Galeria made Lewy

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lewy
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Galeria made Lewy

Post autor: lewy »

Zakładam ten temat żeby się pochwalić swoimi innowacyjnymi pomysłami na armię i wysłuchać waszych opinii i porad.

Na początku wstawiam przeróbkę Chaos Knight na rycerza Empire

Obrazek

Obrazek

Obrazek

P.S. Wiem że bardziej pasuje do armi Bretoni

A także przeróbke figurki z WArLord'a na Czarodzieja Bitewnego

Obrazek

Awatar użytkownika
TomaszT

Post autor: TomaszT »

A dlaczego to wszystko jest tak strasznie mocno drybrushowane? Szczerze powiedziawszy wygląda bardzo średnio, tak jak byś chciał figsę w 5 minut całą pomalować i już stawiać na stół. U czarodzieja to za bardzo nawet się nie da twarzy rozpoznać. :( Pomysł spoko, ale malowanie moim zdaniem trochę pozostawia do życzenia.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

na razie takie uwagi:
-usuwaj nadlewki z figurek, zepsują każdy, najlepiej pomalowany model.
-nie używaj drybrusha, to technika na odwal się i nie wygląda dobrze, popróbuj nowych washy (malujesz podkład każdym kolorem a potem na to ciemniejszy wash i prawie wycieniowane)
-na fotkach średnio widać ale wydaje mi się że to posypka jakaś, lepszy jest piasek pomalowany i wycieniowany + np trawka statyczna czy kamienie.
-postaraj się malować dokłądniej, nie wyłażąc farbą na inne elementy a jak się tak zdarzy to popraw to.
-wydaje mi się że nie rozwadniasz farby wystarczająco, powinna mieć konsystencję mleka (jak to się mówi:P), prosto ze słoiczka to za gęsto, trochę wody trzeba dodawać mieszając np na płycie cd (każdy ma jakieś niepotrzebne:P)
-no i poczytaj poradnik malarski na forum;)

za to fotki nawet niezłe wyszły, spróbuj z trochę dalsza je robić to aparat złapie ostrość na całej figurce (potem trzeba będzie wyciąć część zdjęcia żeby za duzo tła nie było). no i jest tez poradnik dot. robienia zdjęć na forum, może coś z aparatu jeszcze wyciągniesz;)

Awatar użytkownika
lewy
Kontakt:

jesli chodzi o malowanie to bede sie bardziej przykladal, a drybrushowania uzywam tyle bo tak zostalem nauczony malowac w pracowni,
a jesli chodzi o aparat to poprostu wzielem za mocny obiektyw i moj pokoj sie okazala za maly zaby ja dobrze zlapac na macro

Awatar użytkownika
lewy
Kontakt:

postanowiłem ze czas odnowić temat i sprawdzić czy moja technika się poprawiła :D :D

Na początek bretończyk w barwach Księstwa Hochlandu

Obrazek

a tu zarys drugiego

Obrazek

A tu nowa przeróbka Chaosu tym razem na dowódce jazdy (będzie w tym samych barwach co poprzednie dwa)

Obrazek

i jego jeździec

Obrazek

Komentarze i porady mile widziane :wink:

Awatar użytkownika
Nicpoń
Mudżahedin

Post autor: Nicpoń »

Jeżeli chcesz chaos przerobić na bretonię, to polecam usunięcie (choć częściowe) syboli chaosu, bo wg Mnie psuje to klimat.

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Nicpoń pisze:Jeżeli chcesz chaos przerobić na bretonię, to polecam usunięcie (choć częściowe) syboli chaosu, bo wg Mnie psuje to klimat.
Nie wiem czy zauważyłeś ale to zrobił .

Temu ostatniemu koniowi zrobisz jakieś oczy ? Bo na razie lekko dziwnie to wygląda .

Tak poza tym to spoko i widać postęp w malowaniu

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

moja rada dry brush to zlo ]:-> zwlaszcza taki hardcorowy
czyli dodaj wiecej wody do farb
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
lewy
Kontakt:

dzieki za rade
wlasnie postaram sie do robic te oczy tylko nie mam jakos pomyslu myslalem nad opaska taka jak ma kon kaplana bitewnego co wy na to ??

ODPOWIEDZ