Lot of Blood (Kohortex 1313)

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Lot of Blood (Kohortex 1313)

Post autor: Cauliflower »

Niestety, nie uda mi się wybrać na Kohortex, ale może ktoś pokusi się zagrać taką lub podobną rozpiską :)

Co myślicie? :wink:

Unnamed1313 Pts - Daemons of Chaos Army

1 Herald of Khorne @ 190 Pts
Armour of Khorne [15]
Firestorm Blade [25]

1 Juggernaut of Khorne @ [50] Pts

12 Bloodletters of Khorne @ 150 Pts
Musician

12 Bloodletters of Khorne @ 150 Pts
Musician

6 Chaos Furies @ 72 Pts

5 Chaos Furies @ 60 Pts

5 Chaos Furies @ 60 Pts

6 Flesh Hounds of Khorne @ 210 Pts

Casting Pool: 2

Dispel Pool: 2

Models in Army: 60

Total Army Cost: 1312

Ewentualnie wywalamy jedne furie i uzupełniamy 12 bloodletterów do 15ki + sztandar

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

1 Herald of Khorne @ 190 Pts
General
Armour of Khorne [15]
Soul Hunger [25]

1 Juggernaut of Khorne @ [50] Pts

5 Chaos Furies @ 60 Pts

5 Chaos Furies @ 60 Pts

5 Chaos Furies @ 60 Pts

10 Bloodletters of Khorne @ 120 Pts

10 Bloodletters of Khorne @ 120 Pts

7 Flesh Hounds of Khorne @ 245 Pts

7 Flesh Hounds of Khorne @ 245 Pts

Casting Pool: 2

Dispel Pool: 2

Models in Army: 57

Total Army Cost: 1310

ta lepsza

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

oj, chyba triplowac speciali to nie mozna...
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

to on zaczął :(

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Asassello pisze:oj, chyba triplowac speciali to nie mozna...

a dlaczego?? :P

:!: 2. Ograniczenie do 0-3 specjali i 0 rarów albo 0-1 specjali i 1 rara

:!: Daemons
of Chaos
Armie demoniczne składające się tylko z oddziałów i bohaterów jednego boga (oraz
furii) mogą potroić special i podwoić rare.

:twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

i kurwa graj z tym... ;/

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Na tym turnieju żadna armia nie może potrajac specjala, takze luzik ;).
niemniej 14 psów tez boli :D
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

zależy kogo

Breta sobie z tym świetnie radzi

ogólnie to chyba wymarzony przeciwnik dla mojej rozpy
Obrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

no niby tak, niby da się wymanewrować slavsami w moim przypadku, wpaść od boku... jednak dalej czuję niesmak- niech ktoś się wykaże i zagra bez piesków demonami. Ciekaw jestem czy bez tego samograja coś ugra

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Morrok pisze:no niby tak, niby da się wymanewrować slavsami w moim przypadku, wpaść od boku... jednak dalej czuję niesmak- niech ktoś się wykaże i zagra bez piesków demonami. Ciekaw jestem czy bez tego samograja coś ugra
1. nie czekaj az ktos zacznie grac bez pieskow tylko sam naucz sie grac przeciwko pieskom ;)
2. rozpa na pieskach (m.in moja) z breta ma slabo, tak jak Fisch napisal, na turnieju ostatnim musialem sie ostro napocic zeby zrobic remis bo podlazl mi jakis durny bsb gral savem 2+ z rerollem pod pysk psom i gralem bitwe bez jednego oddzialu praktycznie...
3. demony bez psow mysle ze napewno uraczysz, Kolek i Malin psow nie maja z tego co mi wiadomo, a mysle ze masz z ich rozpami mniejsze szanse niz np z moją (tak w czysto rozpiskowej teorii ;) )

pzdr !!

