jakiegokolwiek sztandaru. Taka czysta 14 kosztuje raptem 168p. a jej potencjał jest w miarę spory.
Natomiast bez kotła nie mają sensu.

Awatar użytkownika
Lord Vlysses
Powergamer Rozpiskowy

A czy oprĂłcz tego sztandaru jest sens dodawania dowĂłdcy Krwawej Zbroi (nie wiem jak to jest w oryginale)?

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Blood Armour.

Nie bardzo. Jeśli już chcesz coś dawać Tower Masterowi to daj mu Crimson Death (Szkarłatna Śmierć w polskim podręczniku?). 3 ataki z siłą 6, bardzo ładnie celujące i walące z ASF naprawdę się przydadzą.

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

albo soulrender Great Weapon z -1 do armour save'a za 15pts z ASF bardzo fajnie działa ;)

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

albo Null Talisman, albo Ring of Hotek....
zależy od rozpiski

Awatar użytkownika
Lord Vlysses
Powergamer Rozpiskowy

Torres pisze:Blood Armour.

Nie bardzo. Jesli juz chcesz cos dawac Tower Masterowi to daj mu Crimson Death (Szkarlatna smierc w polskim podreczniku?). 3 ataki z sila 6, bardzo ladnie celujace i walace z ASF naprawde sie przydadza.
'Karmazynowa Smierc' ladne. To mi sie podoba ;)

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

sv 1+ dla czempiona tez jest spoko czasemi sie przydaje dobry koles jest do czelendzowania aczkolwiek fakt S6 lepiej wyglada :)
ObrazekObrazek

H@lfing

Ja Swojemu daje Soul Rendera, też ma S 6 i -1 do sejwa jak dla mnie bomba, crimson Death dostaje przeważnie big Boy wiec nie ma większego wyboru.
Tower master z magiczną siekierą bije jak dobry heros, 3 A z S 6 i rerolem w każdej turze, jeżli jest sztandar z ASF to naprawde jest fenomenalny

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

nie ma S6
bazową ma S3+2 z soulrendera = S5

H@lfing

Mój ma 6

Heheh Sory źle mnie się wcisnęło, a tak pozatym to masz racje

Zablokowany