PMotM 18 - WElficki Mag

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

PMotM 18 - WElficki Mag

Post autor: Krassus »

Fotki są strasznie beznadziejne, ale na razie lepsze nie potrzebne. Porządne fotki będą zrobione ukończonej figurce.

Obrazek
Obrazek
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Post autor: Marko »

murzina?
ciężko cokolwiek powiedzieć. Jaką będzie miał podstawkę?

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Do murzina mu daleko. :) Niestety fotki wyszły bardzo ciemne. Jeszcze nie wiem jaka będzie podstawka.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

mogles nie dawac tych fotek
po primo sa fatalne a po secundo figurka wyglada na nich paskudnie a wcale tak nie jest
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Grzelak
Wodzirej

Post autor: Grzelak »

a on ma tak patrzec jakby ptak tam nasral ? :P

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Grzelak pisze:a on ma tak patrzec jakby ptak tam nasral ? :P
glupis! on wlasnie skupia magiczna energie zeby rzucic zaklecie. akurat twarz ma zajebiscie ulozona i krassus fajnie to podkreslil
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

IMHO dobrze się zapowiada
Obrazek
Obrazek

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Ciemność widzę! Nie jestem pewien czy metalowe elementy mu pasują, sporo ich ma jak na WE.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

To tylko bogate, delikatne, srebrne zdobienia, nie mające nic wspólnego ze zbroją. ;)
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

twarz na zdjęciach wygląda za ciemno za to płaszczyk mi się podoba:) freehandzik się jakiś szykuje?;]

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Figurka skończona i dorobiła się porządnych fotek. Do konkursu zdjęcie pierwsze.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 30 gru 2008, o 20:43 przez Krassus, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

daj lepiej oświetlone zdjęcia bo teraz ciężko jest ocenić co jest efektem prac malarskich a co po prostu zwykłym cieniem. Zielony grzybek mi jakoś do reszty nie pasuje.
Obrazek

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Koniecznie lepsze zdjęcia. I faktycznie wywal grzybki bo nie pasują.
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Jaśniejsze zdjęcia będą trochę później. Grzybki zostają, bo to element, który będzie się przewijać przez podstawki całej armii. No i mają być oczojebne. :)
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Fotki trochę rozjaśnione, lepsze niestety nie będą...
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Archaon
Mudżahedin

Post autor: Archaon »

BARDZO fajna figurka. Z…cie podoba mnie się płaszczyk. Fajne zestawienie kolorów. Troszkę przeszkadzają mi dziwaczne muchomorki. Ogólnie - bardzo piątka.
Fear me mortals, for I am the Anointed...

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

przykro mi, nie podoba mi się:( na wcześniejszych fotkach lepiej się zapowiadał:/
teraz jakis taki jednolity, bez kontrastów, brak focusa.. nawet 'oczojebne' grzybki na podstawce są.. ciemnofioletowe i neutralnozielone:/ a masz tyle innych kolorów do wyboru- czerwony, pomaranczowy, żółty, jasniejszy niebieski, żółtawa zieleń, różowy/jasny fiolet... goblin greenem sie krawędzie podstawek maluje żeby do stołu pasowały a nie żeby się figurka wyróżniała;) no i jeszcze gość sie wpatruje w tego zielonego muchomora...:P nie wiem czy celowo tak został umieszczony na podstawce ale moim zdaniem niekorzystnie to wygląda:P i czemu ten fioletowy grzyb jest tak krzywo ustawiony?:| wiem że w naturze różnie rosną grzyby ale na podstawce to źle wygląda. zresztą starają się żeby kapelusz rósł do góry a nóżka sie wykrzywia raczej. poza tym grzyby wyglądają na niewycieniowane. czarne ciapki na zielonym też średni pomysł.
sama podstawka taka dziwna.. niby las (grzyby, trawka) i kwadraciaste betonowe płyty/kamienie.. jakieś zbyt kwadratowe, mało naturalne, można je było ciekawie obłupać.
twarz zbyt jednorodna, brakuje jej cieni i rozjaśnień, zbyt podobna do włosów, brak kontrastu z nimi i się zlewa na zdjęciu.
brązowy też wyglądał wcześniej na mocniej wycieniowany, może to wszystko wina zdjęć , ale mówię co widzę...
i ogólnie sporo tych podobnych brązów, przy delikatnym cieniowaniu wyglądają podobnie- piasek, płaszcz, orzeł, laska, paseczki..

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Widziałem figurkę na żywo dzisiaj i to, co na fotkach, trochę się jednak różni. Model jest pomalowany bardzo starannie. Kolory są żywe i nasycone, grzybki akurat są bardzo kolorowe i uważam, że ożywiają podstawkę. Reszta to już fantazja autora.

Poza tym twarz jest szczegółowo wykonana, widać zwłaszcza duży postęp w malowaniu oczu, na tej figurce są już zrobione porządnie i nadają dużo charakteru.

Reszta detali również jest pomalowana dokładnie i z precyzją. Sam osobiście wolałbym trochę bardziej rozjaśniony płaszcz, nie na całości, ale skoro taki ma być, to niech będzie :)

Kolorów na tej figurce jest sporo, ale mimo to nie gryzą się za mocno. Grzyby i trawa faktycznie są dość wyraziste, ale to już kwestia gustu.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

...ale to już kwestia gustu.
albo zdjęć;)

vanswirr
Chuck Norris

Post autor: vanswirr »

Malowanie bardzo przyzwoite, bez fajerwerków, ale przyzwoite. Aczkolwiek cały czas mam wrażenie, że gość sprawdza, czy mu ptaszysko narobiło, czy nie narobiło na buty. Ale to nie wina malowania.

ODPOWIEDZ