Liga "Mistrzów" we Wrocławiu

Zawalcz z ludźmi ze swojego miasta!
ODPOWIEDZ
Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

DL.....bez balanca :P
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Meter pisze:pewnie na tym co będzie 11 styczia w bardzie :wink:
tak i do tego czasu wolałbym wiedzic czym gracie żeby dodac do odpowiedznich koszyków.
System prawie wyklucza grupę smierci
Wyklucza na pewno granie w grupach np:

Krasie na krasie :roll:

oto jak kształtuja sie koszyki według obecnej wiedzy jakimi armiami graja gracze:
Oni już na pewno nie beda w fazie gfrupowej grać razem ;)
Myśle ze tak to ostatecznie po intensywnych przemysleniach bedzie wygladac.

Kod: Zaznacz cały

1 koszyk: 
Malal - DL
Maryś - VC 
Meter - WoCh
Tomek Koszo - O&G

2 koszyk 
Morrok - Skav
Termi - skav/ChD
Shabovy - dwarf
Dolmir - WE/Dwarfy

3 koszyk 
Paweł Koszo - Liz
Mort - Liz
Szawica - WE
Mikołaj Kanark - WE

4 koszyk 
Zafael - DE
Theo - DE
Igor - HE
Eerion HE
koszyki "lekko" mogą ulec zmienie
Może ktoś dojść do Ligi na turnieju, ale to już raczej kosmetyka.
Wiadomo że 2 osoby musza wyjść z grupy, wiec aż tak tragicznych kompilacji nie bedzie.

Kierowałem sie głownie mechanika armii.
z kazdego połaczenia mogę sie wyspowiadać :P
Mysle że jasnym jest, jakie kryteria doboru koszyków wybrałem, a nie mam czasu/ochoty debatowac, kto tak naprawde jest najlepszy we Wrocku i jak zrobić żeby wszyscy byli szczesliwi.

Na turnieju w Bardzie zapisy (trzeba dogadać kto bedzie zbierał kasę - ja stawiam na Marysia/Morroka, znani wszystkim :) )
Jeszcze jest czas - wiec chetnych zapraszamy do udziału.
Co najwyżej ostatnie grupy beda większe.
Ostatnio zmieniony 4 sty 2009, o 09:52 przez zaf, łącznie zmieniany 6 razy.

termi
Chuck Norris

Post autor: termi »

Eerion na pewno HE
Ja jeszcze nie zdecydowałem jeżeli proxy w większej ilości wam nie przeszkadzają to CHD (mam trochę modeli które przerabiam aktualnie ale generalnie nie będzie to armia karteczek :p) a jak nie można proxować to chyba skaveny nie będę juz brał HE bo juz i tak strasznie za elfione towarzystwo :p

PS termi bez H:p

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

termi pisze:Eerion na pewno HE
Ja jeszcze nie zdecydowałem jeżeli proxy w większej ilości wam nie przeszkadzają to CHD (mam trochę modeli które przerabiam aktualnie ale generalnie nie będzie to armia karteczek :p) a jak nie można proxować to chyba skaveny nie będę juz brał HE bo juz i tak strasznie za elfione towarzystwo :p
Heh
no to już mam prawie wszystkich rozplanowanych - teraz pozostajesz mi Ty i Dolmir

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

dolmir jesli dobrze pamietam to WE gra

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Dziwne te koszyki........powinines unikac grup gdzie graja te same armie... a masz takie dwa :roll:
podpis nieregulaminowy - administracja

termi
Chuck Norris

Post autor: termi »

chyba cos źle zrozumiałeś bo według tego tylko WE mogą się powtórzyć o ile Dolmir będzie nimi grał

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Z koszyków wylosujemy dopiero grupy
szansa powielenia armii jest w jednym koszyku - Dolmir
Ale i tak już nie mam gdzie go dać... Jak zagra Krasiami to tym lepiej

To koszyki przed losowaniem !!!
czyli tak żeby było wszystko jasne

do grupy 1 losujemy po 1 osobie z danego koszyka.
NP:

z Koszyka 1 wylosowano:
Malal
z koszyka nr 2 wylosowano
Shabovy
z koszyka nr3 wylosowano
Mort
z koszyka nr 4 wylosowano
Theo

i mamy pierwszą grupe, itd...
jest kilka opcji na grupę naprawde mocna ale ktoś przecież musi wygrać :)
Ostatnio zmieniony 2 sty 2009, o 19:55 przez zaf, łącznie zmieniany 1 raz.

