Jak zamieszczać zdjęcia?
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Jak zamieszczać zdjęcia?
W oczekiwaniu na świąteczny posiłek postanowiłem stworzyć drobny tutorial: jak zamieszczać zdjęcia na forum. Mam nadzieję że komuś pomoże i się przyda
W celu zamieszczenia fotek na forum potrzebujemy serwisu dzieki któremu zamieścimy zdjęcia na serwerze. Darmowy hosting zdjęć oferują nam serwisy takie jak:
1. http://imageshack.us/
2. http://photobucket.com/
3. http://www.fotosik.pl/
Ponieważ sam korzystam z Photobucket'a to właśnie na nim zaprezentuje jak zamiescić fotki. Wszystko podam w 10 krokach a cała operacja powinna zająć max.5 min. No to zaczynamy:
1. Wchodzimy na stronę www.photobucket.com. Klikamy na "Join Now".
2. Teraz musimy założyć konto. Wybieramy nazwę użytkownika i proponowane hasło. Potem klikamy na "Next Step".
3. Podajemy dane i przepisujemy kod który nam się wyświetli i klikamy na "I accept. Sign me up!". WAŻNE- adres e-mail nie musi byc prawdziwy
4. Widzimy ekran główny naszego konta w celu umieszczenia zdjęć klikamy na "Chose files" lub "Old uploader".
5. Ja wybrałem "Old uploader". Wybieramy zdjęcia,jeżeli chcemy więcej ich zamieścić zaznaczamy "add more" i lista się poszerzy. Po zakończeniu klikamy na "Upload".
6. Zdjęcia są zamieszcane na serwerze. Czekamy.
7. W następnym oknie klikamy na "save and continue"
8. Znowu przechodzimy do widoku głównego naszego konta.
9. Teraz należy uzyskać adres zdjęcia. W tym celu "najeżdżamy" na wybrane zdjęcie.
10. Po najechaniu wyświetla się lista. Klikamy na adres koło napisu "IMG code". Adres zostaje automatycznie skopiowany do pamięci. Teraz możemy wkleić go a forum. Poprawnie powinien wyglądac tak
PS. Jest jescze 2gi sposób na zamieszczanie zdjęć- ultraszybki bez zakładania konta www.screeny.pl
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt
W celu zamieszczenia fotek na forum potrzebujemy serwisu dzieki któremu zamieścimy zdjęcia na serwerze. Darmowy hosting zdjęć oferują nam serwisy takie jak:
1. http://imageshack.us/
2. http://photobucket.com/
3. http://www.fotosik.pl/
Ponieważ sam korzystam z Photobucket'a to właśnie na nim zaprezentuje jak zamiescić fotki. Wszystko podam w 10 krokach a cała operacja powinna zająć max.5 min. No to zaczynamy:
1. Wchodzimy na stronę www.photobucket.com. Klikamy na "Join Now".
2. Teraz musimy założyć konto. Wybieramy nazwę użytkownika i proponowane hasło. Potem klikamy na "Next Step".
3. Podajemy dane i przepisujemy kod który nam się wyświetli i klikamy na "I accept. Sign me up!". WAŻNE- adres e-mail nie musi byc prawdziwy
4. Widzimy ekran główny naszego konta w celu umieszczenia zdjęć klikamy na "Chose files" lub "Old uploader".
5. Ja wybrałem "Old uploader". Wybieramy zdjęcia,jeżeli chcemy więcej ich zamieścić zaznaczamy "add more" i lista się poszerzy. Po zakończeniu klikamy na "Upload".
6. Zdjęcia są zamieszcane na serwerze. Czekamy.
7. W następnym oknie klikamy na "save and continue"
8. Znowu przechodzimy do widoku głównego naszego konta.
9. Teraz należy uzyskać adres zdjęcia. W tym celu "najeżdżamy" na wybrane zdjęcie.
10. Po najechaniu wyświetla się lista. Klikamy na adres koło napisu "IMG code". Adres zostaje automatycznie skopiowany do pamięci. Teraz możemy wkleić go a forum. Poprawnie powinien wyglądac tak
PS. Jest jescze 2gi sposób na zamieszczanie zdjęć- ultraszybki bez zakładania konta www.screeny.pl
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt
Ja sie tylko spytam ,czy maja limity transferu albo cos podobnego ? Na fotosiku teraz taki "bonusik" wprowadzili i lipa
nikt nie wie czy na photobucket-cie sa limity zdjec/transferow itp. ?
-
- Kretozord
Są ale są na prawdę duże, gorzej z cenzurą, wywalają nawet zdjęcia figurek z jednym gołym cyckiem.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
szczurek pisze:nikt nie wie czy na photobucket-cie sa limity zdjec/transferow itp. ?
Przepraszam nie zaglądałem tuszczurek pisze:Ja sie tylko spytam ,czy maja limity transferu albo cos podobnego ? Na fotosiku teraz taki "bonusik" wprowadzili i lipa
Odpowiedź na swoje pytanie możesz znaleźć tu lub tu.
W skrócie:
eee to fajnie Na fotosiku mam z 250-300 zdjęć ,a transfer (wprowadzony chyba niedawno) to 1gb na miecha ... zal.pl
Zabuliłem żeby mi tylko odblokowali foty i przerzuciłem się na photobucket-a
Zabuliłem żeby mi tylko odblokowali foty i przerzuciłem się na photobucket-a
Rozmiar to myślę, że takie 800x600 powinno wystarczyć, nawet mniejsze. Zależy w sumie od tego, z jakim zbliżeniem owo zdjęcie było robione. Waga w kb jest nie istotna, tylko przy uploadowaniu przez Ciebie ma znaczenie.
Moja rada - zostawiajcie foty w jpeq lub png. png oferuje najlepszą jakość w stosunku do niskiej wagi.
Moja rada - zostawiajcie foty w jpeq lub png. png oferuje najlepszą jakość w stosunku do niskiej wagi.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Dzięki za podpowiedzi. Chodziło mi głównie o maksymalną dopuszczalną szerokość zdjęcia, która nie zmusza oglądających do jeżdżenia suwakiem na prawo i lewo, bo jest to straszliwie irytujące i zabiera przyjemność z oglądania fotek.
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
- Silesian_Heretic
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
To najlepiej je konwertować do 800pix na dłuższym boku, nadadzą się na większość for
-
- "Nie jestem powergamerem"
Szczerze polecam serwis www.tinypic.com nie spotkałem się jeszcze z problemami, korzystając z niego.