Łomianki 1250p

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Łomianki 1250p

Post autor: Husiat »

Atak Czarnych Klonów 1250 Pts - Orcs & Goblins Army

1 * Goblin Big Boss @ 75 Pts
General; Great Weapon; Light Armour; Shield; Wolf
Nibbla Itty Ring

1 Night Goblin Shaman @ 130 Pts
Magic Level: 2
Pipes of Doom [35]
Magic Mushroom

1 Night Goblin Big Boss @ 107 Pts
Light Armour; Battle Standard
Rowdy Grott's Big Red Raggedy Banner [50]

30 Night Goblins @ 170 Pts
Netters; Shield, FCG
1 Fanatic

Netters; Shield, FCG
1 Fanatic

20 Night Goblins @ 139 Pts
Shortbow; Musician
3 Fanatic

5 Goblin Wolf Riders @ 71 Pts
Spear; Light Armour; Musician

5 Goblin Spider Riders @ 71 Pts
Spear; Shield; Musician

2 Spear Chukka @ 70 Pts

4 Ironguts @ 247 Pts
Standard; Musician
Warbanner

PD: 4
DD: 3
Total: 1250 :)

Chciałem zmieścić i magię i w miarę dobrą liderkę z przerzutem, a wszystko na goblinach... Wyszła... bezksztłtna kupa zielonych stworków 8) Co o tym myślicie? :wink:
Bum...!

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

ta fajne, zamiszania może narobić:
-ale za bardzo polegasz na goblinach
- 7 ld to zaboli
- BSB z sejwem 6 cię zniszczy
- drugi level u szamana zgładzi
- irongutsy takie sobie :? ja tam wole doom divera ( w moich rękach jest zabójczy)
- magii tu nie ma bo nibblie zdispeluje na 2 kostkach napewno ( mam 6 )

myślę że miałbym szanse z twoją rospą... ogólnie dziwna, fantycy to pote\ęzna siła bojowa, gorzej jak nie wypali

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Jak już na samych goblinach, to LD 7, lubie klimat a orki mi nie leżały nigdy - przyzwyczajeń nie zmienię :wink:
- BSB z sejwem 6 cię zniszczy
Nie mam wyjścia, albo szmatka albo As. Bez szmatki go nie biore, bo wtedy wszedłby za niego drugi szaman.
- irongutsy takie sobie
Ja tam się jeszcze na nich nie zawiodłem... :roll:
6 DD na 1250p? Rozumiem że krasiami? bo inną armią to byś musiał mieć 4 magów conajmniej... A krasiami dwóch szmitów... :roll:
A ja mam 4PD i BS, co daje mi średnio trzy czary na ture. Jak będzie ograniczenie na 4lv magii to zmniejszy się ilość caddych i będą większe szanse na jego użycie.
A i gdzieś musiałem pipesy dać :wink:
Bum...!

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

brak scrolli boli...ale nie mam pomysłu bo herosi IMO najlepsze zestawienie

chociaż moze zamiast tego za 75 pkt i wywalic jakieś nocniki to wtedy szaman whcodzi i magia jest konkretna już i tak bym chyba radził :P
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

I jechać na liderce... 6? Chociaż... Właściwie liderka 6 z przerzutem to chyba lepsze rozwiązanie... :twisted: Pomyślę nad tym :wink:
Bum...!

Paku
Oszukista

6 DD na 1250p? Rozumiem że krasiami? bo inną armią to byś musiał mieć 4 magów conajmniej... A krasiami dwóch szmitów... :roll:
A ja mam 4PD i BS, co daje mi średnio trzy czary na ture. Jak będzie ograniczenie na 4lv magii to zmniejszy się ilość caddych i będą większe szanse na jego użycie.
A i gdzieś musiałem pipesy dać :wink:[/quote]

I tu się mylisz. Jestem twoim zielonym bratem (też gram orkami)
2 podstawowe DD + SZtandar morka (3DD) + szaman nocników z pipes doom (1 DD) = 6 DD - zdispeluje wszystko ( zastanawiam się czy go nie wyżucić, wkońcu 5 dispelów etż dużo)
BSB mojej armii ma z to save 3+, co daje mu większoszą przeżywalność

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Głupota.... Na takie punkty to albo Caddy albo sztandar. A caddy jest lepszy, bo:
a) scrolle dają pewność zdispellowania
b) a nóż widelec stracisz rząd... i jeszcze jeden. I zmniejsza się pula dispella... :twisted:
Bum...!

Paku
Oszukista

A noż mnie to da w pierwszej i drugiej turze ochronę magiczną, a w trzeciej dojdę i to wtedy tylko od kostek będzie zależeć
a zresztą pozostawiem do osłaniania tego odziału w turach 1 -3 jedną piętkę wolfów, 2 bolciaki i doom diver.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Husiat pisze:I jechać na liderce... 6? Chociaż... Właściwie liderka 6 z przerzutem to chyba lepsze rozwiązanie... :twisted: Pomyślę nad tym :wink:
wiesz liderka 6-7 to nie duza róznica, 7-8 to juz znaczna ;) a tak to jest kolejny kolo -nosiciel scrolli i ma te d6 z S2 no save co mają bretkę boli <chlip> pieprzony mał pocisk i zawsze trzeba go zdspelować bo robi jesień z rycerzy:P
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Astragoth
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Astragoth »

nie wiem czy Ci sie sprawdzaja Ironguci, ale dla mnie są tu jedynym takim poważnym celem w którego bym bił... jednak bym pomyślał o innym odziale uderzeniowym, takim trudniej ściągalnym :wink:

no i kwestia bohaterów... troszke troszke tamtego.... a tak szczerze nic konkretnego... zwłaszcza ten generał, BSB zreszta też...