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Gram krasiami :)
WE ja sie tylko czasami bawie :P

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

w niedziele 11.01.09r. w Bardzie na turnieju wszystko ustalimy. Najlepiej aby wszyscy co są zainteresowan Ligą Mistrzów pojawili się na tym turnieju

Mort
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Mort »

a o której ten turniej najprawdopodobniej sie skonczy jakbym nie mial czasu grac od samego poczatku?

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

17-18

Koszo

Post autor: Koszo »

Tomek Koszowski
bedę grać VC
jestem za graniem bez ograniczeń
i zdecydowanie chciałbym wszystkich przekonać, aby każdy mecz z przeciwnikiem składał się z meczu i rewanżu z zamianą armii, a już na pewno te rundy pucharowe.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Ja tam wole moja armie
Nie każdy też umie grać wieloma armiami - to nie tylko zabawa dla Masterowych wymiataczy :P

Terminarz fazy grupowej:

RUNDA I, II (20.02-28.02)

RUNDA III, IV (01.03-31.03)

RUNDA V, VI (01.04-30.04)

Oczywiście jeśli ktoś da rade wcześniej zagrać cała fazę grupową - super
Terminy są dla pracujących/maturzystów.

Jeśli cała fazę zakończymy wcześniej - oczywiste że zaczniemy grę widełkową

Jak widać czasu jest b. dużo.

Koszo

Post autor: Koszo »

nie wiem czym mam grac, bo w miedzy czasie wyjda nowe lizaki i nie wiem czy ogarne sie z kasa zeby dokupic figurki.
takze narazie zostaw lizzie, ale zastrzegam ze moge zmienic na bretke

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

Koszo pisze:nie wiem czym mam grac, bo w miedzy czasie wyjda nowe lizaki i nie wiem czy ogarne sie z kasa zeby dokupic figurki.
takze narazie zostaw lizzie, ale zastrzegam ze moge zmienic na bretke
to pisałem ja, w sensie duży koszo, tylko mi się konta pomyliły :P

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Panie i Panowie Ligę czas zaczynać

Zapisy u Marysia vel Andrzeja 10zł za głowę. On będzie skarbnikiem tej ligi
Im szybciej sie zbierzemy tym szybciej zaczniemy grać, wygrywać
No i losowanie grup możliwe że odbedzie sie na najbliższym turnieju.

Regulaminu spodziewajcie sie jutro !

