Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
- Lord Vlysses
- Powergamer Rozpiskowy
- Lord Vlysses
- Powergamer Rozpiskowy
No to ich uzylem.
Bitwa na 3000: Imperium (3 x 1000) vs. DE (1000) w sojuszu z Chaosem (2 x 1000). Harpie zalatwily obsluge Hellblastera i w nastepnej rundzie zostaly zdjete z kartacza (z dziala obok). I tak Imperium wygralo Malym Zwyciestwem.
P.S. Sorry za ten offtop.
Bitwa na 3000: Imperium (3 x 1000) vs. DE (1000) w sojuszu z Chaosem (2 x 1000). Harpie zalatwily obsluge Hellblastera i w nastepnej rundzie zostaly zdjete z kartacza (z dziala obok). I tak Imperium wygralo Malym Zwyciestwem.
P.S. Sorry za ten offtop.
Bison pisze:Szczególnie forma "przyszłem" ... no normalnie masakra.
Wyobraźcie sobie apokalipse, ukazuje się Bóg i mówi "Oto przyszem" ...
- rambo_muminek
- Wałkarz
Mam pytanie odnośnie broni nazwanej w polskim AB Topór Egzekutora. Mianowicie chciałbym się dowiedzieć czy ta siła o wartości podwojonego tafa celu jest też używana do ustalenia modyfikatora AS?
- rambo_muminek
- Wałkarz
Dzięki za odpowiedź
W takim razie mam jeszcze jedno pytanie. Harpie mają zasadę skirmish tylko że w polskim AB nigdzie przy ich opisie nie ma tego zaznaczonego (przy shades jest to wyszczególnione). To błąd polskiego wydania czy może ta zdolność wynika z czegoś innego?
W takim razie mam jeszcze jedno pytanie. Harpie mają zasadę skirmish tylko że w polskim AB nigdzie przy ich opisie nie ma tego zaznaczonego (przy shades jest to wyszczególnione). To błąd polskiego wydania czy może ta zdolność wynika z czegoś innego?
- rambo_muminek
- Wałkarz
Niech Bóg Ci w dzieciach wynagrodzi ten dobry uczynek
Popatrz na to z innej strony , będziesz mógł codziennie grać w WFB nie ruszając się z domu , będzie miał Ci kto malować figurki , opowiadać o nowościach , kupować boxy w sklepach , ciężko pracować na twoją korzyść. Takie małe Piszczałki kiedyś i tak będziesz miał więc szczepionka FB-kowa jest konieczna.i badz tu dla kogos mily to ci jeszcze pod nosem zle zyczy Confused Evil or Very Mad
Pozdro
- Lord Vlysses
- Powergamer Rozpiskowy
No ale za nim beda w stanie jako tako zrozumiec zasady i bedzie mogl z nimi grac to trzeba bedzie chowac figurki zeby nie zostaly zjedzoneZiMny pisze: Popatrz na to z innej strony , będziesz mógł codziennie grać w WFB nie ruszając się z domu , będzie miał Ci kto malować figurki , opowiadać o nowościach , kupować boxy w sklepach , ciężko pracować na twoją korzyść. Takie małe Piszczałki kiedyś i tak będziesz miał więc szczepionka FB-kowa jest konieczna.
Pozdro
Bison pisze:Szczególnie forma "przyszłem" ... no normalnie masakra.
Wyobraźcie sobie apokalipse, ukazuje się Bóg i mówi "Oto przyszem" ...
Takie pytanko:
Czy jak damy masterowi Cloak of Hag Greaf i wsadzimy go na chariot to czy w tym momencie każdy atak wymierzony w chariot (czyli w niego) ma zmniejszoną siłę?
Czy jak damy masterowi Cloak of Hag Greaf i wsadzimy go na chariot to czy w tym momencie każdy atak wymierzony w chariot (czyli w niego) ma zmniejszoną siłę?
nie. gdy ranisz bohatera jest siła zmniejszana a gdy ranisz chariot to normalnie.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Jestem posiadaczem polskiego armybooka do DE, zastanawiam się czy są w nim jakieś nieścisłości w porównaniu do wersji angielskiej? Bo wiem że w innych armybookach były z ty problemy; coś kiepsko przetłumaczone, czegoś brakowało. Wiecie coś o takich bugach w tym do DE?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Tłumaczenie wydaje się być ok, choć oczywiście mozna mież zastrzeżenia co do niektórych imion lub nazw (np. wspominany wcześniej Ostrze Cienia - Shadowblade, dlamnie Cieniste Ostrze). Ale na zasady to się raczej nie przekłada, więc pod tym względem do tłumaczenia nie ma chyba zastrzeżeń .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
- Corvus Albus
- Kretozord
usunąć
Ostatnio zmieniony 6 sty 2009, o 12:07 przez Corvus Albus, łącznie zmieniany 2 razy.
stary odezwij sie na gg to ci podelse plik do AB, bo msz tu duzo bledow
- Corvus Albus
- Kretozord
No niestety jestem w pracy i częściowo z głowy i z innych rozpisek. Dodatkowo jak rozkładają się sloty na 3k?
- Szrederator
- Chuck Norris
3000+suma postaci 6 maks lordów 2
core4+;spec.0-5;rare0-3
core4+;spec.0-5;rare0-3
- Corvus Albus
- Kretozord
Ponawiam prośbę:
Może ktoś sprawdzić ile pkt jest za te zestawy?
1 Dreadlord@ ??? pts
Shield, Sea Dragon Cloak
Sword of Might [15]
Armour of Eternal Servitude [35]
2 x Null Talisman [30]
Manticore [200]
1 Master @??? pts
Halberd, Heavy Armour, Sea Dragon Cloak, Shield
Null Talisman [15]
Ring of Hotek [25]
Manticore [200]
1 Master @ ??? Pts
Halberd; Heavy Armour, Sea Dragon Cloak, Battle Standard
Enchanted Shield [15]
2 x Null Talisman [30]
Manticore [200]
Może ktoś sprawdzić ile pkt jest za te zestawy?
1 Dreadlord@ ??? pts
Shield, Sea Dragon Cloak
Sword of Might [15]
Armour of Eternal Servitude [35]
2 x Null Talisman [30]
Manticore [200]
1 Master @??? pts
Halberd, Heavy Armour, Sea Dragon Cloak, Shield
Null Talisman [15]
Ring of Hotek [25]
Manticore [200]
1 Master @ ??? Pts