Czego słuchacie !REAKTYWACJA!

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

z cyklu Nehan poleca szumy i brzdąkania:

Oren Ambarchi
Oren Ambarchi is an electronic guitarist and percussionist, based in Melbourne, Australia, though he was born in Sydney and lived there until the last few years. His music often incorporates drones and loops, which he crafts into enigmatic sound worlds with very subtle melodies. His work focuses mainly on the tonal possibilities of the guitar, and is usually produced without the aid of a computer.
minimal/drone; bardzo ciekawe dźwięki

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Gore-ore-ore.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

electronic guitarist
budzi moje najgorsze skojarzenia i sporą podejrzliwość...
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Nehan
Masakrator

otóż niesłusznie!

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Static-X: Destroyer
Wyrywa z butów o 8 rano jako budzik :P
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Szopa
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szopa »

Невидь ; Аркона ; Сварга
While faithless traitors still live, there can be no forgiveness.

Nehan
Masakrator

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

O kur*a :D

takiego wave forma jeszcze nie widziałem, czytałem trochę o wojnie na decybele, ale to co robi metalica od kilku lat jest po prostu niesmaczne

Przecież tu nawet nie można ustalić metrum po wyglądzie ścieżki!
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Nehan pisze:Dlaczego nowa metalika jest chojowa

ku przestrodze.
Litości, wyciąganie im przekompresowania "Death Magnetic" było na tapecie - no właśnie, we wrześniu, październiku, w zapóźnionych krajach w listopadzie. Myślałem, że do dziś już wszyscy zdążyli zapomnieć zarówno o całej sprawie, jak i tym ubermiernym albumie (nie tylko realizatorsko beznadziejnym), a producenci puknęli się w czoło i nie mordują już dynamiki dźwięku w nagraniach.

A największym babolem jest w całej sprawie IMHO to:
Rick Rubin was also nominated for "Producer of the Year, Non-Classical" for his work on Death Magnetic, as well as other albums this past year.
(http://en.wikipedia.org/wiki/Death_Magn ... production)
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Tomash pisze:ubermiernym albumie
a najbardziej boli mnie, gdy obserwuje, jak marnuje sie taki basista jak Trujillo :(
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Generalnie od czasu zarejestrowania na Last.fm zachwycam się funkcjonalnością "podobni wykonawcy" - na furę świetnych hardrockowych i metalowych kapel w ten sposób trafiłem.

Najpierw chciałem się publicznie pozachwycać Stone Gods, bo muzyka przerewelacyjna, ale potem doczytałem na wikipedii (zdjęcie kapeli na lastefemie wzbudziło moje podejrzenia) że to tak naprawdę The Darkness bez Justina :D

No a poza tym:
Shinedown - rewelacyjny melodyjny hardrock, bez dwóch zdań.

Hellyeah - muzycy z Pantery i Mudvayne zmontowali southern-metalową (czyli metalowo-wieśniackokowbojski) ekipę. Posłuchajcie kawałka Hellyeah z płyty Hellyeah (wykonawca, przypominam, Hellyeah :D ), tekstowo i muzycznie rozgniata oraz sprawia, że błaga się o więcej

Corrosion Of Conformity - po prostu dobre amerykańskie łojenie z pogranicza hardrocka i metalu. Czyli "po prostu" coś, co uwielbiam.

Theory of a Deadman - niestety od razu kojarzą się z Nickelback, na szczęście tym późnym i dojrzałym (wokalista kopiujący manierę Chada nie pomaga w odrzuceniu tego skojrzenia). Jak komuś się podobała ostatnia płyta Nickelback (moim zdaniem świetna), zdecydowanie powinien obczaić.

Alabama Thunderpussy - ale to już stoner metal pełną gębą, czyli ciężko, pływająco i bezstresowo. Tylko dla fanów gatunku.

dozo na lastefemie ;)

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Tomash pisze:Corrosion Of Conformity - po prostu dobre amerykańskie łojenie z pogranicza hardrocka i metalu. Czyli "po prostu" coś, co uwielbiam.
nie znales ich wczesniej?! posluchaj sobie ich pierwszych plyt :wink:
a kapelka w istocie zajebista...
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Nowy Kazik - silny pod wezwaniem... czyli ludowo .

Mam tez faze na TSA, klasyk polskiego hmm .. metalu/hardrocka?

Nehan
Masakrator

Tomash pisze:
Nehan pisze:Dlaczego nowa metalika jest chojowa

ku przestrodze.
Litości, wyciąganie im przekompresowania "Death Magnetic" było na tapecie - no właśnie, we wrześniu, październiku, w zapóźnionych krajach w listopadzie. Myślałem, że do dziś już wszyscy zdążyli zapomnieć zarówno o całej sprawie, jak i tym ubermiernym albumie (nie tylko realizatorsko beznadziejnym), a producenci puknęli się w czoło i nie mordują już dynamiki dźwięku w nagraniach.
stary, ja szmelcu nie słucham, a na link natrafiłem przypadkiem na lans.fmie

w ramach rekompensaty, co mogę polecić ci tomaszu:
Electric Wizard - moc, powolne, ciężkie i maksymalnie niskie gitary. "Dopethrone" to absolutny klasyk klasyków. aż dziw, że nie masz na laście
OM - kompletnie inna bajka, powiedziałbym doom spotyka tybetańskich mnichów. kapitalna mantryczna atmosfera.

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

a ja jetstem fanem Theriona :D

Nehan
Masakrator

[*] saloniki

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Hmm. Tak troszkę się na tym forum wypowiadam, więc może i dorzucę swoje 5 groszy. :)

Zacznę pewnie dość nietypowo i niestandardowo, ale ja słucham od lajtowych rzeczy ala James'a Blunt'a, przez klasyki rockowe jak Nickelback, przez legendy metalu Metallice, Iron Maiden, aż po zespoły takie jak As I Lay Dying i All That Remains.

Krótka historia mej muzyki życiowej. W swojej kolekcji posiadam 23 GB metalu i wszystkiego co z tym związane, także żeby nie było, nie ograniczam się do tego co powyżej. Np. uwielbiam In Flames'ów i jeszcze kilka innych zespołów.

Pozdrawiam :)

ODPOWIEDZ