Truthsayers i Dark Emissary gdzie zaginęłi
Moderator: esgaroth
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Truthsayers i Dark Emissary gdzie zaginęłi
Bo na gw stronie nie ma ich, a link z forumoweggo tematu do nich nie działa. Gdzie można znaleźć drukowane zasady, wie ktoś może?
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
dziękuję za pomoc.
To przydatni bohaterowie. W końcu tylko DoW na poniżej 2k wystawią maga 4lv na turkach.
To przydatni bohaterowie. W końcu tylko DoW na poniżej 2k wystawią maga 4lv na turkach.
takie pytanie do znawców..
czy w obecnych czasach bp+r można trutsayersa wstawić do HE??
czy w obecnych czasach bp+r można trutsayersa wstawić do HE??
bo marzylo mi się mieć +2 do dispela... a wtedy to już możnaby bylo zainwestować nawet w tą laske z comman magic itemów i mieć +3, to przcież jak dodatkowa kostka do każdego rzutu
a Asarnila... można?? bez problemów?
Bo to w sumie nie jest aż taka zla opcja u HE, szczególnie na BP+R, ale czy na pewno można?
a Asarnila... można?? bez problemów?
Bo to w sumie nie jest aż taka zla opcja u HE, szczególnie na BP+R, ale czy na pewno można?
Nie w HE, ale wydawało mi się, że armia psów miała zawsze dopuszczone wszystkie swoje jednostki RoR, razem z Arsanilem. Taki wyjątek od reguły.
tomekjar z kolegą chyba grał na Mackach Wojny w sojuszu WoC-DoW i mieli mieć rozpiskę na dwóch smokach, w tym Arsanil.
tomekjar z kolegą chyba grał na Mackach Wojny w sojuszu WoC-DoW i mieli mieć rozpiskę na dwóch smokach, w tym Arsanil.
Ciekawostki... ma ktos do nich jakiś fluff? Bo tak się zastanawiam, kim są ci gostkowie - i czy muszą być ludźmi? Czy mogę sobie zrobić truthsayera krasnala na przykład?
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
truthsayer byl bodajże w "zabójcy gigantów" o ile dobrze kojarze i pamietam...
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
"nie można wystawiać pojedynczych modeli zajmujących sloty hero"
Dark Emisary zajmuje slot hero i rare, do tego wystawia się z nim 1-3 fenbeasts (w ramach rare). Truthsayera podobnie się wystawia.
Nie wiem więc czy podchodzą w tym momencie pod sformułowanie "pojedynczy model".
Dark Emisary zajmuje slot hero i rare, do tego wystawia się z nim 1-3 fenbeasts (w ramach rare). Truthsayera podobnie się wystawia.
Nie wiem więc czy podchodzą w tym momencie pod sformułowanie "pojedynczy model".
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
podejrzewam ze fenbeasty potrzebują dodatkowego rara. bo jeden zajmuje emisarz lub truthsayer razen ze slotem hero.
a co do pojedynczego modelu ze slotem to tez nie wiem i czy tyczy się czystej armii dow bo w uscisleniach pisze ta klauzula w sekcji inne armie nie mogą go brac a w dow czustych nie ma nic na ten temat.
a co do pojedynczego modelu ze slotem to tez nie wiem i czy tyczy się czystej armii dow bo w uscisleniach pisze ta klauzula w sekcji inne armie nie mogą go brac a w dow czustych nie ma nic na ten temat.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Czyli jest potwierdzenie tego o czym pisałem, że DoW to wyjątek od tej reguły. Dają oni zawsze jakiś potencjał magiczny.
PS. Jest możliwość zalegalizowania takich RoRów jak: Anaconda`s Amazon(WD308), Torston Treehaka`s Sea Axes. Pewnie nie będą się pojawiać zbyt często, ale zawsze to większy wybór
PS. Jest możliwość zalegalizowania takich RoRów jak: Anaconda`s Amazon(WD308), Torston Treehaka`s Sea Axes. Pewnie nie będą się pojawiać zbyt często, ale zawsze to większy wybór
Czy ktoś się orientuje jak jest rozpatrywana kwestia modeli dark emissary i truthsayera na turniejach (najlepiej tych wyższej rangi) ? Z tego co pamiętam jest to jakby profesja, więc takich emisariuszy jest więcej niż 1 i zapewne każdy inaczej wygląda. Pytam, bo figurka by GW mi się słabo podoba, a chętnie bym takiego pana wystawił gdybym się już zdecydował grać na turnieju Dogsami.
Czy odpowiednio dobrana figurka maga (z jasnej lub ciemnej "strony mocy") jest akceptowana i uznawana jako WYSIWYG ?
Czy odpowiednio dobrana figurka maga (z jasnej lub ciemnej "strony mocy") jest akceptowana i uznawana jako WYSIWYG ?
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
tu jest odpowiedz.Jankiel pisze:DoW mogą brać asarnila, dar emissary i truthsayera. Zarówo w limited jak i BP
co do innych armii to nie.
tu masz wszystkoKris pisze:Ciekawostki... ma ktos do nich jakiś fluff? Bo tak się zastanawiam, kim są ci gostkowie - i czy muszą być ludźmi? Czy mogę sobie zrobić truthsayera krasnala na przykład?
kilka postów wyżej dawał to samo w pięknej wersji pdf Voodoo a
więcej informacji o nich znajdziesz w WD o ile się nie mylę...