2250, WoCh + Mengile

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

2250, WoCh + Mengile

Post autor: thurion »

ostatnio jakas moda na partyzantki :) full magii, mocny shooting (maruderzy, mengile + helka), lekka kontra i oddzialy spowalniajace wroga (psy, rycerze, maruderzy), fajny klimat?
1 Sorcerer Lord of Tzeentch @ 405 Pts
Mark of Tzeentch; Magic Level 4; Chaos Armour
Sword of Might [20]
Enchanted Shield [15]
Golden Eye of Tzeentch [25]
Spell Familiar [15]
Bloodcurdling Roar [20]

1 Disc of Tzeentch @ [0] Pts

1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 206 Pts
Mark of Nurgle; General; Magic Level 2; Chaos Armour; Barding
Power Familiar [25]
Dispel Scroll [25]

1 Barded Chaos Steed @ [0] Pts

1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 206 Pts
Mark of Nurgle; Magic Level 2; Chaos Armour; Barding
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Barded Chaos Steed @ [0] Pts

10 Chaos Marauders of Slaanesh @ 54 Pts
Mark of Slaanesh; Musician

10 Chaos Marauders of Slaanesh @ 54 Pts
Mark of Slaanesh; Musician

5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 91 Pts
Mark of Slaanesh; Throwing Axes; Musician

5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 91 Pts
Mark of Slaanesh; Throwing Axes; Musician

5 Chaos Warhounds @ 30 Pts

5 Chaos Warhounds @ 30 Pts

5 Chaos Knights @ 210 Pts
No Mark; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield; Musician

5 Chaos Knights @ 210 Pts
No Mark; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield; Musician

1 Hellcannon @ 205 Pts

15 Mengil Manhide's Manflayers @ 458 Pts
Great Weapon; Rptr Crossbow; Heavy Armour; Standard; Musician
#Banner Of Kalad [0]

Casting Pool: 11

Dispel Pool: 6

Models in Army: 70

Total Army Cost: 2250

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

zamieniamy lorda na 2 magów nurgla i jest gitara.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

to juz tam kosmetyka, poki co dyskowiec to w zasadzie jedyna rzecz jaka mi sie w 100% sprawdzala wiec narazie zostaje, jak da dupy to pojdzie na dwoch malych nurgla.. chociaz IMO jest fajny, maly pocisk straszy hydre infernal gateway wymusza nie robienie mega walcow ze wszyskim w srodku no a pandemonium niszczy vs HE na ksiazce...

tylko mengili musze gdzies skolowac :P

pzdr

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Bardzo fajna rozpiska.

Ma szanse w nowoczesnym WFB.

Awatar użytkownika
krooliczek
Mudżahedin

Post autor: krooliczek »

bedziesz mogl przetestowac w styczniu u nas na lokalu, moze nawet ci mengili pozycze ;p
The most important rule!

Remember, winning at any cost is more important than having fun and keeping to the spirit of the game.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Trzeba przyznać, że rozpa mocna, chociaz nie wiem czy 10 marauderów nie zamieniłbym na psy+slaanesha na knightach.
I tak wogóle to 4x2 lvl nurgle`a to zło, szczególnie na bp 8 za magów, 2 za poola, 1 za power familiar, 1 za book of secrets, ewentualnie dać skull of katam i jest zło ;)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

jak robiłem rozpe to wychodziły mi podobne rzeczy - maglord nurgla, bsbk, mniej mengili ale jakies DRO...ale idea ta sama - i obawiam sie ze duzo magii + helena + mengile to jedyna droga na jakakolwiek przyszłośc wariorów - beznadziejna, pieprzona partyzantka :/
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Cóż nigdy nie myślałem że jako HE, będę musiał kiedykolwiek biec do chaosu, a tak tez ostatniu było... nawet 3*mały nurgle + helena jest niebezpieczna dla 1 caddego

A wracając do tematu:
- czegoś mi w tej rospie brakuje, nie wiem czy to wieksze unity czy więcej unitów ale wolałbym chyba rospe bez mengili, wogóle to już jakbym miał wybierać dałbym 2 hellcanon + klocek warriorsów ^^. Jak defens to defens, ale od partyzantki są WE a nie chaos...

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Paku pisze:Cóż nigdy nie myślałem że jako HE, będę musiał kiedykolwiek biec do chaosu, a tak tez ostatniu było... nawet 3*mały nurgle + helena jest niebezpieczna dla 1 caddego

A wracając do tematu:
- czegoś mi w tej rospie brakuje, nie wiem czy to wieksze unity czy więcej unitów ale wolałbym chyba rospe bez mengili, wogóle to już jakbym miał wybierać dałbym 2 hellcanon + klocek warriorsów ^^. Jak defens to defens, ale od partyzantki są WE a nie chaos...
to jest pod katem BP+R wiec 2 helek bys nie dal ;)

a co do 4 nurgla to ja jakos nie jestem przekonany, trafie na bretke czy cos rownie tępego i starczy ze mi 2-3 errantow czy realmow dojedzie do maruderow i zwija mi sie pol armii... tak mam po 250pkt w oddziale maruderow bo po jednym magu w kazdym na cos dla mnie hardkorowego stoi + lord nie do zlapania...

