DE 1650
DE 1650
co o tym sądzicie? da rade ?
Unnamed1650 Pts - Dark Elves Army
1 Death Hag @ 200 Pts
General
Cauldron of Blood @ [110] Pts
1 Master @ 185 Pts
Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard
Whip of Agony [25]
Ring of Hotek [25]
Cold One @ [0] Pts
1 War Hydra @ 175 Pts
5 Shades @ 85 Pts
2ndWeapon
5+1 Cold One Knights @ 229 Pts
Standard of Slaughter [35]
Dread Knight @ [16] Pts
5+1 Cold One Knights @ 219 Pts
War Banner [25]
Dread Knight @ [16] Pts
10 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 110 Pts
Shield
Shield
5 Dark Riders @ 85 Pts
5 Dark Riders @ 85 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 2
Models in Army: 69
Total Army Cost: 1648
Unnamed1650 Pts - Dark Elves Army
1 Death Hag @ 200 Pts
General
Cauldron of Blood @ [110] Pts
1 Master @ 185 Pts
Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard
Whip of Agony [25]
Ring of Hotek [25]
Cold One @ [0] Pts
1 War Hydra @ 175 Pts
5 Shades @ 85 Pts
2ndWeapon
5+1 Cold One Knights @ 229 Pts
Standard of Slaughter [35]
Dread Knight @ [16] Pts
5+1 Cold One Knights @ 219 Pts
War Banner [25]
Dread Knight @ [16] Pts
Shield
Shield
5 Dark Riders @ 85 Pts
5 Dark Riders @ 85 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 2
Models in Army: 69
Total Army Cost: 1648
Co tu dużo gadać , standard - rozpiska dobra , itemki zmieniłeś trochę.
Masz czym przydżebać ( 2 oddziały CoK + Hydra ) Masz Shadów na maszyny , Harpie jako screen. Kocioł jest też dobrym pomysłem ale nie masz żadnego Caddiego , magia będzie Cię boleć. Ogólnie jest okej , ale w miejsce tej Hagi dałbym właśnie magiczkę ze scrollami.
Masz czym przydżebać ( 2 oddziały CoK + Hydra ) Masz Shadów na maszyny , Harpie jako screen. Kocioł jest też dobrym pomysłem ale nie masz żadnego Caddiego , magia będzie Cię boleć. Ogólnie jest okej , ale w miejsce tej Hagi dałbym właśnie magiczkę ze scrollami.
Ja bym dał ring of hotek na championa knightow a Masterowi dał coś bardziej radosnego np caledors bane + ES. jednych kuszoli bym wywalił i dopakował shadow dal hadze rune of khain. Aha i zauważyłem ze lepiej jest dac bsbka hadze bo jak ci sie master bsb w knightach przepieprzy na koniec stołu to drudzy knighci i hydra nie będzie miała przerzutów.
Saurus: Hoteka daje masterowi z jednego prostego powodu, mam tylko 2 DD i nie zatrzymam dwóch jedybek z metalu czy nurgla na turę. w sumie BSB na kotle może i jest lepszym rozwiązaniem, ale boję się że kocioł nie nadąży za knightami. Jeśli ptk zostaną to dam rune na hage .
Zimny: póki mam Hoteka to raczej nie mam się co bać dużych czarów a małe pociski mam te 2 DD i warda z kotła więc wole zostać przy opcji z kotłem.
PS. myślałem jeszcze nad zmianą shade'ów na 10 BG z championem
Zimny: póki mam Hoteka to raczej nie mam się co bać dużych czarów a małe pociski mam te 2 DD i warda z kotła więc wole zostać przy opcji z kotłem.
PS. myślałem jeszcze nad zmianą shade'ów na 10 BG z championem
Bardzo fajna rozpiska.
Nie zamieniaj shadeów na BG, przydadzą Ci się. Z resztą... Skąd weźmiesz te dodatkowe 60 pkt?
Mając tyle screena, siana w postaci kuszników czy twardych jednostek jak hydra czy CoKi nie ma się co bać małej magii. Dodatkowo ward i RoH.
