1313 Pts - Tomb Kings Army
1 Tomb Prince @ 194 Pts
General; Light Armour; Shield
Chariot of Fire [25]
Sword of Might [20]
Chariot of Fire @ [45] Pts
1 Liche Priest @ 165 Pts
Hierophant
Dispel Scroll [25]
Hieratic Jar [25]
2 Tomb Swarm @ 90 Pts
15 Skeleton Heavy Horsemen @ 286 Pts
standard; Musician
War Banner [25]
3 Skeleton Chariots @ 190 Pts
Standard
Icon of the Sacred Eye [50]
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
20 Tomb Guard @ 298 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician
Icon of Rakaph [40]
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 3
Models in Army: 44
Total Army Cost: 1308
TG wziąłem bo magiczne ataki na wraithy. Mag idzie do nich.
TK 1313
Może coś tym ugrasz. Błedów rażących nie widać, niemniej na te punkty i ograniczenia TK to najsłabsza armia ;]
Chyba jedna z najbardziej sensownych opcji jakie da sie zlozyc na te pkt w TK, ale tak jak młody powiedział - TK duzo nie zwojujesz ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Rozpa fajna, ale HH w ogóle do mnie nie przemawiają, zastanowiłbym się nad ich zmianą na klopę z czachami i za resztę pkt łuczników, wtedy mógłbyś spróbować zrobić coś z klopy rzeczą które będzie trudno ugryźć jednostkami, a z -1 do lidery jest to imo możliwe. Pozdr
A ty możesz powiedzieć skąd mam wiedzieć, że są takie ograniczenia na tym turnieju skoro nawet nie piszesz na co to jest? POZDRHero_Lord pisze:Mozesz powiedzieć jak chcesz to zrobić skoro jest 0-3 special i 0 rare albo 0-1 special i 0-1 rare
pewnie moglbys cos wywnioskowac po pkt na jakie jest robiona ta rozpa...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Przy takich ograniczeniach moża spróbować zagrać modelami które są rzadkością. Np. Ikonista z terrorem w kawaleri. Oczywiście to w ramach smaczku orginalnej rozpiski.
Ja jakbym mial grac złożyłbym coś podobnego lub spróbował zagrać nieco bardziej skreenującą rozpiską.
Speciale wypełnić rydwanami carionami i TG, core szkieletami z łukami + swarmy. Do tego latajaca mumia i liche na koniu (mobilność - czasami warto opuścić TG).
Tym sposobem można próbowac manewrowac wroga lataczami (cariony, mumia) zachodząć rydwanami od boku (war banner).
Mumia jako mobilna może dodatkowo wskakiwac to do jednych to do drugich szkieli lub TG wykorzystująć inkantacje (wyciagajac dispele przeciwnika).
Ja jakbym mial grac złożyłbym coś podobnego lub spróbował zagrać nieco bardziej skreenującą rozpiską.
Speciale wypełnić rydwanami carionami i TG, core szkieletami z łukami + swarmy. Do tego latajaca mumia i liche na koniu (mobilność - czasami warto opuścić TG).
Tym sposobem można próbowac manewrowac wroga lataczami (cariony, mumia) zachodząć rydwanami od boku (war banner).
Mumia jako mobilna może dodatkowo wskakiwac to do jednych to do drugich szkieli lub TG wykorzystująć inkantacje (wyciagajac dispele przeciwnika).