Awatar użytkownika
Marios
Mudżahedin

Post autor: Marios »

Thurion..., i Ty uległeś modzie na tych mrocznych pedałków z kuszami. Proszę Cię, szanujący się chaosiarz przy takiej różnorodnosci w swoim kodeksie nie musi się podpierać mengilami... :roll: .
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
trikk pisze:Z głupotą można żyć.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

przy takiej różnorodnosci w swoim kodeksie
Potraktuje to w kategoriach niezbyt smacznego żartu :/

Nasza roznorodnośc zaczyna sie na herosach, przechodzi przez konne marudy, i kończy na rycerzach, czasem ew. na DRO (choc nie maja szans jak ich porownac z rycerstwem) oraz w porywach helena. Faktycznie wielka mi róznorodność...

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

No wiesz jak grasz by pograć to masz jeszcze trole, ogry piechote :D może mo o nich chodziło :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Marios
Mudżahedin

Post autor: Marios »

szafa@poznan pisze:
przy takiej różnorodnosci w swoim kodeksie
Potraktuje to w kategoriach niezbyt smacznego żartu :/

Nasza roznorodnośc zaczyna sie na herosach, przechodzi przez konne marudy, i kończy na rycerzach, czasem ew. na DRO (choc nie maja szans jak ich porownac z rycerstwem) oraz w porywach helena. Faktycznie wielka mi róznorodność...
Szafciu, nie dramatuzuj.
Są jeszcze trolle (wcale nie takie kiepskie), zwykła piechota marauderska też nie jest kiepska. Dogry również uważam za całkiem niezłe.
Jeśli nie wiesz jak masz opłacalnie ulokować 458 pkt w jednostkach chaosu to nie graj tą armią.
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
trikk pisze:Z głupotą można żyć.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

prosze Cie... skonfrontuj sobie Mengili z dowolna przez siebie wymieniona jednostka... moge wziasc zamiast nich 2x dragon ogry, pytanie po co? w konfrontacji bezposredniej mengile dragon ogry zmiataja... w konfrontacji vs inne armie rowniez nie potrzebuje kolejnego oddzialu do bezmyslnego mlocenia, wole cos co da mi wiecej mozliwosci taktycznych niz debilna jazde do przodu z uposledzonymi elementemi taktycznymi (oslaniania sie i pseudo pulapkowania dla 10 latkow...)

jeszcze Mengilami nigdy nie gralem ale napewno nie omieszkam sprobowac, mysle ze armia ma duzo wiekszy potencjal niz bez nich

a teksty o tym ze taki chaos to nie chaos to moze by dotraly do Murmiego czy innych klimaciarzy ;) ale napewno nei do mnie...

jak uznam ze taka armia rzeza bardziej od wersji bez mengili to nie bede mial zadnych obiekcji w ich wystawianiu

pzdr

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

trolle? bez statycznego generaął do niańczenia sa bezuzyteczne...a sorry, nie lubie miec kluczowego modelu za 400p+ udupionego w 1 miejscu...

DRO to taka wykastrowana wersja rycerzy. Których i tak biore w opór. Bez sensu.

Piechota? żart...piechota nie ma prawa obecnie się gdziekolwiek doczłapać; nawet jeśli to albo ja jakiś fast ogłupi, albo cos ordynarnie rozjedzie...rozumiem jak ma pod bokiem ratlinga, łuki, ASF, albo pilnuje maga, ale jako pełnoprawny oddział uderzeniowy? W zyciu.

Pierwsze trzy bitwy zagrałem na 3x, 3x, 2x klocek maruderów - FCG, tarcze+LA, co drugi oddział z flailami, Mieli problem by sie przy zyciu utrzymac o zarabianiu punktów nie wspominając...przydadza się na krasie, imperium, i w zasadzie nic więcej.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Na orki sa swietni!

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

swieta_barbara pisze:Na orki sa swietni!
jak orki mają 6 fanoli :lol: to fakt mozna powiedziec ze są świetni :lol:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

A mi się podoba i nic bym nie zmieniał.
Wprawdzie można powiedzieć, że Polska popada ze skrajności w skrajność (bo jeszcze niecały miesiąc temu Manflayerami grała tylko moją kobieta :P) ale przynajmniej będzie nieco więcej różnorodności i taktycznych zagrań. Bo powiedzmy sobie szczerze... MMM to nie samograj, trzeba przy nim pokombinować.
Thurion: Good luck :)

ODPOWIEDZ