1 Vampire @ 170 Pts
General; Magic Level 1; Necromancy
Helm of Commandment [30]
The Severed: Goulkin [25]
The Master: Summon Ghouls [15]
1 Vampire @ 225 Pts
Battle Standard Bearer; Magic Level 1; Necromancy
Sword of Might [15]
Flayed Hauberk [25]
Tallisman of Lycni [10]
The Courtly: Walking Death [25]
The Bestialle: Infinite Hatred [25]
1 Vampire @ 195 Pts
Magic Level 1; Necromancy; Great Weapon; Heavy armour
Sword of Striking [15]
Enchanted Shield [15]
Black Periapt [15]
The Martialle: Avatar of Death [20]
The Bestialle: Flying Horror [30]
1 Necromancer @ 105 Pts
Magic Level 1; Necromancy; Knows 1 Necro Spell
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
9 Crypt Ghouls @ 88 Pts
1 Ghast @ [8] Pts
9 Crypt Ghouls @ 88 Pts
1 Ghast @ [8] Pts
9 Crypt Ghouls @ 88 Pts
1 Ghast @ [8] Pts
5 Dire Wolves @ 58 Pts
1 Doom Wolf @ [10] Pts
5 Dire Wolves @ 58 Pts
1 Doom Wolf @ [10] Pts
5 Dire Wolves @ 40 Pts
10 Black Knights @ 341 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard
Banner of the Barrows [45]
6 Black Knights @ 185 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard
Banner of the Dead Legion [25]
5 Fell Bats @ 100 Pts
5 Blood Knights @ 330 Pts
Barding; Frenzy; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard
Royal Standard of Strigos [35]
1 Varghulf @ 175 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 6
Models in Army: 78
Total Army Cost: 2246
W świetle BP+R inwestowanie w Lorda wydaje się nieopłacalne... Strasznie duzo punktów utopionych w jednym modelu, który niekiedy kosztuje nawet 1/4 armii- jeden pech, spieprzony rzut i po grze.
Z zakazem recastowania popychaczki, caddy ktory zna na starcie ten czar i kosztuje niedużo- vampire lord z forbidden lore to przezytek (oczywiscie zalezy na co się nastawiamy rozpiską)
10 bk z barrowsem nie wymaga omówienia, 6 BK z US 24... przeciwnik często to olewa albo zapomina o tym. a nawet 2 tych panów na boku czegoś to 8 US... grubo ;D
Blood knight'ci- pod nich jest cała rozpiska. 3 oddziały ghuli z darmowym ruchem na starcie dla biegacza i latacza do zdejmowania tego co niewygodne, psy, 5 batów, varghulf...
Komentarze i opinie mile widziane- ostatnio testuję coś podobnego, ale na mniejsze punkty na turniej we Wrocławiu na 1661 pts... -to po prostu obcięta wersja tej rozpiski
VC 2250 BP+R
bardzo mi sie podoba
ja mam podobnie w sumie tylko inny uklad herosów.
Mam lorda z avatar of death, lataniem, hatem, beguile(ewentualnie wymienie na walking death).
Do tego ma korone i tak te VC mają być bardziej lajtowe wiec ten stupid mnie aż tak nie ochodzi, savem 2+, scrollem, periaptem.
Dochodzi do tego BSB latajacy z avatar of death i tą zbroją z wardem na 5+ i savem na 4+.
Dwóch tych panów jak wszarżuje w coś to zamiata, szczególnie, że mogą to zrobić w pierwszej turze.
I wampir caddy z ghoulkinem i dread knightem w 9BK z war bannerem.
To byla pierwotna wersja, gdzie bylo 2x5 bloodów, jednak wchodzi vargulf i jest możliwość wziecia tej jakże fajnej 6 BK z 2xUS.
ja mam podobnie w sumie tylko inny uklad herosów.
Mam lorda z avatar of death, lataniem, hatem, beguile(ewentualnie wymienie na walking death).
Do tego ma korone i tak te VC mają być bardziej lajtowe wiec ten stupid mnie aż tak nie ochodzi, savem 2+, scrollem, periaptem.
Dochodzi do tego BSB latajacy z avatar of death i tą zbroją z wardem na 5+ i savem na 4+.
Dwóch tych panów jak wszarżuje w coś to zamiata, szczególnie, że mogą to zrobić w pierwszej turze.
I wampir caddy z ghoulkinem i dread knightem w 9BK z war bannerem.
To byla pierwotna wersja, gdzie bylo 2x5 bloodów, jednak wchodzi vargulf i jest możliwość wziecia tej jakże fajnej 6 BK z 2xUS.
spokojnie :p
wlaśnie sie go pozbywam na koszt necrusia tylko on mi w ogóle nie leży w koncepcji mojej czysto wampirycznej armi, varg też, moze nawet zrezygnuje z drugiego rara, chociaż varghulf jest nieoceniony;)
ale jednak podoba mi się dread knight jako sam w sobie, taki mroczny rycerz etc
couche mi w ogóle nie leżą w mojej wizji armi.
Chce mieć grywalną armie wampirów, ktróa ma wygladać jak elitarna gwardia jakiegoś wąpierza.
Ten mój lord też mi się nie do końca podoba, wolalbym go jako latającego dread knighta, jednak podczas jego konstrukcji spodobal mi się taki latacz z silą 7 i fajnymi bajerkami no i mam pomysl na konwersje. Mam stormwinga, którgo i tak nigdy nie użyje w HE i mam chlopka od WE tego herosa z grejtem, świetnie te skryzdelka beda mu pasować
Zastanawiam się jak zrobic "elitarne ghoule" jakieś pomysly??
wlaśnie sie go pozbywam na koszt necrusia tylko on mi w ogóle nie leży w koncepcji mojej czysto wampirycznej armi, varg też, moze nawet zrezygnuje z drugiego rara, chociaż varghulf jest nieoceniony;)
ale jednak podoba mi się dread knight jako sam w sobie, taki mroczny rycerz etc
couche mi w ogóle nie leżą w mojej wizji armi.
Chce mieć grywalną armie wampirów, ktróa ma wygladać jak elitarna gwardia jakiegoś wąpierza.
Ten mój lord też mi się nie do końca podoba, wolalbym go jako latającego dread knighta, jednak podczas jego konstrukcji spodobal mi się taki latacz z silą 7 i fajnymi bajerkami no i mam pomysl na konwersje. Mam stormwinga, którgo i tak nigdy nie użyje w HE i mam chlopka od WE tego herosa z grejtem, świetnie te skryzdelka beda mu pasować
Zastanawiam się jak zrobic "elitarne ghoule" jakieś pomysly??
-
- Mudżahedin
Moze ghule z konfry :Kosa pisze: Zastanawiam się jak zrobic "elitarne ghoule" jakieś pomysly??
http://www.mgla.pl/index.php?p=14&&id_k=138&&id_p=268
Swoja droga maja tez fajne elitarne zombiaki
http://www.mgla.pl/index.php?p=14&&id_k=138&&id_p=250
Tylko ta cena zabija