ork nob

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

genialne

Piotruś
Pseudoklimaciarz

Post autor: Piotruś »

Mówiłeś ,że przyciemniałeś skórę orka mieszanką bestiala i tego drugiego koloru , ale jak przyciemniałeś ??? W sensie ,że w krawędziach dawałeś ten bestial ??? Bo właśnie nie wiem za bardzo a w studiu byli y zadowoleni gdybym przyniósł orka tym stylu ;] napisz jak to zrobiłeś dokładnie jeśli możesz , z góry dzięki
Ps. Zarąbisty nob , spróbuje tak moje pomalować;)

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

cieniowany był stopniowo dodając bestiala. Każda następna warstwa szła bardziej w głąb tam gdzie cienie powinny być mocniejsze, czyli po skończeniu cieniowania na górnych częsciach mięśni jest jaśniejszy graveyard a w załamaniach u dołu ciemny bestial... :wink:

Piotruś
Pseudoklimaciarz

Post autor: Piotruś »

Dzięki , będę próbował z tym stylem malowania skóry , coś mnie ostatnio nosi ,aby zrobić taki klimat ,że wszędzie jakieś części miast ,złomu i tak dalej .

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

dużo lepsza ta podstawka:) tylko warto coś zrobić między korkiem a samą podstawką żeby czarnej góry podstawki nie było widać;) taki detalik.
na bicepsie lewej ręki mam nadzieję że to żyłka a nie nadlew;) żyłki w sumie też można podkreślać, daje to skórze kolorytu jak na wargach (swoją drogą nie wiem czy malowanie górnej wargi to dobry pomysł, sam przetestuję czy dolna nie starczy).

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

wczesny wip drugiego orka. postanowiłem inaczej zrobić żółty i głównie chciałbym poznać wasze opinie na jego temat
kolory w realu są inne i w ogóle jest inny ale widać tak ogólnie :)
Obrazek
a tu te same foty tylko duże
http://img523.imageshack.us/img523/3754/nobdrugibu6.jpg

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Może to wina monitora, a może zdjęć, ale to mi bardziej wygląda na pomarańczowy. Ale IMO jest dobrze. :idea:
A prawą rękę już mu przykleiłeś czy na pinie się trzyma, bo ździebko odstaje od korpusu.

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

nie jest jeszcze przyklejona, przyczepiłem tylko do zdjęcia :P

Mort
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Mort »

a jak zrobiłes ten "żółty"?;]

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

biały podkład
bad moon yellow+fiery orange
cieniowany bestialem aż do czystego bestiala
a zadrapania to bestial. na nich u góry bestial+chaos black i wszystkie podkreślone są bad moon yellow+skull white

K@mor
Warzywo

Post autor: K@mor »

Podoba mi sie tak figurka fajnie pomalowana :]

ODPOWIEDZ