Krasie Chaosu na 1350

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Krasie Chaosu na 1350

Post autor: Necro »

A więc wpadłem na szatański pomysł dokupienia sobie pewnej ilości gobbosów, przerobienia ich na hobgobbosy i wystawiania swoich "niezdecydowanych" (kto widział w dziale o figurkach, ten wie, o co mi chodzi :wink: ) krasnale jako czyste Chaos Dwarfy... A oto co stworzyłem...

1 Chaos Dwarf Sorcerer @ 115 Pts
General; Magic Level 1; Lore of Fire
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Bull Centaur Hero @ 175 Pts
Battle Standard
Armour of Gazrakh [30]
Sword of Might [20]

20 Chaos Dwarf Warriors @ 210 Pts
Standard; Musician, Champion

15 Chaos Dwarf Blunderbuss @ 180 Pts

27 Hobgoblins @ 64 Pts
Musician

27 Hobgoblins @ 64 Pts
Musician

18 Black Orcs @ 292 Pts
Shield; Standard; Musician, Boss
War Banner [25]

1 Death Rocket @ 80 Pts

2 Hobgoblin Bolt Thrower @ 60 Pts

1 Earthshaker @ 110 Pts

Casting Pool: 3

Dispel Pool: 3

Models in Army: 122

Total Army Cost: 1350

Wszelakie sugestie i komentarze bardzo mile widziane... :D

Awatar użytkownika
Szczur6
Mudżahedin

Post autor: Szczur6 »

Niestety ta armia najlepiej sprawdza się na maxie bolcy i bez innej piechoty niż blunderbusy. Ale to cholernie nudne :? Jak będzie Ci się tym dobrze grało to super.

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Chcę to przetestować, zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Gram aktualnie normalnymi krasnalami stricte na defa i powoli mi się to nudzi, dlatego chcę sprawdzić coś nowego... :wink:

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Zacznijmy od herosów. Na takie punty polecam: maga 1 lev. z 2x scroll- takiego masz , jako generała herosa z armor of furnace(tani i 10 ld), bsb w porządku, najlepsza kombinacja z możliwych, wywal warriorów, w sumie nic nie robią- więcej blunderbussów, ale w 12, bo co z tego , że mają bonus za ranki w CC jak cokolwiek dojeżdża i młóci... hobgobliny polecam wystawiać po 25 z light armorami, shieldem, muzykiem i bossem- 120 pts a nie jedno wytrzymują , zwłaszcza z 10 ld i bsb w pobliżu- spokojnie przejmują zadania warriorów, a grając na nowa animozję mogą pójść nawet 6 cali do przodu:)Black orki nie mogą mieć magicznego sztandaru... Zamiast ich wystawiać wystaw kolejne 2 bolce,Hmmm zastanowiłbym sie tez nad wilczarzami- przydatne są nawet jeśli musimy ich brać po 10:( No to chyba tyle ode mnie, powodzenia, armia jest fajna i wcale nie musi byc nudna, zwlaszcza na duże punkty! pozdrawiam

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Hmmm... Nad Warriorami, Blunderbusserami i sprzętem dla Hobgobbosów się jeszcze zastanowię. A co do Black Orków to napewno ich nie wywalę, zwłaszcza, jeżeli wylecą Warriorzy... :wink:

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Gdybym miał black orki to pewnie bym używał, wierz mi jednak, ta armia do bicia jest nieszczególna, jej siłą jest masa i machiny + herosi(zwłaszcza lord na byczku). Po kilku latach grania chaosem znudziło mi sie pchanie sie do HTH...

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

No widzisz, a mnie akurat znudziło się się stanie i strzelanie do wroga. A co do tej liczebności jeszcze takie jedno pytanko... Jak sądzisz, co jest lepsze - wystawiać Hobgobliny z tarczą i light armorem, czy też dwa razy więcej "gołych"? :wink:

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Lepiej z wyposażeniem, grałem na gołych 30 tkach i byle łucznicy ich zdejmowali, a tak zawsze te 5+ sejwa przed strzelaniem mają. A w hth 4+ przeciwko jednostkom z s3-4 dają radę.

ODPOWIEDZ