20 NG z 3 fanolami - rozumiem zamysł, ale ten odział jest za mały,
mimo wszystko
TruePunk pisze: Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Atak Czarnych Klonów 1250 Pts - Orcs & Goblins Army

Goblin Shaman @ 130p
Magic Level: 2; General
Staff of Baduum

1 Night Goblin Shaman @ 130 Pts
Magic Level: 2
Pipes of Doom [35]
Magic Mushroom

1 Night Goblin Big Boss @ 107 Pts
Light Armour; Battle Standard
Rowdy Grott's Big Red Raggedy Banner [50]

Netters; Shield, FCG
1 Fanatic

Netters; Shield, FCG
1 Fanatic

20 Night Goblins @ 139p
Bows; Muzyk.
3 Fanatic

5 Goblin Wolf Riders @ 71 Pts
Spear; Light Armour; Musician

2 Spear Chukka @ 70 Pts

4 Ironguts @ 257 Pts
Standard; Musician
Ragbanner

PD: 6, gienio ma +1 do casta 8)
DD: 4 i raczej powinno wystarczyć
Total: 1244p (jeśli mnie rachunki nie mylą 8) )

LD: 6 z przerzutem od BSB
2 kloce do walki, jeden oddział Irongtów ciężki w złamaniu, dwa bolce na wielgusy :twisted: no i magia, którą zawsze grałem. 8) Tylko jeden fast, ale powinnien wystarczyć. Na razie pająki mnie nie zachwyciły, za to wilki są jak zawsze niezastąpione :P

Z tym pewnie pojade na turniej do Łomianek. Co wy na to? 8)
Bum...!

Awatar użytkownika
Crom
Chuck Norris

Post autor: Crom »

ma byc chyba ograniczenia na 4lvl magi... więc piersionek wypada, zamiast tego dałbym scrolla
ogólnie cienko mi się widzi gra na ld6... ale ty jestes przyzwyczajony ;)
ogry według mnie dobry wybór, moze dzięki nim cokolwiek ugrasz :P

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Po pierwsze to max 4 levele wliczając boundy. A ty masz 4 + ring. Więc nielegalne :) Po drugie rozpa jest plewna i z chęcią bym na nią trafił. Myślę, że nawet magia ci nie pomoże, bo jak przyjdzie do testowania liderki to będziesz zmykał całą ekipą mimo tego bannera.
Pozdr!

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Poprawiłem rozpę zanim napisaliście :wink:
Dałem Baduuma żeby łatwiejsze czary na niewielu kostkach rzucać 8)

Kołata: z chęcią zagram z drugimi O&G na tym turnieju w pierwszej bitwie. :)

A co do LD: gram na Goblinach już dosyć długo... (4 lata?) i zawsze grałem na liderce 6-7, czasem nawet bez przerzutów. Na starcie mam +5 do CR takim klockiem i rzucam siatki pod nogi. To bardzo mocny klocek i nie boje się nim grać. A na co cięższe oddziały mam po fanatyku.
Ufam moim klonom :lol:

A ta 20 z bowami i 3 fanolami to taki wesoły eksperyment :twisted:
Bum...!

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Przykro mi Husiat, ale po ostatnim maratonie pt.: "5 turniejów w 5 weekendów" odpoczywam od O&G do WI i biorę też zielone, ale elfy :) Moja rozpa jest dostępna na forum, ale raczej nie będziesz chciał się z nią zmierzyć, mimo że nie ma tam nawet jednego drzewka :)

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

LOL

Kołata ta rozpiska przypomina mi stare gry z bratem, gdy piątki łuczników były porozrzucane po stole, jedną się zabija - to tylko... 75p? A reszta nadal do ciebie strzela. Masakra... :roll:
Właściwie to tylko brakuje ci tam caddiego, bo 3 levele magii nadal są groźne... :roll:
A szczerze - mogę zagrać w końcu turnieju nie wygram tak czy tak, a zabawa może być. 8) (między innymi dlatego - na takie rozpiski ostro ostrzeliwujące - mam BSB z tą szmatką, bo zazwyczaj wszystko mi się sypało od ostrzału... :roll: ) Tylko to ty byś miał nudną ze mną grę, bo raczej szybko będę się musiał pakować :) :wink:

A co do rozpiski:
Zastanawiałem się czy nie wyrzucić Ragbannera z Irongutów (tak wiem, kuszące mieć rzut na 3k6 odrzucam największy wynik i jeszcze z przerzutem od BSB :twisted: ), wywalić jednego fanatyka z łuczników, zabrać szamanowi magic mushroom i wstawić 5 spider riderów...? Mogą się przydać jako drugi fast, a w końcu w lesie są niezastąpieni. Co wy na to? :roll:
Bum...!

ODPOWIEDZ