WE 1250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

WE 1250

Post autor: Kołata »

Mam zamiar skoczyć na lokala w Łomiankach. Ale zagrać sobie na luzie, pobawić się trochę. Złożyłem kilka rozp armiami innymi niż moje O&G i poniższa chyba najbardziej mi przypadła do gustu (bo np HE czy Chaosu na piechocie nie da rady złożyć na małe pts tak jak bym chciał).
Na turnieju jest ograniczenie do 4 poziomów magii (wliczając boundy).

Noble
GW, LA, Shield, Hail of Doom Arrow

10 Glade Guard
Musican
10 Glade Guard
Musican
10 Glade Guard
Musican
10 Glade Guard
Musican
5 Scouts
Banner, Banner of Zenith (obcina marsz w 12, a nie w 8 calach)

8 War Dancers
Musican, Champion
6 Wild Riders
Banner, War Banner

6 Way Watchers

Taktyka jak z podręcznika do V edycji - Outshoot the enemy! ;)
No i 2 mocne oddziały do kontry mamy. Noble pewnie będzie siedział w tancerzach. Magii się za mocno nie boję, bo jest ograniczona a na najważniejszych rzeczach mam MR. Pozatym niech jakiś magus wystawi nos z ukrycia :twisted:

Ja będę się napewno dobrze bawił :D A moi przeciwnicy?

Pozdr!

Ps. Jak widać na ekologa bym się nie nadawał, bo nie lubię roślinek :wink:

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Post autor: Misiek »

niby fajne zalozenie ale wszytkiego nie wystrzelasz. co prawda soro atakow ale z mala sila a jak cos mocniejszego wyskoczy jak kawaleria to pozamiata.

Moze jestem tendencyjny ale driady by sie przydaly.. lucznikow uzywal bym raczej jako wsprarcie a nie glowna sila armii.

Armia moze sie sprawdzic ale uniwersalna napewno nie jest.

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

IMO sporo możesz wystrzelać z łuczników, do tego HoDA + WD + WR.
Podoba mi się :D
Nic bym nie zmieniał !!

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

ja bym zostawił w domu tych scoutów... pomysł niby ciekawy, ale strasznie drogi w pkt...

Awatar użytkownika
Szczur6
Mudżahedin

Post autor: Szczur6 »

Bardzo fajne, aż miło zobaczyć jak ktoś próbuje grać czymś innym, i to na dodatek całkiem skutecznym.

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Post autor: Misiek »

Ja szczerze powiedziawszym nie jestem do konca przekonany co do co prawda sporej ilosci strzalow ale nadal z S3.

W drogiej turze masz juz mniejwiecej walke a jezeli dostaniesz z flanki to bedzie bardzo bardzo nie fajnei bo przejedzie juz po wszystkim. Kontra z wardancerow moze nie byc na tyle skuteczna. Co prawda te jednostki maja fajne zasady i wogole ale wcale tak ciezko nie jest je rozwalic.

Mozna tym pograc i fajnie ze nie jest to las driad i drzew chociaz duze chodzace drzewo bylo by bardzo wskazane :)

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

ja raz na turnieju zagrałem czymś takim, tylko wtedy jeszce łucznicy byli po pięciu w oddziale

musze powiedzieć że wyniki miałem niezłe (same wygrane) ale przyjemność z grania bardzo małą
Obrazek

Awatar użytkownika
Wujek Kiczu
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wujek Kiczu »

konkretna rozpiska ;) ale z bretką moze być ciezko

ODPOWIEDZ