Aha... Bardzo mi się podoba Whip of Agony na Masterze Ten przedmiot jest zdecydowanie warty swoich punktów, nie wiem dlaczego tak rzadko się pojawia w rozpiskach.
Nie zamieniaj shadeów na BG, przydadzą Ci się. Z resztą... Skąd weźmiesz te dodatkowe 60 pkt?
Mając tyle screena, siana w postaci kuszników czy twardych jednostek jak hydra czy CoKi nie ma się co bać małej magii. Dodatkowo ward i RoH.
Aha... Bardzo mi się podoba Whip of Agony na Masterze Ten przedmiot jest zdecydowanie warty swoich punktów, nie wiem dlaczego tak rzadko się pojawia w rozpiskach.
czempionów z Cok bym powywalał i za te pts dopakowałm shade.
Lepszym itemem według jest soulrander od whip of Agony bo jest tanszy
Lepszym itemem według jest soulrander od whip of Agony bo jest tanszy
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
A od czego masz 15 harpii?Vincent pisze:Saurus: Hoteka daje masterowi z jednego prostego powodu, mam tylko 2 DD i nie zatrzymam dwóch jedybek z metalu czy nurgla na turę. w sumie BSB na kotle może i jest lepszym rozwiązaniem, ale boję się że kocioł nie nadąży za knightami. Jeśli ptk zostaną to dam rune na hage .
A kocioł nadążyłby spokojnie. Od pierwszej tury zasuwa po 5" i daje rade. w pierwszej turze masz zasieg bsb na 29" od krawedzi, co raczej wystarczy. Ten master po prostu wydaje mi sie byc mietka faja
pozdro
A ja wole zwykly SoM...Wystarcza nam wtedy punktow na takie zabawki jak Pedant z Kalkuty a na takim zlozeniu to juz mozna duzo rzeczy zlapac...Ten przedmiot jest zdecydowanie warty swoich punktów, nie wiem dlaczego tak rzadko się pojawia w rozpiskach.
Mnie troche tez...Ten master po prostu wydaje mi sie byc mietka faja
Nie lubisz hardcoreu? Wystarczy wgryźć się w najważniejsze regimenty hydra i cokami zanim się harpie wszystkie przekręca:p, oczywiscie nie z kazda armia takie numery...Vincent pisze:taa i 2DD bez żadnych scrolli
Jeśli lubisz mieć bohaterów paruwczaków to spoko .
pozdro
Co wy sie wszyscy z tymi scrollami uparliście?
Gram sobie zawsze bez...DarkDruchii pisze:bo one sa po prostu potrzebne...
Z samym hotekiem i z dwoma DD to sobie mozna...
przynajmniej z mojego doswiadczenia...
jak taki hardcoreowy jestes to sobie graj bez
Widocznie mamy inne doswiadczenia .
No widzisz.Vincent pisze:2DD dają radę
grałęm na samym hoteku przeciwko TK i dałęm sobie radę
tyle,ze hotek na TK ni h... nie dziala...A z dwoma DD to nic i tak nie zrobisz...
Nie wiem jak na te punkty ale na wieksze, tylko z hotekiem? Zartujecie sobie ze mnie? Ale nawet na te punkty...sie nie da...Czasem wypada, a czasem nie...Course of years rzucane z dwoch kosci chcociazby...z recastami...przejeb...sam hotek nie daje rady...hotek plus caddie z dwoma scrollami, zupenie wystarczajaco...ale sam hot...nie...
Saurus, jak Ty tak sobie grasz zawsze bez to powiedz jak...nawet na pm bo mi sie ni jak nie udaje...tak za kazdym razem...
Nie wiem jak na te punkty ale na wieksze, tylko z hotekiem? Zartujecie sobie ze mnie? Ale nawet na te punkty...sie nie da...Czasem wypada, a czasem nie...Course of years rzucane z dwoch kosci chcociazby...z recastami...przejeb...sam hotek nie daje rady...hotek plus caddie z dwoma scrollami, zupenie wystarczajaco...ale sam hot...nie...
Saurus, jak Ty tak sobie grasz zawsze bez to powiedz jak...nawet na pm bo mi sie ni jak nie udaje...tak za kazdym razem...