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

1. Zapisy do Ligi Mistrzostw rozpoczynają się z dniem dzisiejszym i trwają do dnia 30 Stycznia 2009r. Kasiorę zbiera MARYŚ vel A. Rodziewicz
2. Oficjalne rozpoczęcie nastąpi w dniu 31 Stycznia 2009r., kiedy to gracze dowiedzą sie o przynależności do poszczególnych grup.
3. Przystąpić do rozgrywek w Mistrzostwach może każdy, jednak przy zbyt dużej liczbie chętnych, o uczestnictwie będzie decydował termin zgłoszenia jak i termin wpłaty wpisowego.
4. Przystępując do Mistrzostw, gracz wpłaca na poczet nagród 10 zł. Cała kwota jest przeznaczona na nagrody. Liczba nagród będzie uzależniona od ilości graczy w Mistrzostwach.
5. Wszyscy gracze są umieszczani w grupach w wyniku losowania. Gracz jest zobowiązany do zagrania 2 bitew z każdym graczem w jego grupie.
W każdej parze graczy będzie zawsze Gospodarz i Gość ,przy rewanżu Gospodarz staje sie Gościem a Gość Gospodarzem.
W każdej bitwie Gospodarz wybiera punkty na jakie toczyć się będzie bitwa
6. Dopuszczalna wielkość armii to 1000-2999 punktów. Przyjmujemy, że na punkty 1000-2250 każdy z graczy jest w stanie się wystawić. większe bitwy wymagają potwierdzenia przeciwnika, aby uniknąć sytuacji w której jeden z graczy jest zmuszony używać proxów.
7. Nie cała armia musi być adekwatna. Można używać dostawek, jednak z pewnymi ograniczeniami:
*
nie można używać samej podstawki jako dużego potwora, musi być na niej umieszczona figurka podobnych rozmiarów, można dostawić tylko jednego potwora.
*
posiadając niepełną liczbę modeli w danym oddziale, można brakujące modele dostawić używając figurek innych niż oryginalny oddział, jednak liczba modeli w oddziale musi być taka sama jak w rozpisce, jednak co najmniej połowa modeli musi być aktualna (liczy się w każdym momencie także przy jednostkach zwiększających swą liczebność oraz pojawiających się w trakcie bitwy)
8. Każdy gracz jest zobowiązany przygotować przed grą czytelną rozpiskę, tak by w razie wątpliwości przeciwnik mógł ją zweryfikować po zakończeniu bitwy. W przypadku stwierdzenia nieprawidłowości w rozpisce gracza, jego przeciwnik ma prawo do ponownego rozegrania bitwy w takim przypadku wynik bitwy właśnie odbytej jest anulowany. Jeżeli błędy w tworzeniu rozpiski będą się powtarzać, gracz może otrzymać punkty karne.
9. Rozpiski NIE są jawne. Armie podlegają ograniczeniom Balancing Patcha+Limited
10. NIE dozwolone jest używanie bohaterów specjalnych.
11. NIE można używać list armii z kampanii Storm of Chaos. Nowe army booki stają się legalne po upływie 7 dni od ukazania się w sprzedaży w Bardzie.
12. Rozpiski można dowolnie zmieniać po każdej bitwie, jednakże nie można zmienić armii (tzn: imperium pozostaje imperium itd.)
13. Wszyscy grają scenariusz "pitched battle".
14. Rozstawienie terenu jest kwestią porozumienia między graczami.
15. Każda bitwa trwa 6 tur lub do momentu gdy zginie ostatni model przeciwnika. Gramy fair - nie ma "poddaję się" - za to można otrzymać punkty karne.
16. Na bitwę gracze umawiają się między sobą indywidualnie.
17. Wskazane jest, aby bitwy odbywały się w obecności sędziego lecz jeśli zgodzą się na to obaj gracze obecność sędziego podczas bitwy nie jest obowiązkowa.
18. Na rozegranie wszystkich bitew zostanie wyznaczony określony limit czasu. W przypadku nierozegrania bitwy do wyznaczonego terminu, opóźniający gracze otrzymują "masakrę".
19. Niesolidni gracze mogą być usunięci z Mistrzostw bez zwrotu wpisowego:
* Dwukrotne niestawienie się na umówione spotkanie skutkuje przyznaniem punktów karnych,
* Jeżeli gracz nie stawi się trzykrotnie na umówione spotkanie może zostać usunięty z Mistrzostw,
* Przyłapanie kogoś na celowym oszukiwaniu przeciwnika skutkuje punktami karnymi i również może zakończyć się wyrzuceniem.
20. Wynik bitwy zgłosić do jednego z koordynatorów mistrzostw mailem - grts@poczta.fm
21. Niezgłoszenie wyniku w terminie 3 dni od rozegrania bitwy jest równoznaczne z anulowaniem tej bitwy (więc każdy z graczy powinien pilnować tego że bitwa została zgłoszona). Gracz zgłaszający "reklamacje" dotyczące bitwy powinien je zgłosić również w terminie 3 dni od jej zakończenia - po tym terminie mogą nie zostać rozpatrzone.
22. Po rozegraniu wszystkich bitew w grupie następuje sumowanie dużych punktów. W przypadku takiej samej sumy dużych punktów u dwóch lub więcej graczy w tej samej grupie, decydują wyniki bitew pomiędzy tymi graczami, jeżeli i to zawiedzie liczymy vp.
Duże punkty liczymy na podstawie różnicy vp. systemem 10% za punkt:
0-7pkt porażka i 0 dużych punktów
8-12pkt remis i 1 duży punkt
13-20pkt wygrana i 3 duże punkty
23. Po zakończeniu fazy grupowej następuje faza play-off. W fazie play-off rozgrywany zostaje mecz i rewanz na zasadach fazy grupowej przegrany odpada z mistrzostw, a wygrany przechodzi dalej.
24. Do bitwy finałowej zostanie wyznaczony sędzia.

Theo
Falubaz

Post autor: Theo »

mam pytanko. jak wyglada sprawa sedziego? sa osoby delegowane do tej funkcji? ja dla przykladu nie gralem dlugo a nie chce nieswiadomie walkowac/byc walkowanym i zyczylbym sobie taka osobe podczas walki.
mozna poprosic jakas liste osob od tej funkcji i namiary by i z nimi ustawic walki ?

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

no jak wiadomo jestem z poza Wro więc uiszcze wpisowe dopiero na najblizszym turnieju :wink:

ODPOWIEDZ