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

widzę że ten "durny BsB gral" na Pomorzu też daje radę :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

thurion pisze:
Morrok pisze:no niby tak, niby da się wymanewrować slavsami w moim przypadku, wpaść od boku... jednak dalej czuję niesmak- niech ktoś się wykaże i zagra bez piesków demonami. Ciekaw jestem czy bez tego samograja coś ugra
1. nie czekaj az ktos zacznie grac bez pieskow tylko sam naucz sie grac przeciwko pieskom ;)
2. rozpa na pieskach (m.in moja) z breta ma slabo, tak jak Fisch napisal, na turnieju ostatnim musialem sie ostro napocic zeby zrobic remis bo podlazl mi jakis durny bsb gral savem 2+ z rerollem pod pysk psom i gralem bitwe bez jednego oddzialu praktycznie...
3. demony bez psow mysle ze napewno uraczysz, Kolek i Malin psow nie maja z tego co mi wiadomo, a mysle ze masz z ich rozpami mniejsze szanse niz np z moją (tak w czysto rozpiskowej teorii ;) )

pzdr !!

Drogi Thurionie.. Daję radę z psami, specjalnie zmodyfikowałem swoje rozpy skaveńskie pod psy (więcej jezzaili, assassin z gwiazdkami, ostatnio testuję warlorda z weeping bladem, bo magia powoli już nie daje rady) Chodzi mi o to, że ten oddział już mi się przejadł ;) I gra przeciw niemu. Podobnie z BKregenką.

Każdy kombinuje jak może, a pomarudzić każdemu się zdarza ;)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Morrok pisze: I gra przeciw niemu. Podobnie z BKregenką.

ja z BK z regenka chyba jeszcze nigdy nie gralem, za to chetnie pomarudze na stada wrightow w combie z kitranym w srodku lasu wampirem z helmem, totalne odmozdzenie :P

a co do demonow to na te pkt chyba najbardziej kopie dupe oddzial 30+ horrorow z bsb, +6 statica na wejsciu + fear + ward na 4+, nie do wyjebania..

Awatar użytkownika
Hero_Lord
Chuck Norris

Post autor: Hero_Lord »

Thurion na brete masz hunting speara :)

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Morrok pisze:[

Chodzi mi o to, że ten oddział już mi się przejadł ;) I gra przeciw niemu. Podobnie z BKregenką.

Patrz, Tobie się pieski przejadły po niecałym roku istnienia, a zauważ jak się innym musiały przejeść ratlingi, jezzaile i inne po kilku latach! :roll:

warto czasem by GW wypuściło nową jednostkę, na którą będzie się psioczyło na początku, a potem już większość graczy znajdzie na nią jakiś sposób :wink:

W Twoim wypadku wystarczy, że takie pieski zaszarżujesz slavami od boku i już je może spokojnie sypać
slavy 40 pts, pieski 210.... :wink:

Ja zamieściłem tę rozpę właśnie, bo chciałem zobaczyć reakce, armia jest o tyle ciekawa, bo jest jednego boga, natomiast gdybym mógł się wybrać na ten turniej napewno wziąłbym co innego :wink:

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

proszę Cię :D

Za mało chyba grasz... slavsy nie posypią piesków, to jest po pierwsze. Zawsze masz BSB, a jak go nie masz to moze wtedy mam szansę... nikłą. Potem coś mi wjedzie od boku i się tylko rozpędzi. Mistrz taktyki, wow.
Chodzi o przejedzenie w tym znaczeniu, że GW od czasów pojawienia się flesh houndów nie wymyśliło bardziej debilnej i niedoszacowanej kosztowo jednostki jak flesh houndy.

Sposoby się znajduje... Ale pieski pieskami pozostaną, tak?

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

A kto mówi, że je posypiesz od razu? Poza tym porównaj koszt piesków a slavów. Wnioski?

Tak samo jak ratlingi, wlc, piorunki jezze w 6ed i na początku siódmej były przegięte tak teraz pieski, flamery.

Imo to ciągłe pierdzenie nie ma sensu. Jest patch obie armie są obcięte, aby były bardziej znośne i tyle. Nigdy w battlu nie było pełnego balansu. Zawsze były armie plewne i mocne. Teraz jest podobnie. Poza tym zauważyłem, że ludzie już się nauczyli grać przeciwko DL, VC i DE (tej armii o dziwo nikt nie wymienia a imo jest gięta w równym stopniu). Płacze na forum nic nie dają a tysięczny temat o tym samym sprawia, że ta sytuacja bardziej mnie śmieszy niż naprawdę przejmuje. Pomijając fakt, że ja nadal uważam, że battle to tylko gra, zabawa a nie walka o złote kalesony:)

Pozdro

ODPOWIEDZ